Havuç Tatlısı Tarifi

Geçen gün annemin günü vardı.Günde değişik tarifler arıyordu... Eline bu güzel tarif geçti ...Ama  annemin ilk denemesi oldugu için  korkarak yaptı.Gün günü  geldi çattı    bu yaptıgı  tatlıyı ikram ederken az çok eli titredi .. :) Ama herkes o kadar begendi ki annemden tarifini aldılar üstüne bir kaç  kez daha  bu tatlıyı yapmasını istediler...En son olarak  kardeşimin arkadaşları ve  akrabalarımızda begenip  tarifini isteyince bende bir bloguma  bu tarifi atayım da okuyucumda bu tarifi denesin o da bu  güzel tatlıyı tatsın dedim... Umarım sende begenirsin..

İşte Tarif;



Malzemeler:
İçindekiler:
500 gram havuç
1 su bardağı toz şeker
8-10  petit beurre bisküvi
1 çay bardağı fındık ve ya  ceviz


Üzeri için:
4 bardak süt
2,5 çorba  kaşığı nişasta
1 kaşığı pirinç unu
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
1 paket vanelin


Yapılışı:
 500 gram havucu rendele...
1 su bardağı toz şekerle pişir (5-10 dakika) - Soğut
Soğuduktan sonra bisküvileri   4' e böl
Bu arada Krem şantiyi çırpıp buzdolabında beklet
Ceviz içi veya fındığı  elle küçük parçalara bölünmüş  şekilde içine koy
Hepsini   bir kalıp içinde karıştır .( 20-25 cm  çapında bir kalıba boşalt  -ben küçük tepsi kullandım)

Üstü için:
Süt,nişasta,pirinç unu,şekeri  bir kapta pişir.
Muhallebi ılık olduktan sonra vanelin ve krem şantiyi  ekle mikserle çırp.
Topaklıgı gidince  havuçlu karışımın üzerine yay.
Hindistan cevizi ile süsle 
3-4 saat buzdolabında beklet
Sonra dilimlere bölerek servis yap.


Afiyet olsun...
Paylaş

Melisa

    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.