Geçen gün annemin günü vardı.Günde değişik tarifler arıyordu... Eline bu güzel tarif geçti ...Ama annemin ilk denemesi oldugu için korkarak yaptı.Gün günü geldi çattı bu yaptıgı tatlıyı ikram ederken az çok eli titredi .. :) Ama herkes o kadar begendi ki annemden tarifini aldılar üstüne bir kaç kez daha bu tatlıyı yapmasını istediler...En son olarak kardeşimin arkadaşları ve akrabalarımızda begenip tarifini isteyince bende bir bloguma bu tarifi atayım da okuyucumda bu tarifi denesin o da bu güzel tatlıyı tatsın dedim... Umarım sende begenirsin..
Malzemeler:
İçindekiler:
500 gram havuç
1 su bardağı toz şeker
8-10 petit beurre bisküvi
1 çay bardağı fındık ve ya ceviz
Üzeri için:
4 bardak süt
2,5 çorba kaşığı nişasta
1 kaşığı pirinç unu
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
1 paket vanelin
2,5 çorba kaşığı nişasta
1 kaşığı pirinç unu
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
1 paket vanelin
Yapılışı:
500 gram havucu rendele...
1 su bardağı toz şekerle pişir (5-10 dakika) - Soğut
Soğuduktan sonra bisküvileri 4' e böl
Bu arada Krem şantiyi çırpıp buzdolabında beklet
Ceviz içi veya fındığı elle küçük parçalara bölünmüş şekilde içine koy
Üstü için:
Süt,nişasta,pirinç unu,şekeri bir kapta pişir.
Muhallebi ılık olduktan sonra vanelin ve krem şantiyi ekle mikserle çırp.
Topaklıgı gidince havuçlu karışımın üzerine yay.
Süt,nişasta,pirinç unu,şekeri bir kapta pişir.
Muhallebi ılık olduktan sonra vanelin ve krem şantiyi ekle mikserle çırp.
Topaklıgı gidince havuçlu karışımın üzerine yay.
Hindistan cevizi ile süsle
3-4 saat buzdolabında beklet
Sonra dilimlere bölerek servis yap.
0 yorum:
Yorum Gönder
Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?