En Keyifli ve En İyi Türk Güzellik / Makyaj Blogları

en-iyi-turk-makyaj-bloglari


Güzellik ve makyaj bloglarından keyifle takip ettiğim sayısız yabancı ve Türk blogu var. Blog yazmak en keyif aldığım uğraşlardan biri olmasına rağmen, blogları okumayı da çok seviyorum. Hele ki konu kozmetik, güzellik, makyaj olunca benim için akan seller duruyor. Çünkü blog dünyasının bana göre en eğlenceli, en aktif, en hızlı akışı olan, en keyifli mecrası gü-zel-lik. Hız konusunda adeta teknoloji yeniliklerini sunan sitelerle yarışıyoruz, bu harika. İzlediğim bloglar arasından çok isime yer vermeye çalıştım.

*  *  *
Eğer takip ettiğim halde bu konuda isminiz yoksa, çok üzgünüm. 
Takdir edersiniz ki 100'lerce resim olan bir konu yapmam namümkün.


Büyük bir keyifle takip ettiğim ve bana göre en iyi Türk güzellik ve makyaj blogları şu şekilde :
(Sıra düzenini, blog resimlerini ilk indirdiğimle oluşturdum)



makya-guzellik-blogu-pamuk-seker

Pamuk Şeker Blog : Hem bir kozmetik kurdu hem de kitap kurdu olan Pamuk Şeker blogunda sadece kozmetik ve kitapları keşfetmekle yetinmeyebilir, daha pek çok eğlenceli ayrıntıyı bulabilirsiniz. Makyaj ve kitaplardan hariç günlük tarzında yazdığı samimi yazıları takip etmek ayrı keyif.

alice-makyaj-diyarinda-blog

Alice Makyaj Diyarında Blog : Bana göre blog dünyasının en yaratıcı blog ismidir Alice Makyaj Diyarında. Masallardan çıkan Alice, kendine özgü anlatımı ve keyifli makyaj bloguyla biz güzellik tutkunlarının yakın markajında. Keyifle takip ediyorum.


Ayrıca Pamuk Şeker ve Alice 'e bu güzel mimden dolayı teşekkür ederim. Her ne kadar blog mimleriyle aram çok iyi olmasa da, başkalarına da faydalı olabilen bu tarz mimleri seviyorum.


Ve devam ediyorum.


makyaj-blogu-makyaj-kelebegi


Makyaj Kelebeği : İlk dikkatimi çekişi, blogundaki fotoğraflarındaki zevkli seçimleri olmuştu. Onu okumaya başladığım ilk günü dahi hatırlıyorum. İnce detaylara önem verişinin yüksek gücü, zevkli seçimlere imza atması ve samimi, doğal anlatımlı yazılarıyla da en az görselleri kadar dikkat çekici olmayı başarmış bloglardan birisi de Makyaj Kelebeği 'dir. Takip edip de sevmeyen olamayacak kadar güzel ve başarılı. Mutlaka izlemeye almanızı öneririm. Hatta bu blogdan keyif alacağınıza ben bizzat kefilim, o derece.





guzellik-gezegeni-blog


Güzellik Gezegeni : Aslında blog sayfasını geç keşfettiğim, ama ondan daha önce Youtube videolarını izlediğim ve çok beğendiğim Güzellik Gezegeni, en az Youtube videoları kadar başarılı bir grafikle blog dünyasında. Ve bana göre Türkiye'nin güzellik blogları arasında en iyilerden birisi. Başarılı anlatımı, güzel yüzü ve özenli hazırladığı blog yazıları ile çıtası son derece yüksek bir blog. Bu sözlerimden çok daha fazlasını hak ediyor, blogunda gezindikçe ne demek isteyediğimi eminim ki daha iyi anlayacaksınız.





