Malzemeler:
1 kilo taze fasulye
2 biber
4 domates (küçük boy ,orta boy olursa 2 tane yeterli)
Orta boy 2 kuru soğan
1 yemek kaşığı Domates Salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Kısık ateşte;
Biber ve soğanları yemeklik dogra,Sıvı yağ ile tencereye koy.
Domatesleri rendele
Soganlar hafif pempeleşince salça ve domatesleri tencereye at.
Domatesler öldükten sonra taze fasulyeleri tencereye koy .
Fasulyeler sararınca yeşilligi kalmayıncaya kadar kavur (dibine sararsa ufak ufak sıcak su ekle )
İyice kavurduktan sonra üstüne çıkacak kadar kaynar su ekle.
Ocagın altını biraz aç;
Son olarak tuzunu da ekleyip iyice suyunu (hafif çok az suyu kalcak) çektikten sonra ocagın altını kapat.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?