Taze Fasulye Nasıl Yapılır


Malzemeler: 


1 kilo taze fasulye
2 biber 
4 domates (küçük boy ,orta boy olursa 2 tane yeterli)
Orta boy  2 kuru soğan
 1 yemek kaşığı Domates Salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar  kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Kısık ateşte;
Biber ve soğanları yemeklik dogra,Sıvı yağ ile tencereye koy.
Domatesleri rendele
Soganlar  hafif pempeleşince salça ve domatesleri tencereye at.
Domatesler öldükten sonra  taze fasulyeleri tencereye koy .

Fasulyeler sararınca yeşilligi kalmayıncaya kadar  kavur (dibine sararsa ufak ufak sıcak su ekle )
İyice kavurduktan sonra  üstüne çıkacak kadar kaynar su  ekle.
Ocagın altını biraz aç;
Son olarak tuzunu da ekleyip iyice suyunu (hafif çok az suyu kalcak) çektikten sonra  ocagın altını kapat.


Afiyet olsun.
Paylaş

Melisa

    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.