LUSH Gorgeous Yüz Bakım Nemlendiricisi

lush-gorgeous-yuz-bakim-nemlendirici-kremi

Lush Cosmetics Gorgeous Moisturizer
Lush Kozmetik Gorgeous Yüz Bakım Nemlendirici Kremi

Lush Kozmetik, benim çok da sevdalı olmadığım bir marka, tüm cilt tiplerine hitap eden Gorgeous ismindeki bu cilt bakım nemlendirici kremi de sanki bu yargımı destekleyen bir etkide oldu. 220 TL fiyatıyla oldukça yüksek bir rakama sahip olan bu yüz bakım nemlendiricisi almaya değer mi ? Cilt bakımında ne kadar tesire sahip ? İddiası olan tüm cilt tiplerine muhteşem etki verebiliyor mu? Tüm yönleriyle LUSH Gorgeous Nemlendirici Kremi...  (Fotoğrafta "nemlendirci" yazılmış, bu yanlışlığın farkındayım) 


Doğal bakım kremlerini bir hayli seviyorum, zaten bu tarz ürünleri blogda da sık sık paylaşmaya çalışıyorum. Lush ürünleri benim için hiçbir zaman "aman aman" etkide olmadı. Lush, özellikle sabunları ve cilt bakım ürünleriyle ün salmış, bloglar arasında da çok övülen markalar kervanı arasında yerini alıyor. Doğal içerik sunduğunu lanse edilmekte. Benim tanıtıyor olduğum bu krem, bir deneme boy ürün. Ancak deneme boyu 10 gr, ürünün kendisinin orjinal boyu 45 gr olduğu düşünülecek olursa, fikir sahibi olmam adına gayet iyi bir gramaj. Benim Lush 'la ilk tanışım, meşhur Honey I Washed the Kids sabunu ile olmuştu, sabun olarak beğenmiştim ama nedense muadil olarak gördüğüm Fresh Line markası bana Lush 'tan daha güzel ve cezbedici geliyor. Yani Fresh Line 'cıyım. Eğer yüksek fiyatlı markaların ürünlerini denemek istersem, ya Saru Organik 'in bünyesinden olan doğal markaları ya da Fresh Line ürünlerinden denemekten yanayım. Çünkü bu markalar hem bana daha etkili gelmekte hem de Lush gibi içerikleriyle -mış gibi yapmıyor. Mış gibi yapmak derken, örneğin bu tanıtıyor olduğum yüz bakım kreminin içeriğinde hem paraben hem alkol hem parfüm var. Biri doğal mı dedi? Doğal bakım ürünlerini seviyor olsam da içeriklere sıkı sıkı bağlı bir insan değilim. Kozmetik adına kendi içimde bir denge oluşturdum. Hem doğal bakım ürünlerini hem de kozmetiksel yönü daha kuvvetli olanları kullanıyorum. Dengemdeki ağırlık kesinlikle daha masum ürünlerden yana. (Denge demişken dengesiz denge tutturmayı bir hayat meşgalesi edinen Terazi burcu olduğumu da not düşmeliyim)


Gündelik hayatımda kullandığım kozmetik ürünlerinin illa doğal olmalı diye takıntım yok,  paraben mevzusuna olmasa daha iyi olur şeklinde bakıyorum. Ancak markaların ise "ben çok doğalım, öyle böyle değil" şeklinde lanse edilen çıtasından tabii ki de doğallık beklerim. Bu tıpkı sevdiğim ama eleştirdiğim Yves Rocher markasının çizgisine benziyor. Doğalım diye vitrinine saman koyduğunu, hasır sepetlerin içinde sunum yaptığını biliyorum ama ürünlerinin içeriklerine bakmakla bu olayın sadece imajsal olduğu gerçeği çıkıyor. Gerçi yeni serilerinde daha doğal olanlar var. Örneğin Yves Rocher Culture Bio Serisi gibi. Lush 'ın bu bakım kremin fiyatı, Yves Rocher 'in tüm serisinin fiyatının iki katı neredeyse. LUSH Gorgeous kremi 210 TL. İlk gördüğümde şaşırdım, 210 TL mi ? ismi Gorgeous (Türkçe 'siye "muhteşem") ama etkisi hiç de gorgeous olmayan bu bakım kremi, bana kalırsa fiyatına yarısına bile değmiyor.