dortdortlukblog

Dörtdörtlük Blog : Blogların bu kadar popüler dönemi olmadan evvel, forumlar daha ön plandaydı. Hatta bu durum sadece güzellik/makyaj konsepti üzerine değil, internetin tüm mecraları için böyleydi. Artık üzerine ölü toprağı atılmış vaziyette olsa da forumlar sayesinde iyi ki keşfetmişim dediklerimden birisi (hatta ilki) Dört Dörtlük Blog. Yves Rocher markasının satışlarında ciddi bir payı olduğunu kim inkar edebilir? Önerileri bu denli yapıştırıcı etkideki bu blogu da mutlaka takip etmelisiniz dediklerimden.





makyaj-blog-sparkleicious


Sparkle-icious Blog : Bu kadar naif ve sofistike duruşuyla dikkat çekmemesi mümkün mü? theBalm'ın bir kofresi vardı, adı "Oh So Bright" idi. Anlatmak istediğim tam da bu. Sparkleceius blogunda gezindikçe aldığınız tat dile gelse diyecek ki : Oh so bright. Ayrıca, son zamanlarda Chanel krem allıklarının popüler olmasında büyük payı olduğunu da not düşmek gerek.




mission-beauty-blog

Mission-Beauty Blog : Blog isminin hakkını veren, zevkli içerik ve özenli anlatımıyla keyifli izlediğim bloglardan birisi de Mission-Beauty. Görsellerinin özeni hem ferah hem dikkat çekici. Yazarlarından Seher Polat 'ın aynı zamanda kendine ait başka blogu da var. Hatta ayrıca, tatlı anlatımıyla müdavimi olabileceğiniz bir de Youtube kanalı var. Ona da burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz. Tüm videolarını bir çırpıda izleyebileceğiniz keyifte.





guzellik-blog-secilizm

Seçilizm Blog : Yazış tarzı, kurduğu cümleler ile her okumamda yüzümde büyük bir gülümsemeye sebep olan var ise o da bu harika blogdur. Acayip tatlı bir yazış tarzı var. Özellikle ince ayarla dokundurarak yazdıkları beni benden alıyor. Bir güzellik blogu daha ne kadar nüktedan olabilirin en güzel cevabını veriyor Seçilizm. Takip etmesi fena keyifli benden demesi.





chicscience blog


ChicScience Blog : "Kozmetik ve Güzellik, Bilimle Buluşuyor" sloganı hem iddialı hem merak uyandırıcı. Ama tek kelimeyle, bu blog güçlü sloganın hakkını veriyor. Makyaj ürünlerinin yanı sıra, güzellik tüyolarını da rahatlıkla bulabileceğiniz, kozmetiklerin içerikleriyle beraber doğruyu yanlışı iyi bir gözle belirtmesinin yanı sıra, bilir kişi oluşuyla da gerçek bir kaynak olan Dr. Ebru, Türk blogları arasında oldukça önemli yerde.




makyaj-blogu-modaliza


Moda Liza Blog : Samimi ve tatlı bloglardan birisi de Moda Liza Blog. Hem kendisi hem yazıları takip edilesi nitelikte. Ayrıca Youtube kanalı daha bir başka. Samimi ve en doğal vlogger olan Moda Liza, Youtube kanalında güzellik ve makyaj ürünleriyle birlikte tüm tatlılığıyla özel hayatını da aralıyor.





mavi-ojeli-kiz-blog


Mavi Ojeli Kız Blog : Markaların/firmaların dahi ülkemizde bu denli yüksek kalite ve özgünlükte katalog çekimleri yok. Bildiğiniz tanıtımlardan çok daha özgün olan tek bir isim var ki, o da Mavi Ojeli Kız. Özellikle farklı kurgusal fotoğraf çekimleri, pek bir şahane.





guzellik-blogu-mor-menekse


Mor Menekşe Blog : Özellikle alışveriş yazılarını sevdiğim Mor Menekşe, genel olarak okumayı sevdiğim ve keyifle takip ettiğim bloglar arasında yer alıyor. Yazılarındaki anlatım sadeliği kadar net ve anlaşılır ifade etmesini çok seviyorum. Bir kozmetik veya makyaj ürünü alırken net bilgiye ihtiyacınızı karşılayan doğru adres olacağından eminim.





