MİM = Cilt Bakım Rutini

Herkese merhabalar sevgili Makyaj Fırçam beni cilt bakım rutinin de mimlemişti lakin ben unutkan bir insan olduğumdan aklıma daha yeni geldi, neyse hemen bakalım cildim için neler yapıyorum.


Öncellikle şunu söylemem gerekir ki benim yağlı ya da problemli bir cildim yok, onun için cildime çok fazla bakım yaptığımda söylenemez fakat artık aynadaki göz altımdaki kırışıklıkları ciddi bir şekilde görmeye başladım bu cilt bakımı rutinimi değiştirmem gerektiğini ve artık ekstra yardımcı ürünler kullanmam gerektiğinin alarmı.Önceleri Chanel Hydra Beauty Serum ve La Prairie Cellular Time Release Moisture Lotion kullanıyordum lakin bu ürünler bitince maalesef şak diye alınacak fiyatta ürünler değil, o yüzden alternatiflere yönelmek zorunda kaldım.

Pekala son 1-2 aydır kullandığım ürünlere geçelim;

Sabahları yüzümü Beauty Formulasın salatalık özlü temizleyici toniği ile yıkıyorum ardından makyajıma da başlamadan önce  Neutrogenanın yoğun bakım kremini yüzüme uyguluyorum.

Peeling olarak şu sıralar bitirmeye çalıştığım Avonun clearskin sivilce temizleyici hem maske olarak hem de günlük temizleyici olarak kullanılan bir ürünü var etkili bir ürün olduğunu düşünüyorum.

Herbal Life Nouri Fusion vitamin a, e, c içeren peelingini de ayda bir Avona destek olarak kullanıyorum.

Makyaj temizleyicisi olarak göz makyajımı temizlemede Diedermine'nin hassas gözler için olan mavi toniğini ardından yeniden Diaderminin nemlendirici sütünü kullanıyorum, tüm yüzüm içinse dünyadaki en kötü temizleyici olan Clean and Clearin makyaj temizleyicisini uyguluyorum, ha peki neden mi kullanıyorum? ürün bitirmeden atamıyorum içime batıyor.

Clean and Clearın başarısılığından dolayı bu uygulamanın üstüne, gayet başarılı ve etkili bulduğum Dermodayin temizlik köpüğünü kullanıyorum, en azından o işe yarıyor.

Haftada bir Raenin yağlı ciltlere uygun olan greyfurt özlü sabununu kullanıyorum, hayır deli değilim bu ürün cidden cildi kurutuyor bende ne zamanki sivilceler baş gösterecek gibi oluyor hemen bu sabuna koşuyorum.

Ve son olarak gerek sivilce çıktığında gerek bazı geceler sırf cildimi nemlendimek için mucize krem Sudocremimi sürüp günü sonlandırıyorum:)



Artık daha ayrıntılı cilt bakım ürünlere başlamam gerektiği yaşa geldim, o yüzden bu rutin yakın zamanda güncellenmeli:)

Ayrıca sevgili Kübra'nın blogunda konuk yazarım, konumuz allık nasıl uygulanır? onu görmek içinde tık tık http://kardelenkardelen2220.blogspot.com/2012/12/konuk-yazarm-varrrr-allk-nasl-uygulanr.html

Sevgiler.
Paylaş

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.