Phyto Phytoapaisant Saç Derisini Rahatlatan Şampuan

Phyto-Phytoapaisant-Soothing-Treatment-Shampoo-sulfatsiz-sampuan

Phyto Phytoapaisant Soothing Treatment Shampoo
Phyto Phytoapaisant Şampuan



Botanik saç bakım markası Phyto hassas ve yıpranmış saç derisine özgü rahatlatmaya yardımcı Phytoapaisant Soothing Treatment Shampoo, benim gibi sülfatsız şampuan kullananların sevebileceği ayarda. İçerisinde SLS yok. Sülfatsız şampuanları 2 yıldır kullanıyorum ve sizi temin ederim faydasını çok gördüm. Sülfat içeren şampuanların tuzlarıyla yıprandığını fark ettiğim saçlarım, sülfatsız şampuanlara geçişimle birlikte inanılmaz güzelliğe ve gürlüğe kavuştular. Eskiden saçlarım, özellikle bir ara fena bir dökülme problemi ile mücadele içine girdiğinde moralim ister istemez bozuluyordu zira saçlarının havalı olmasıyla mutlu olan tiplerdenim, saçlarımın görünüşünü baya önemsiyorum. Ama hem hayatımda değiştirdiğim bazı hususlar, hem de sülfat içermeyen şampuanlara yönelmem ile birlikte saç dökülme problemim artık sorun olmaktan çıktı. Hatta sülfatsız şampuanların yarattığı etkiyi gördükten sonra No Poo olayına mı girsem diye düşünmüyor da değilim. (No Poo : Şampuansız Temizlik)



Reklamlarda çoğu şampuan için "nazikçe saçlarınızı kirden arındırır" klişesini duymuşsunuzdur. Tabii bu deyim, reklamları dönen bol tuzlu şampuanların bir satış taktiği, ama bunu gerçek anlamda yapan bir şampuan arıyorum diyorsanız, içeriğiyle güvenebileceğiniz Phyto Soothing Treatment Shampoo bu anlamda iyi bir tercih.


Ben şampuanlardan süpersonik beklentiler içinde değilim. Saçlarımı dalgalaştırsın, süper parlatsın, uçlarındaki kırıkları yok etsin, yumuşacık olsun, ama aynı zamanda hacimli ve dolgun dursun, beslesin, rengini korusun, onu yapsın, bundan da eksik almasın bla bla bla... Bu kadar çok beklentiyi, cansız olan saç tellerinizden mı bekliyorsunuz !? Benim için önemli olan, kirden yağdan arındırsın kafi. Bunu yaparken de mümkün olan en sade içerikle yapsın. İşte bu anlamda Phyto devreye giriyor. Özellikle saç derinizde duş sonrasında yarattığı hafifleme hissedilir oranda. Yani "Rahatlatıcı" etkisi bu konuda benden tam not aldı.


Kokusunu sevemedim. Biraz fazla maskülen kokuyor. Demek istediğim, erkek bakım ürünlerinin o tipik kokusu hakim. İçindeki parfümü daha hoş yapabilirlerdi. Belki de unisex kullanım için böyledir, kimbilir. Ama sevmediğim kokusunun duş sonrasında net 1 saat saçlarımda kalıyor oluşu biraz sinir bozucu. Şampuanın bir diğer sevmediğim tarafı ise ambalajı oldu. O soğuk görüntüsünü kastetmiyorum. Görünümü daha canlı, daha albenili olabilirdi. Örneğin neon pembe, fıstık yeşili, mor vs. Ama görselliği bir kenara bıraktım, işlevsel anlamda kullanımı çok zor. Çünkü şampuan sıkılmıyor. O kadar sert ki kabı, metal yüzeyi sıkılmanın s'ni yerine getirmiyor. Bununla beraber şampuan akan ağız kısmı ince ve şampuan da fazla likit olmadığı için, duş esnasında hafif cebelleşme hali içine girmiyor değiliz. Keşke ambalajını daha kullanışlı yapılsaydı. Buna çözüm olarak, üşenmediğim bir anımı yakalayıp boş bir şampuan şişesine aktarabilirim. (kendimi kandırıyorum, kim uğraşır ki bununla)


