Güzellik - Makyaj Blog Yazmanın İpuçları : Blog Headerı Nasıl Yapılır ?

Güzellik - Makyaj Blog Yazmanın İpuçları
guzellik-makyaj-blogu-ipuclari-blog-headeri-nasil-yapilir.jpg
güzellik makyaj blogu ipuclari blog headeri nasil yapilir
Blog Headarı Nasıl Eklenir ?
Resimli Blog Header Ekleme Anlatımı

Blog sayfanızda zevkinize uyan bir header yapma konusunda deneyiminiz yoksa, hazırladığım bu yazı size nasıl yapacağınızı öğrenme adına eşlik edebilir veya var olan bilgilerinize farklı keşifler katabilir. Blog yazmaya başladığım ilk dönemlerde, bu konuda tırım tırım bilgi arardım. Çünkü hazır şablonları kullanmayı hem sevmiyorum hem de hazır şablonların kodlamasında gizli linklerin olması hoşuma gitmiyor. Üstelik şablonun html'sini değiştirmek istediğinizde de sorun çıkabiliyor. Özellikle kodlama konusunda iyi değilseniz. Bu yüzden hazır şablonlardan yana değilim.



Blog headerı yapmak çok basit. Basitliğinden ziyade, muazzam bir keyif. Çünkü sizi yansıtan resimleri bulup bir araya getirmek, nasıl bir header olacağına karar vermek eğlenceli bir süreç. Benim blog sayfam için, fotoğrafları ve görselleri düzenleme/şekilldendirme konusunda erkek arkadaşım yardım ediyor. Tabii zevklerime hitap eden yardımcı ufak resimleri ben seçmek kaydıyla. Bazen Photoshop bazen Picasa bazen PhotoScape kullanıyoruz. Bu konuda destek almak işime çok geliyor, böylece blog hızıma ivme kazanabiliyorum. Hatta siz de erkek arkadaşınıza topu atın derim. (maksat erkeklere kötülük olsun nihaha)

Makyaj/güzellik/kozmetik blogu yazmanın en göz alıcı kısmı görsellik olduğunu defalarca söyledim. Görselleri zayıf bir blog kemik izleyici kazanmada çok zorlanır. İyi içerikle beraber desteklenen canlı ve cezbedici resimler, bu işin en büyük silahı.


Blog Headarı Yapmak İçin Hangi Resim Düzenleme Programlarını Kullanmalısınız ?

Bu konuda en muhteşem tercih Photoshop. Ama Photoshop 'un ücretli ve kolay kullanılmayan bir program oluşu ile daha pratik programlara yönelebilirsiniz. Online düzenlemede LunaPic kullanabilirsiniz. LunaPic ile farklı görseller hazırlamanız mümkün. Bloggerlarda en yaygın olarak kullanılan resim düzenleme programı ise PhotoScape. Hem ücretsiz oluşu hem kolay kullanımı ile en sık tercih edilen olduğunun altını çizmek gerekir.


PhotoScape Nereden İndirilir ?

Pek çok indirme sitesinde var ama kendi sitesinden indirmek en temizi. Hemen şu linke tıklayarak 3 farklı alternatif sunan indirme butonlarından birini seçebilir ve bilgisayarınıza indirebilirsiniz.


PhotoScape Kullnarak Blog Header'ı Nasıl Hazırlanır ?

Header dediğim, blogunuzun kapağı olarak düşünebilirsiniz. Nasıl ki dergilerin, kitapların bir kapağı var Blog Header'ı da bir nevi kapak bana göre. Blog isminiz, blogunuzu ve sizi yansıtan kelimeler ve görsellerle zevkinize uygun bir tane yapabilirsiniz. Sıkıldıkça değiştirebilirsiniz. İster naif bir şeyler, ister vintage dokusu, ister canlı, ister kanlı... Her ayrıntıyı kendi zevkinizle donatabilirsiniz.

En yaygın kullanılan ve pratik sunum için şipşak görselleri hazırlayabilen Türkçe dil destekli PhotoScape olduğu için bu program üzerinden gidiyoruz.


Blog Header Yapmak İçin 10 Adım

Adım 1 : PhotoScape programını açıp, çember içinde yer alan kategorilerden Sayfa kısmına tıklıyoruz.

blog-header-ekleme
blog header ekleme


Adım 2 : Sayfamız açıldı. Şimdi sağ üst kısımda yer alan Düzenle butonuna tıklıyoruz.

blog-header-ekleme
blog header ekleme


Adım 3 : İstediğimiz resimleri atıp yazıları yazabileceğimiz bir sayfamız var artık. Ama bunu blog şablonumuza uygun bir çalışma yapmak için, alt kısımdaki araçlardan "Yeniden Boyutlandır" kısmını seçiyoruz.