makyaj-blogu-sebnems-blog


Şebnem's Blog :  Enerjik, stil sahibi ve blog dünyasının en tatlı bulduğum isimlerinden birisi de Şebnem Blog. Sadece kozmetik ve makyaj ürünleri değil, aynı zamanda blog sayfasında sıklıkla yer verdiği kombinleri de bulunuyor. Sosyal mecraları da çok keyifli, takip etmenizi kesinlikle öneririm.




serap-tan-guzellik-blog


Serap Tan Blog : En sosyal blog ünvanını sonuna kadar hak eden bir blog var ise o da Serap Tan Blog olacaktır. Bu denli yüksek enerji, neşeli tavırları bile insana mutluluk aşılamaya yeter. Blog sayfasında sadece makyaj ve güzellik önerileri değil giyim stillerine de yer veriyor.






Kozmetik Perisi : İsmiyle müsemma tatlılıkta olan bloglardan birisi de Kozmetik Perisi. Dolu dolu bir blog. Bana göre en güzel özelliği de hem pahalı makyaj markaları hem uygun fiyatlı olanları bir arada. Böylece mukayese etme yönünden başarılı. Sürekli takip edeceğim bloglardan birisi.





goncanin-guncesi-blog


Gonca'nın Güncesi Blog : Güzellik adına en miskin olduğum kısım tırnak süslemeleri. Ojeyi normal şekilde sürüp geçmek bile benim için kolay değil. Taşanları çoşanları temizlemek zor geliyorken üzerine bir de nail art çalışmaları yapmak, benim adıma büyük beceri ve özen isteyen bir durum. Ama benim gibi miskinlere inat sevgili Gonca bu işin erbabı olacak yetenekte. Birbirinden güzel ve farklı ilhamlarıyla donattığı Nail Art çalışmalarının yanı sıra, kozmetik ürünlerinin incelemeleri de detaylıca blogunda yer alıyor.





guzellik-blogu-kontesce


Kontesce Blog : Blog dünyasnın zarif isimlerinden birisi de Kontes. Blogundaki oje swatchları en çok dikkatimi çeken ve ilgimi cezbeden kısmı. Farklı bir havası var. Sadece ojelerin güzelliği ile değil, birçok kozmetik & güzellik ürününü ve bunun yanı sıra kitap/müzik keşiflerini de bulabileceğiniz oldukça keyifli ve dolu dolu bir blog.





junkhead-in-purple-land-blog


Junkhead in Purple Land Blog : Uzun süredir takip ettiklerim arasında yer alan, mor rengine aşık insanlarda sıklıkla gördüğüm o özgünlük havası Junk Head ile ruh buluyor. Güzellik ve kozmetik merakı bir kenara, zevkli bir müzik dinleyicisi olması öbür tarafa. Ülkemizde bu denli güzel müzikleri tanıyan,bilen,seven çok insan yok. Ayrıca kendisinin harika da bir Youtube Sayfası var.






kokos-kozmetik-blog


Kokoş Kozmetik Blog : Kendine özel tatlı bir üslubu var ve ben kesinlikle Kokoş Kozmetiği çok seviyorum. Bana en başından beri kıpır kıpır neşeli bir izlenim vermişti. Blogu ise gün geçtikçe daha da ilgi çekiyor. Bir an önce keşfedip bakınmanızı tavsiye ederim. En çok ama en çok okumaktan keyif aldığım konuları, o tatlı üslubuyla anlattığı "Çöpe Yollananlar" serisi.





guzellik-makyaj-blogu-sherfinka

Sherfinka Blog : Okudukça en az benim kadar keyif alabileceğiniz blog olan Sherfinka; anlatımı olsun, blogun genel renkleri olsun, görselleri olsun o kadar sade bir çizgisi var ki. Hem ferah hem dikkat çekici. Aynı zamanda bu blogun yazarı da sade ve duru bir güzelliğe sahip. (41xMaşallah) Yazış tarzı kadar doğru önerileri de oldukça başarılı. Benim her zaman sevdiklerim arasında yer alacağı kesin.





