Vichy- Dermablend Fondöten

Vichy Dermablend fondöteni bundan üç yıl öncesinde tüm vücudu dövme olan bir modelin dövmelerini kapatmak için kullanıldığı bir videoda gördüm, o günden beri aklımdaydı lakin ülkemizde maalesef satılmayan ürünler arasındaydı, gel zaman git zaman bu fondötenin varlığını dahi unutmuştum taa ki geçtiğimiz tatilde bir eczanede görünceye kadar. (YAZI GÜNCELLEME: Bu videodaki marka olarak DERMABLEND'miş Vichy'e ait değilmiş lakin alttaki videoda kullanılan ürün blogda anlatılanla aynıdır.)

(Ayrıca şu videoyu da izleyebilirsiniz; tık )





Dermablend yüksek kapatıcılığa sahip bir fondöten, cildiniz çok sorunlu değilse ihtiyacınız muhtemelen yok ama özel gün makyajlarında mermer gibi temiz ve sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşmanız için biçilmiş kaftan.Evet kapatıcılık gerçekten iyi, elimde kıyaslayabileceğim Mac Pro Longwear kapatıcıyı düşünerek cevap vermem gerekirse ondan geri kalır yanı yok.Yüksek kapatıcı ürünlerde en korkulan yanlardan birisi ciltte kalıp gibi durma olasılığı ya da cilde ağır bir his vermesidir, bu üründe öyle bir sorun yok; ister fırçayla ister ellerimle uygulayayım ne kalıp gibi duruyor ne de ağır hissettiriyor.

Bendeki en açık rengi (en azından bildiğim kadarıyla ülkemizde satılan en açık rengi) 15 Opal, renk bana gayet uydu eğer açık tenliyseniz ve çok çok süt beyaz değilseniz muhtemelen size de uyacaktır.



Cilt tipim kuru ama şu sıralar ekstra kuru; yer yer soyulmalar dudaklarımda çatlaklar var, bu fondöten hakkındaki yorumum da cildimin bu haliyle kullanımım sonrası çıkarımlarım.

Cildiniz benimki gibi ekstra kuruysa altına nemlendirici kullanmanızı tavsiye ederim çünkü bazı kısımlar yamalı gibi kabuk kabuk durabiliyor, bunun dışında normal düzeyde kuru cildi olanlar için çok da sorun olacağını düşünmüyorum, çünkü zaman zaman nemlendirici dahi kullanmadan uyguladım fondöteni cildime.

Gelelim kalıcılığa sabah beş-beş buçuk sularında yaptığım makyaj akşama kadar benimle, fondötende kusma belirginliğinin azalması gibi bir durum yaşamadım ama bunun nedeni belki de benim tenimin kuru olması, kaldı ki yaz ayları dışında fondötenler bende kusma yapmıyor.

Tüm bu özellikleri düşününce Dermablend'in verdiği kapatıcılık olsun, mermer gibi sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde kavuşturması olsun benden on numara aldı, stoklarda hiç bulamadığım Mac Studio Fix Fluid'e burdan el sallıyorum, seni alamıyorsam Dermablend var canım. :)

Şimdi gelelim eminim ki hepinizin bayıldığı-özlediği sakızdan çıkma dövmem üzerindeki swatchuna (hicivi severim)


Gördüğünüz üzere yoğun bir şekilde uygularsanız dövmeyi bile kapatacak oranda kapatıcılık veriyor.


Eğer ürünü iyice yayarak uygularsanızda orta ve üzeri kapatıcılığa devam ediyor.


Fondöten bir çok online alışveriş sitesinde satıldığı gibi bir çok eczanede de bulunuyor.

Sevgiler.
Paylaş

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.