Sülfatsız Şampuan : Organix Mandalina & Zeytinyağı Derinlemesine Bakım

Sülfatsız Şampuan
Organix Mandalina & Zeytinyağı Derinlemesine Bakım Şampuanı
Organix Mandarin Olive Oil Shampoo



organix-sac-sampuan-mandalina-zeytinyagi-derinlemesine-bakim


Organix Derinlemesine Bakım Şampuanı olarak geçen Mandarin Olive Oil Shampoo, mandalina ve zeytin yağı ile saç bakımına katkı sağlamayı amaçlayan bir şampuan. Hatrı sayılır bir süredir de kullandığım için, rahatlıkla yorumlarımı blogda yapabilirim. Organix Mandarin Olive şampuanın genel özellikleri şu şekilde :



Şampuan, mandalina ve zeytin yağı birlikteliği ile özellikle hasar görmüş saçları hedefliyor. Yıpranmış ve bakıma muhtaç saçların kaybettiği gücü geri kazanmasına yönelik bir içerik ile onarıcı etkisiyle saçlarda derinlemesine bakım yapan özellikleri bulunuyor.


Organix Mandarin Olive Oil şampuanında en sevdiğim yanı, diğer Organix şampuanlarda da olduğu gibi Sülfat (SLS) içermemesi. (SLS Free) Uzunca bir süredir sülfat içermeyen şampuanları kullanıyorum. Arada derede normal şampuanları da kullanmıyor değilim ama ağırlıklı olarak sülfat içermeyen şampuanlardan yanayım. Neden yanayım? Çünkü saçlarımdaki etkisini fark etmemek mümkün değil. Sülfatsız şampuanları uzun bir süre kullandığınızda göreceğiniz 2 temel nokta var. İlki, saç deriniz rahatlıyor. İkincisi ise, saçlarınızın dökülme zamanı ciddi anlamda azalıyor. Bu yüzden de SLS içermeyen şampuanları her defasında blogda yer vermeye ve önermeye çalışıyorum.


Bu şampuanda ilk dikkatimi çeken kısım, yapısı oldu. Çünkü diğer Organix şampuanlardan daha farklı bir yapıya sahip. Şampuan bana kalırsa tam olarak jöle kıvamında. Şaç jölesinden bahsetmiyorum, bildiğiniz pasta jölesi. Rengi ise hafif sarı hafif turuncu arası uçuk bir renk. Kokusu genel Organix şampuanları kıstasında, yani oldukça ferah ve güzel. Hafif bir mandalina kokusu eşlik ediyor ama yoğun ve bunaltıcı bir şekilde değil. Hatta duş esnasında da öyle buram buram yayılacak düzeyde değil. Köpük köpük olayını SLS içermeyen şampuanlarda boşuna aramayın. Ben köpürmesinden yana değilim ama bu beklentiniz var ise karşılamaz. Köpüren saç şampuanlarını kullanmayı yeğliyorsanız, bol deterjan ve daha farklı kimyasallar içeren farklı şampuanlara yönelebilirsiniz.


Saçları sertleştiriyor. Bunu asla inkar edemem. Fakat Sülfat (SLS) içermeyen şampuanların genel özelliği bu. Ben saç sertleştirme konusunu çok takmıyor hatta bir parça da öyle oluşunu seviyorum. Duş sonrası saç bakım serumu ile saçlarımı zaten istediğim forma getirebiliyorum. Saç derime zarar vermektense, sülfatsız şampuanların sertleştirici özelliğine katlanmayı tercih ediyorum. Bu şampuanın sertleştirme düzeyini, tecrübe ettiğim çoğu sülfatsız şampuanların sertleştirme oranına göre baz alacak olursam, orta seviye buldum. Daha çok sert verenleri de kullandığım için bana orta düzey geldi. Yani, bana sorarsanız sertliği ile başa çıkılır.


Bakım yapma yönü ise, doğrusu ben muhteşem bir bakımla karşılaşmadım. Benim gözlemim, bu şampuanın saçlara kazandırdığı nem etkisiyle güzel oluşu. Yani saçlara iyi nem sağlıyor. Ama iddiasındaki gibi, muazzam bir bakım yaptığı söylenemez. Bununla beraber, sık yıkanan şaçlar için çok ideal yapıda olduğunu düşünüyorum. Hem hafif bir şampuan etksi insana veriyor, hem de saçları nemlendiriyor. Ben, sık yıkanan normal tipteki saçlara ideal olduğunu düşünüyorum. Çok kuru ve hasar görmüş saçların kurtarıcısı değil. Kuru ve bakıma hasret kalan saçlarda etkisi olmasa da bir zararının da olacağı kanısında değilim. Eğer bu şekilde kullanılıyorsa, mutlaka yanında bir saç serumun da eşlik etmesini öneririm. Yağlandırmayan yapısının güzelliği sayesinde, yağlı saçların da rahatlıkla kullanabileceği ayarda. Çünkü saçlarda ağırlık yaratmayan bir şampuan.


Organix markasının saç bakım ürünlerini, blog yazmaya başladığım ilk zamandan beri kullanıyorum. Bu yüzden bu markayı ayrı seviyorum. Organik bir marka olduğu gibi genel bir yargı var. Organik bir marka değil. Sadece kimyasalı daha düşük bir marka. Ben bu tarz markalara masum sınıfında olarak yer veriyorum. Organix şampuanlarını ve diğer farklı ürünlerini Dermomedika 'dan inceleyebilirsiniz.


organix-sampuan-kullananlar-mandalina-zeytinyagi-sac-bakimi
organix sampuan kullananlar mandalina zeytinyagi sac bakimi

Paylaş
, , , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.