guzellik-blogu-dofa-dofa


Dofa Dofa Blog : Makyaj ve güzellik bloglarında en büyük eksiklik yazılarının çok anlatımlı olmaması. Belki hızlı tüketime dayalı bir alan olmasıdır bu sorunun kaynağı bilemiyorum ama ben az yazıları olan bloglardansa daha çok anlatıma önem veren, dolu dolu bir blog okumayı yeğliyorum. İşte onlardan birisi de Dofa. Anlatımı hem akıcı, hem sıkmayan güzellikte.





oreo-seven-kiz-blog

Oreo Seven Kız : Kullanıcı adıyla dahi insanı gülümseten tatlılıkta olan bir blog. Vintage modası ile pek aram yok, ona rağmen vintage dokusunu sevdiren güzellikte. Sadece görselleri değil, yazıları da çok iyi. Kozmetik dünyasının yeniliklerini de yakından takip edip paylaşması muazzam. Takip etmekten keyif alıyorum.





sedin-dunyasi-blog


Sed'in Dünyası Blog : Daha çok yazmalı Sed'in Dünyası. İnanılmaz tatlı dilli biri. Hem seviyor hem de keyifle takip ediyorum. Kozmetik ve cilt bakım ürünlerinin yanı sıra, çeşitli sitelerden indirim kodları, alışveriş detayları ve evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz pratik yemek tariflerini de rahatlıkla bulabilirsiniz. Daha çok yazmalısın Sed :)





details-by-duygu-blog


Details by Duygu Blog : Keşke daha çok yazmalı dediklerim birisi de Details by Duygu. Blogu çok ferah. Okudukça eski sayfalara şıp diye gidiyor insan. Anlatımı çok samimi. Böyle çeken blogları okumayı, sayfalarında gezinmeyi çok seviyorum. Umarım Details by Duygu bu çağrımı duyar da daha çok konu paylaşmasına vesile olurum. Takip etmenizi öneririm.






guzellik-blogu-bakimli-kedi


Bakımlı Kedi Blog : Hem çok tatlı hem çok akılda kalıcı bir isim olan Bakımlı Kedi; ferah, göz yormayan blog sayfasına sahip olduğu gibi anlatımı da sade ve samimi. "Devamını Oku" resmindeki patiler, en bittiğim tarafı. Böyle ayrıntıları çok seviyorum. Blogda ağırlıklı olarak bakım ürünleri yer alsa da, makyaj örnekleri ve ne giydim kombin yazıları da bulunmakta. Seveceğinize eminim.






makyaj-blogu-mumbles-on-makeup

Mumbles on Makeup Blog : Tek bir markaya bağlı kalan blogları hem çok tekdüze hem de oldukça sıkıcı buluyorum. Zengin içerik sunan güzellik bloglarını okumak kesinlikle daha eğlenceli. Farklı kozmetik markalarını etraflıca anlatan bloglardan birisi de Mumbles on Makeup. Sıradan bloglardan değil, birçok kozmetik markasını bir arada barındırıp incelemesine yer verdiği için, rahatlıkla fikir alınabilecek güzellikte.





guzellik-makyaj-blog-sombrenix

Sombrenix Blog : Ahh, ben Sombrenix blogunda gezindikçe, konuları okudukça, sayfalar arasında atladıkça blogdan çıkamıyorum bir türlü. Her seferinde "Önceki Kayılar" tıklaya tıklaya ilerliyorum. Özellikle alışveriş yazılarının etkileme gücü çok yüksek. Severek takip ediyorum.



Benim için en iyi Türk Güzellik / Makyaj Blogları bu şekildeydi. Takip ettiğim daha çok isim olmasına rağmen hepsini tek bir konuda paylaşmam imkansız. Eğer siz de bu blog mimini yapmak istiyorsanız keyifle okurum. Her bir öneri blog demek yeni bir keşif demek.


Paylaş
, , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.