MAC Russian Red ve Bir Dupe

Merhabalar:)

Makyaja heves ettiğimden beri (inanın geçen yıl başladı) hayallerimi hep Mac'in Russian Red'i süslemiştir çünkü kırmızı benim için olmazsa olmaz, üç kuruş fazla olsun kırmızı olsun diyenlerdenim:)


Russian Red elime geçer geçmez ben bunu bir ruja benzettim sanki? dedim ve evet cidden benziyorlarmış, bu yazı hem Russian Red'in açıklaması olacak hem de bir dupe alarmı olacak:)

İlk önce Russian Red ile ilgili gözlemlerimi anlatayım;





-Tam bir kırmızı hatta içinde çok az bordoluk hissettiriyor.

-Kesinlikle mavi alt tonlu yani en sevdiğim!

-Renk olarak beklediğimin üstünde çıkmadı artık almadan nasıl hayaller kurmuşsam:) (on sekizimden beri kırmızı ruj kullandığım için her marka hakkında ufak tefek bilgim var)

-Rengi çok başka diyemeyeceğim ama muhteşem özellikleri yok mu? var hem de ne özellikler:)

-Bir defa inanılmaz kalıcı! yiyin için yine de dudağınızda zank diye duruyor, bir iki saat sonra dudak kenarlarında bozulma yapıyor ama bu her kırmızı rujun kaderi, kalem şart.

-Matlığı şahanee, glossy tarzda ya da nemli yapıda rujları hiç bir zaman sevmedim ama bu öyle mi? yok direk şahane:)

Sonuç olarak;

*Rengi kullandığım kırmızı rujlardan çokta farklı değil ama yapısı çok çok farklı inanın, o yapısı ve kalıcılığıyla 50 lirayı hakediyor kesinlikle.

Bunlar Russian Red hakkındaki görüşlerimdi gelelim şimdi dupe olayına, öncelikle şunu kesinlikle belirtmem gerek yeniden, dupe; bir ürüne muadil olarak gösterilen, benzer tonlu ve daha ucuz olayıdır, yani asla birebir aynısı olmaz ama uzaktan bakıncada neyin ne olduğunu ne marka olduğunu kestirmek zordur.


Benim bulduğum (çoğu kişinin de bulduğu tabi) The Balm-Mia Moore, zaten Mia'yı çok severek kullanmıştım, 2.kutudayım düşünün.



-Mia Moore da yapı olarak mat ama kesinlikle Russian Red ondan bir tık önde.






-Kalıcılık olarak Mia Moore birşey yiyince dudakta çokta uzun kalmıyor ama Russian Red bu konuda tam puan alıyor.



-Ton olarak Russian red daha mavi alt tonlu ve bir tık daha koyu lakin dudakta çokta belli olmuyor, aşağıdaki fotoğraftan anlayacağınız üzere.



Fotoğrafta  Mia Moore daha mat gibi durmuş ama inanın tam tersi, ışıktan öyle yansımış olsa gerek.



Özet olarak; kırmızı ruj takıntınız yoksa ortalama bir kırmızı ruj beni götürür zaten diyorsanız kesinlikle The Balm'ı tavsiye ederim çünkü Mac rujlar 50 lira iken The Balm rujlar 20 lira.


Uzun bir yazı oldu ama umarım işinize yarar:) Sevgiler!


Bir önceki dupe yazım için buraya tık tık

Russian Red bende nasıl durmuş görmek içinde şuraya tık tık
Paylaş
,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.