Nyx Jumbo EyePencil Slate / Tombul Göz Kalemi

nyx-jumbo-eyepencil-eyeshadow-615-slate-reviews

NYX Tombul Goz Kalemi Gri
NYX Jumbo Eye Pencil Slate


Nyx kozmetik markasının, ünü sınırlar dışına taşan Jumbo Eye Pencil serisi yani tombul göz kalemleri, hem far hem göz kalemi olarak kullanılabiliyor. Başta yabancı Youtube güzellik gurularının övmeye doyamadıkları anlatışlarıyla, ardından bloglara ve forumlara sıçraması haliyle epey merak uyandırıyor. Ben de karşı koyamadığım bu merakla edinmiştim. Nyx makyaj ürünleri, bildiğiniz gibi ülkemizde Douglas Mağazalarında satılmakta. Ama en başından beri bu kadar zengin çeşitliliğe ve renge sahip bir markayı kısıtlı ürünlerle getirdikleri için, Nyx 'in her ürününü rahatlıkla bulamıyorsunuz. CherryCulture sitesinden, kargo masrafını göze alarak edinebilirsiniz.


Pek meşhur Nyx tombul göz kalemlerini edinmek için maceraya gerek var mı? Bana sorarsanız, hayır. Çok fazla bir özelliği yok. Kalıcılığı çok düşük, üstelik yağlı göz çevresine sahipseniz sizin için sonuç daha olumsuz. Flormar 'ın yeni serisi Jumbo Göz Kalemleri bundan çok daha başarılı.



nyx-jumbo-eyepencil-eyeshadow-615-slate-swatches


Nyx Jumbo Eye Pencil serisindeki 615 numaralı Slate, gri rengine sahip. Diğer Jumbo kalemlerde olduğu gibi, rengini çok iyi veriyor ve yapısı oldukça kremsi. Hatta fazla kremsi. Yağlı göz çevresi için bu pek ideal bir durum değil ama normal göz çevresiyle de mükemmel anlaşamıyor. Gün ortasında topaklanmalar, silinmeler ve benim hiç hoşlanmadığım o birikme sorununu yaşatıyor.


Göz kalemi olarak kalıcılığı düşük olduğu için başarısız. Tek başına far olarak, yine kalıcılık sorunu ve göz kapağında birikme yaşattığı için başarısız. Tek başarılı olduğu alan, baz olabilmesi. Kremsi yapılı çoğu göz ürünü, baz olarak kullanılabilir ayarda olduğu için Nyx Jumbo göz kalemlerini de bu amaçla kullanabilirsiniz. Baz olarak kullanıldığında üzerine toz far geleceği için, bu anlamda daha iyi bir kullanım sunuyor.


Gri, benim göz makyajında en sevmediğim renkler arasında. Ne tenime ne gözlerime yakışıyor. Grilere uzun süredir veda ettiğim için, eskiden bunu hangi mantıkla almışım, çözemiyorum.  Ve bu arada küçük bir not, göz makyajında griyi pek çok kişi, pek bir cömert şekilde ekseriyetle kullanıyor. Oysa ki gri, kullanılması en zor renklerden birisidir. Gözleri olduğundan daha yorgun ve yaşlı gösterir. Yaptığınız makyajın dengesini çok iyi tutturuyorsanız ve en önemlisi kendinize yakıştırıyorsanız, sorun yok. Ama gri, çok yaygın olmasına rağmen zor bir seçim olduğunu hatırlatmak isterim.



Paylaş
, , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.