Makyajın Ası Maskaralar ve 8 Öneri Uygulama

makyaj-maskaralar-uygulamasi-onerileri

Maskaraları uygularken nelere dikkat etmeliyiz ? Maskaralar hakkında doğru bilinen yanlışları biliyor musunuz? Makyajda kendini daha belli etmesi için maskaraları ne şekilde uygulamalıyız?


Gözler ruhun aynasıdır derler ya, kirpikler de o aynamızın gösterişli süsüdür o halde. Maskarayı bulan kişinin o bulma dürtüsünü, kirpiklerine bir şeyler sürme ihtiyacını fazlaca merak ettiğim gibi, bir yandan da yaratılan bu pazarın daha nereye kadar ileri gideceğini de bir hayli merak ediyorum. Daha öncesi tarihlerde güzellik mecrasının isimsiz kahramanları olduğu görüşleri yer alıyor olsa da bilinen ilk rimel ürünü Eugene Rimmel tarafından yapılmış. Şu an kullanıyor olduğumuz modern tüplü halini yapan ise Helena Rubinstein. Hatta Türkiye'de satılmasa da Helena Rubinstein kozmetik adına başlı başına bir marka ve özellikle maskaralarının bir hayli popülerliğe sahip olduğuna şaşmamalı. Ama ondan önce öğrendiğimde daha şaşırdığım bir bilgi var ki o da Maybelline markası. Vikipedi 'de yazan aynen şu şekilde : "Maskara T.L.Williams tarafından kız kardeşi Mabel için 1913'te yapılmıştır. Bu eski maskara kömür tozuyla vazelinin karıştırılmasıyla elde edilmiştir. İlk Mabel üzerinde denediği ürün başarıya ulaştınca, Williams posta yoluyla yeni ürününü satmaya başlamıştır. Şirketi Maybelline, kız kardeşinin ismiyle vazelinin birleşimi, kozmetikte başı çeken şirketlerden biri olmuştur."

maskara-makyajda-nasil-uygulanir-kullanma-onerileri


Günümüz makyaj dünyasında, dramatik görünüm veren maskaralardan tutun da dolgunlaştırıcı özelliği ile daha yoğun bakışlar elde etmeyi sağlayanlar, su geçirmez (waterproof) özelliğinde olanlar gibi pek çok farklı işlevsel gücü ve renkleri ile maskaralar biz kadınların olmazsa olmazı haline gelmiş durumda. Bu konuda hatrı sayılır çeşit ve marka olduğu için, ister lüks olanları (high-end), istersek de daha makul fiyatlı drugstore çeşitlerini tercih edebiliriz.


Maskaralarda ilginç bir özellik var ki, drugstore olanlar da gayet iyi iş çıkarıyor. Ki hatta ben hem pahalı markaları hem drugstore olanları eş zamanlı kullandığım için farklarını çok iyi gözlemleyebiliyorum. Hatta drugstore olanlar sanki bir parça daha iyi. Ben Max Factor maskalarındaki aldığım verimi ne YSL de aldım, ne Lancome'da ne de Dior 'da. Tabii bu her zaman için belirleyici kıstas değil, Givenchy maskarasını bir hayli beğeniyorum ancak demek istediğim drugstore markalarını da yabana atmamak gerek. Maskaralar, makyajın en önemli tamamlayıcısı olduğu gibi, cilt ve göz makyajı yapmadan bile "sadece bir maskara sür-çık" pratikliğini de yaşatıyor.


  Maskaralar / Rimeller ve Uygulanabilir 8 Öneri :  


Maskaraları Uygulamadan Önce Kirpikleri Kıvırmak

Maskara öncesi her zaman kirpik kıvırma işlemi yaptığım söylenemez. Çünkü bazen unutuyorum bazen ise kirpik kıvırıcımı bulamıyorum. Sanırım makyaj düzenimi biraz daha tertipli hale getirsem iyi olacak. Ama şundan eminim ki, ne zaman kirpik kıvırıcısı kullansam sürdüğüm maskaranın etkisini daha iyi görebiliyorum. Maskaralarda drugstore veya high-end birbirinden olağanüstü farklı değilken, kirpik kıvırıcısında markanın önemli olduğunu deneyimlediğim için, bu bağlamda iyi bir markaya yönelmenizi tavsiye ederim. Önemli bir hatırlatma ; maskarayı sürdükten sonra kirpik kıvırmak kirpiklere zarar verir. Ya öncesinde yapın ya da hiç yapmayın. Çünkü kirpikler maskarayla birlikte daha kuru ve sert olacaktır, bu şekilde kıvırmak onlara yapabileceğiniz en büyük kötülük. Bu uygulama, zamanla kirpiklerinizin yapısını inceltir.