LUSH Cosmetics Gorgeous Moisturizer ismindeki bu cilt bakım kremi, tüm yüz cilt tiplerinde harikalar yarattığını iddia ediyor. Hatta bu iddiasına o kadar çok güveniyor ki, fiyatını da 210 TL gibi yüksek rakamlara çekiyor. İçerik olarak değerlendirecek olursam, içeriğinde gayet güzel maddeler var iken bir yandan da parfümünü, paraben çeşitlerini ve alkolünü de eksik etmemiş. Tüm cilt tiplerine hitap eden ürünleri, genelde çok beğenemiyorum. Hem yağlı ciltle hem kuru ciltle bütün hale gelen bir nemlendirici, bana biraz tuzak gibi geliyor. Yağlı cildi matlaştırırken, kuru cilde yağ mı veriyor? Hayır. Gorgeous kremini kullanan bir karma cilt olarak, bana ağır geliyorsa yağlı ciltlere nice gelir tahmin edemiyorum bile. Bana kalırsa kremden daha memnun kalacak cilt tipleri ya kuru ya da çok kuru ciltler olacaktır, çünkü bu cilt tiplerine hitap edebilecek oranda. Fiyat olarak Dior, Chanel, Armani ile yarışıyor. (Ha gayret, Sisley 'e az kaldı) Kokusu, çok yoğun bitkisel kıvamda. Benim bitki kokularıyla aram kötü olmadığı için, bu anlamda bir rahatsızlık yaşamadım. Ambalaj yönünden hem orjinal boyun hem deneme kabının ağzı açık şekilde, yani bir tüp veya pompalı halde değil. Eğer nemlendirici kremlerinizi kullanırken bu anlamda sorun yaşıyorsunuz, ya temiz spatula tarzı araçlarla ya da pamuklu çubuklarla kullanabilirsiniz. Ben cilt bakım öncesi el temizliğinin yeterli olduğunu düşünüyorum.

lush-gorgeous-yuz-bakim-nemlendirici-kremi-kullananlar-fiyati
lush gorgeous yuz bakim nemlendirici kremi kullananlar
Krem özellikle karma ciltere ağır ama bu kısmı arka plana alıp etkisinden bahsedecek olursam, Gorgeous kremi içeriğindeki yağların etkisiyle kullandıktan sonra cildi yumuşacık yapıyor. Kullanılan yağların kimisi soğuk sıkma olduğunu Lush söylüyor ki bu anlamda tercih edilebilir noktada. Kremin verdiği yumuşaklık hissi oldukça kalıcı. Karma cildim için sadece bir gece kremi oldu. Gündüz asla kullanamıyorum. Eğer kullanırsam, yağlandırmasına çözüm olarak gün boyu cildimi bırakmayacak bir pudranın da benimle olması gerekiyor. Oysa ki Lush Amerika sitesinde, bu krem için iyi yorumu en çok veren yağlı ciltli insanlardan aldığını gördüm !? Aklıma bu saniyelerde, Lale Mansur ve Şener Şen 'in filmi olan Amerikalı geldi. Şerif Gören 'in yeterince ilgi görmediğini düşünüp, uzun metrajlı filmlere son noktayı koyduğu eğlenceli ama bir yandan da burjuvazi Türkiye'ye gönderme yapan filmi.




Bu arada, demeden duramadım. Gorgeous yerine Amerikalılarn gevrek teleffuzları eşliğinde söylerken kendilerinden geçtiği ve her 2 kelimden 1'i olan Awesome, bu kreme ad olarak konsaymış, daha akılda kalıcı olurmuş. Benim bu nemlendirici kreme biçtiğim fiyat 29.99 TL. (Küsüratlı olmalı stratejisini de es geçmedim bittabii) Daha fazlası, yazık cüzdana. Kötü bir krem değil, ama fiyatınının %10 'u kadar etkiye sahip olan bir krem. Desert Essence, Jason Natural, Now Foods, Kiss My Face doğal bakım markaları candır.




Paylaş
, , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.