Modaya İlham Veren Şehir ve Kadınları

fransiz-kadinlari-fransiz-modasi-fransiz-stili

Modaya İlham Veren Şehir ve Kadınları

Hepsi Birer Stil İkonu. Fransız Kadınları ve Büyüleri...

Romantik, Melankoli, İhtiraslı ve Modern...

Coco Chanel, Brigitte Bardot, Sonia Rykiel, Carla Bruni ve birçok isim daha.
Modaya, müziğe, podyuma, sinemaya yön; senaristlere, yönetmenlere ve yazarlara ilham veren bu cesur kadınların Fransız olması sizce bir tesadüf mü?

fransiz-kadinlari-fransiz-modasi-fransiz-stili




Bir tek Fransa'da değil tüm dünya üzerinde güzellik ve moda akımı oluşturan Coco Chanel, hala günümünüz stil ikonlarından biri. O Başak burcuna dönük bir Aslan kadını. Stil sahibi Başak burcunun ve güçlü Aslan Burcu kadınının harika bir birleşimi!


İçinizde Fransız Modası hayranlığı besliyorsanız, Coco Chanel 'in hayatının anlatıldığı, Audrey Tautou 'nun da başrolünü oynadığı filme mutlaka zaman ayırmalısınız. Hiç evlenmeyen, minik ve esmer olan bu kadın güzelliği ile değil yaratıcılığı, fikirleri ve cesaretiyle tüm dünyaya kendisini tanıtacaktı. Zor şartlar altında açtığı küçücük dükkanında tasarladığı şapkaları satmaya başladı ve sonrasında siparişlere yetişemez oldu.


Tatil olduğu için haftasonlarını hiç sevmeyen, uzun adıyla Gabrielle Coco Bonheur Chanel, yaşadığı dönemin ötesinde bir kadındı. Filminde birbirinden güzel şapkalar tasarladığı gibi kat kat korselerin içinde ve kabarık eteklerle varolan kadınların da pantolon özgürlüğünü tadabileceğinin ilk adımının atılmasını sağladı. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üniformalarının da Atatürk'ün 1930'lu yıllarda Coco Chanel'e tasarlattığını biliyor muydunuz?


Filmde kuşkusuz ki en iyi seçim Audrey Tautou. Günlük yaşamında da sofistike ve zarif tavırlarıyla dikkatleri çeken Audrey Tautou 'u hep özgün filmlerin özgün kadını olarak görmemiz bir tesadüf değil. Fransız sinemasının iyi örneklerinden biri olan "Amelie" filminden bu yana Audrey Tautou sayısız sinema ve reklam filmlerinde karşımıza hep o naif, farklı, çekici çizgisini koruyarak çıktı. Chanel No 5 parfümü için de kamera karşısına geçen Audrey Tautou, parfümün en iyi versiyon çekimlerinden birisine imza atılmasını sağladı. Çekimlerin bir kısmı İstanbul'da gerçekleşti.




Ya özgüven ve stil sembolü, Fransız yönetmen bir babanın ve Türk sempatizanlığı taşıyan Jane Birkin 'in kızı Lou Doillon ? Bir tek tarzıyla değil müziğiyle ve sesiyle de büyüleyen maskülen seçimleri ve şuh duruşu ile zihinlere kazınan stili bir çok insana gardırop rehberliği sunuyor.


Fransa'nın Sezen Aksu 'su olarak bilinen sanatçı Edith Piaf 'ın hayatını anlatan filmde oynayan Marion Cotillard 'ın büyülü duruşunu geçmek olmaz. Peki ya zariflikler kraliçesi Melanie Laurent ? "Je vais bien, ne t'en fais pas" Türkçe çevirisi ile "Benim İçin Üzülme" filminde sade, duru ve çarpıcı güzelliğiyle akılları baştan alan zarifliği film boyunca gözlerinizi alamamanıza neden oluyor. Carla Bruni 'nin seçtiği keskin kesimler ve karizmetik duruşu ile podyumlardan başlayıp Başkanlık merdivenlerine ulaşan adımları. 60ların bomba yıldızı, Brigitte Bardot efsanesi. Melankolik bir ihtirasa sahip bakışları altında bu kadınların hiç kaybolmayan ortak bir paydası var; Kendinden emin, şuh ve narin duruşları! Hepsi birer idol, hepsi birer stil sahibi...


Paylaş
, , , , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.