Maskaraların Ömrünü Uzatmak İçin Badem Yağı Vs. Sürmeyin

Kuruyan maskaranızı atın. Ömrünü uzatmak adı altında yapılan en hatalı davranşlardan birisi de maskara tüpün içerisine çeşitli yağlar eklenmesidir. Bir maskaranın ömrü açıldıktan itibaren 3-6 ay arasındadır. Hatta son zamanlarda uzmanlar 6 değil, 3 ayın olduğu görüşünde hemfikir. Eğer bu süreyi daha fazla uzatır hatta uzatmakla kalmaz daha da uzun ömür için maskaraya yağ eklerseniz, bilmelisiniz ki göz hijyeninize farkına varmadan ciddi zarar veriyorsunuzdur. Bakterilere açık hale getirmek için bu kadar diretmeyin. Ekonomi olsun diye gözünüzü bu denli riske atmayın. Hijyensizlik ileride daha ciddi neticeleri de doğurur. Maskaranızı değiştirmeye direnmek yerine, çok daha makul fiyatlara satılan maskaralara yönelin.

maskara-rimel-kullanma-onerileri-ipuclari-makyaj-tuyolari


Maskarayı Aynayı Aşağıda Tutarak Uygulayın

Bunu yıllar evvel bir kadın dergisinde okumuştum. Makyaj uzmanı, aynayı karşımıza değil de altta tutarak maskara uygulamanın kirpiklere daha iyi nüfuz ederek uzatma yönünde daha başarılı olacağının püf noktasını vermişti. Çünkü bu sayede maskara, kirpikler için tarak vazifesi görüyormuş. Deneyin farkı göreceksiniz.


Maskara Fırçanızı Tüpten Çıkarırken Pompalama Yapmanıza Gerek Yok

Maskarayı sürmeden evvel fırçayı tüpten çıkartırken, genelde yapılan bir yanlış bir hareket var ki sanki fırça daha iyi boya alsın diye üst üste defalarca fırçayı tüpte batırıp çıkarma işlemi uygulanmakta. Aslında böyle yaparak, maskara tüpünün daha çok hava almasını, bakterilere daha kolay açık hale gelmesini ve böylece bozulmasını hızlandırıyoruz. Ayrıca çok fazla ürün almak maskaranın kirpiklerde daha hızlı topaklaşmasından öte bir şey yapmaz. Bu şekillde kullanma alışkanlığınız var ise, hem maskaranızın ömrü açısından hem de topaklanmaması yönünden alışkanlığınızı terk etmenizi öneririm.


Farklı Maskaraları Bir Arada Kullanın

Kimisi kirpikleri uzanlaştırma yönünden iddialı kimisi hacimleştirme, kimisi de daha kıvrık hale getirme yönünde. Ama benim şu zaman kadar olan kozmetik maceralarımdan öğrendiğim bir gerçek var ki, bunları tek başına yapan bir maskara olmadı, olamadı. Bu yüzden de, iki hatta üç maskarayı bir arada kullanabilirsiniz. Uzatma yönünü iyi yapanla uzunluk, kalınlaştırma görevindeki olanla da kirpikleri daha hacimli, dolgun hale getirebilirsiniz. Eğer kat uygulanan maskaraların kirpikte topaklanma yapmasından rahatsızsanız, ya daha tarakvari fırçaya sahip olan maskaraları son kat maskarası olarak veya benim yaptığım gibi en sonda bir kaş kirpik fırçası kullanarak bu halin üstesinden kolayca gelebilirsiniz.


Maskara Katlarında Birkaç Dakika Bekleyin

Uyguladığınız maskaraya yeni bir kat atmak için sadece birkaç dakikacık bekleyin. İlk katın hafif kuruma halinde olması, ikinci katı daha güzel yerleştiriyor. Hatta üşenmeyip, katlar arasında temiz bir maskara fırçasını uygulayarak topaklanan kısımları alarak devam ederseniz daha net bir sonuç alacaksınız.


Maskarayı Göz Çizgisinin Dibinden Dışa Doğru Uygulayın

Göz çizgisine yani eyeliner çektiğimiz ince hat çizgisinden itibaren maskarayı uygulamak, hem bir parça eyeliner çekilmiş havası vererek gözlerimizi daha belirgineştirecek hem de kirpiklerimizin daha dolgun görünümlü olmasına yardımcı olacaktır. Kirpiklerin dış kısımlarına daha bol rimel sürebilirsiniz. Ben özellikle de kirpiklerin dış kısımlarına yoğun olarak uyguluyorum.

makyajda-renkli-rimeller-maskaralar-kullanmanin-ipuclari
makyajda renkli rimeller maskaralar kullanmanin ipuclari

Renkli Maskara/Rimelleri da Deneyin

Renkli maskaraların kullanımı bir kişisel tercih. Ama yapılan makyajın renklerine çok daha güçlü br görünüm kazandırıyor. Yeşil gözler için bordoya çalan kızıl kahverengi maskaralar, mavi gözler için mavinin derin veya açık tonlarındaki maskaralar ve kahverengi gözler için de yeşil maskaraları deneyebilir, böylece göz renginizi daha fazla ortaya çıkarabilirsiniz.


Paylaş
, , , , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.