blog-header-nasil-yapilir
blog header nasil yapilir


Adım 4 : Burada blog sayfanızın ölçüsüne göre bir oran belirliyoruz. Örneğin benim eskiden, 1044X350 idi. Daha sonra da 950X325 yaptım. Bu ayarlar gibi kendiniz ayarlayabilirsiniz. Ne kadar büyük veya küçük istediğinizi belirleyin. Orta halli olsun derseniz 850X291 ölçüleri olabilir. Yani Uzunluk 850, Yükseklik ise 291. Burada önemli bir not da, Yeniden Boyutlandır kısmında Uzunluk ve Yükseklik oranlarını yaparken, kutucuğun aşağısındaki "En boy oranını koru" kısmının tikini kaldırmalısınız. Eğer kaldırmazsanız, size istediğiniz rakamları yazmanıza müsade etmez, ilk açılan sayfa düzenini baz alarak en-boy koruması yapar. Bunu noktayı atlamayın.

blog-header-nasil-yapilir
blog header nasil yapilir


Adım 5 : Resim sitelerinden kendinize uygun resimler bulun. Benim yıllarca görselleri uğruna müdavimi olduğum platform, Deviantart sitesidir. Burada yüzbinlerce görsel bulabilirsiniz. Ama elinizin altında daha güçlü bir kaynak var, o da Google. Resimleri aratırken sonuna "png" veya "vector" kelimelerini eklemenizi öneririm. Çünkü bu şekilde çizimlere çok daha rahat ulaşabilirsiniz. Örneğin ; makeup png, makeup girl vector, dolls png, dolls vector, vintage png .... gibi şekilde aratabilirsiniz.

blog-header-resim-bulma
blog header resim bulma


Adım 6 : Resimlere karar verdikten sonra, bu resimlere sayfa içine almak için, alttaki araçlardan Nesne 'ye tıklayın. Orada, ilk görünen bir dağ-güneş gibi küçük resimde bir araç bulunmakta. Hatta mouse ile üzerine gelindiğinde, Foto yazar. Oraya tıklıyoruz ve ardından resimimizi seçiyoruz. Kaydettiğiniz yer Masaüstü ise oradan veya benim gibi farklı bir dosya ise o dosyayı tıklayıp içindekilerden karar verdiğimizi tıklıyoruz. Birden fazla resim istiyorsanız, her resim için bu işlemi yapmalısınız. Resimlerin büyüklerini, resimlerin yanlarından tutup uzatarak göz zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

blog+header+nasil+yapilir
blog header nasil yapilir


Adım 7 : Fontumuzla blog adımızı veya yazacaklarımızı yazıyoruz. Fontta bir diğer önceki bahsettiğim konu olan Resimlere Font Ekleme kısmından font sitelerini keşfedebilirsiniz. Fontu yazmak için de, sol alttaki Nesne 'ye araç kutusundan T harfi yazan kısma tıklıyoruz.

blog-header-nasil-eklenir
blog header nasil eklenir


Adım 8 : Metnimizi yazıp, renk kutucuğundan rengimizi belirledikten sonra hemen onun yanındaki kutucuktan da ölçüsüsünü belirliyoruz. 100'e kadar olduğuna bakmayın, 250 de yapabilirsiniz. Sayfamıza uygun olarak 113 ideal gözüküyor. Headerınıza ikinci bir metin daha girebilirsiniz, daha küçük boyutlarda olabilir. Bu tamamen sizin nasıl bir header istediğinize göre değişir.

blog-header-nasil-eklenir


Adım 9 : Resmin ve yazının her şeyini ayarladığına emin olduktan sonra, sol atta Kaydet butonuna basıp, Masaüstü 'nü seçerek kaydedebilirsiniz. PhotoScape otomatik olarak "Cats" ismini verecektir. Farklı çalışmalar yapacaksanız sonrakilerle karışmaması için kendiniz de isim verebilirsiniz. Örneğin "çalışmam,resmim,blog headerım" vs... Resminiz hazır, şimdi bloga ekleyebilirsiniz. Bu kadar!

blog-header-eklemek
bloga header eklemek


Adım 10 : Bloga eklemek için de; Blogger Kumanda Paneli > Yerleşim > Blog Header 'ı seçip, orijinal boyutuyla kalsın diyerek ve ortadaki  "Başlık ve tanım yerine" kısmını seçili olarak Kaydet diyorsunuz.

blog-header-nasil-eklenir
blog header nasil yapilir

Şimdi artık, kendinize ait bir blog headerınız var demektir. Sıkıldığınızda istediğiniz zaman yeni görseller hazırlayarak değiştirebilir veya var olan görselinizi daha renklendirebilirsiniz. Örnek olarak birkaç tane ;


Tarzıma göre hazırladığımız  
ve aklımıza ilk gelen isimlerle yaptığımız blog headerlarına örnekler :

blog+header+nasil+yapilir
blog header nasıl yapılır
-------------------------------------------------------------------------------------------------blog+header+nasil+yapilir
blog header nasil yapilir

-------------------------------------------------------------------------------------------------
blog-header-nasil-yapilir
blog header nasil yapilir

-------------------------------------------------------------------------------------------------
blog-header-nasil-yapilir
blog header nasıl yapılır

-------------------------------------------------------------------------------------------------
blog-header-nasil-yapilir
blog header nasil yapilir

-------------------------------------------------------------------------------------------------

blog-header-nasil-yapilir
blog header nasil yapilir


Paylaş
, , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.