Ben bu şampuanı arada saç kremi arada saç serumu desteği ile kullandım. Normalden yağlıya dönük saçlarım, bu aşamadan sonra diğer şampuanlara göre daha fazla yağlandığını fark ettim. Bunun nedenini saç kremi veya saç serumundan bildim, bundan emin olmak için de sadece şampuan kullanarak birkaç gün geçirdim. Bu esnada fark ettim ki, saçlarımı yağlandıran şampuanın ta kendisiymiş. Saç derisini biraz yağlı bıraktığı için normalden yağlıya dönük saçlarımda gün sonunda yağlanma yapabiliyor. Bu yüzden benim önerim, gerçek anlamda hasar görmüş, yıpranmış kuru saç tiplerinin bu şampuanı kullanmasına yönelik olacaktır. Eğer saçlarınızın kurumasından yana şikayetiniz var ise, sülfatsız şampuanlarla bu anlamda bir türlü anlaşamıyorsanız, Phyto Phytoapaisant bu anlamda size iyi gelecektir. Saç derinizin hem rahatladığını hem de nemlendiğini hissedeceksiniz.


Botanik bir saç bakım markası oluşu insana güven veriyor. Şampuanın arkasında yazan "Semizotu özü tahriş olan saç derisini rahatlatırken, ıhlamur ve çarkıfelek çiçeği özleri saç derisini nemlendirir ve korumaya destek olur. Hindiba kökü özü ile zenginleştirilmiş içeriğe sahip olan Phytoapaisant Şampuan, saç derisini rahatlatmaya çalışarak saçın sağlıklı, güzel görünmesine yardımcı olur." 


Özetle; kokusunun erkeksi tarzda olması ve ambalajının işlevsizliğine ve de saçlarımı hızlı yağlandırmasına rağmen şampuanın sülfatsız oluşu, pek çok bilindik şampuan markasından hatrı sayılır ölçüde nitelikli içerik sunması, saç derisini rahatlatması, botanik saç markası oluşuyla özellikle de kuru saç tipine sahipseniz saçlarınız için iyi bir kurtarıcı olabilir kanaatindeyim.





Yurtdışı fiyatıyla paralel, hatta biraz daha uygun fiyata satan Dermokozmetik.Com sitesinde Phyto Phytoapaisant Şampuan 30 Lira fiyatı ile Phyto Ürünleri arasında yer almakta.



Phyto Phytoapaisant Soothing Treatment Shampoo Ingredients / İçerik


Phyto Phytoapaisant Soothing Treatment Shampoo contains: Tilia Tomentosa Extract, Passiflora Incarnata Extract (Decocte De Tilleul Et Passiflore), Water/Aqua, Cocamiopropyl Betaine (Derive D'Huile De Coco), Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Lauryl Glucosdie (Derives D'Huile De Coco Et D'Amidon De Mais), Disodium Cocoamphodiacetate (Derive D'Huile De Coco), Sodium Chloride, Inulin (Extract De Chicoree), Sodium Lauroyl Sarcosinate, PEG-15 Cocopolyamine, Portulaca Oleracea Extract (Extrait De Pourpier), Coco-Glucose, Glyceryl Oleate, Propylene Glycol, Malva Sylvestris (Mallow) Flower/Leaf/Stem Extract (Extrait DE Mauve), Zanthoxylum Alatum Fruit Extract, Sodium Benzoate, Fragrance/Parfum, Glycerin, Butylene Glycol, Citric Acid, Lactitol (Derive De Lait) Panthenol (Provitamine B5), PEG-150 Distearate, Xylitol (Derive De Paille, Bois Et Son), Piroctone Olamine, Potassium Sorbate, Sodium Salicylate, Sorbic Acid, Tetrasodium EDTA, Oleyl Alcohol, Tocopherol. Botanical & Natural Origin / D'Origine Vegetale & Naturelle.


Paylaş
, , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.