"No-Makeup Makeup" Makyajsız Makyaj İçin 10 Öneri

makyajsiz_makyaj_no_makeup_makeup_uygulamasi_icin_10_oneri
No-Makeup Makeup Makyajsız Makyaj için 10 öneri
"No-Makeup Makeup" Makyajsız Makyaj İçin 10 Öneri

Erkeklerin "bugün çok güzel görünüyorsun, arada böyle makyaj yapma işte" dediği o haller, hallerimiz... No-Makeup Makeup denilen makajsız gibi duran makyajımız için kullandığımız ürünleri onlara göstersek, eminim inanmazlar. Özellikle yaz zamanı, cildimize zorla makyajı kabul ettirme ile savaşmak yerine, işe yarar küçük ama etkili makyaj tüyolarını uygulamak isterseniz işte "Makyajsız Makyaj" (No-Makeup Makeup) için uygulayabileceğiniz 10 öneri:



Benim en çok ilgimi çeken makyaj tarzı "No-Makeup Makeup", yani yüzünüzde makyaj görünümünü ele vermeyen, sizin doğal yüz güzelliğinizi bozmadan sadece bir iki dokunuşla daha canlı ve aydınlık görünmenize yardımcı olan "makyajsız makyaj" tekniğidir. Hatta bunun için özel üretilen makyaj paletleri bile var, bu da gösteriyor ki sadece ilgi duyan ben değilim. Eğer ilk kez duyuyorsanız kulağa biraz farklı gelebilir, kabul. Ama eğer doğal görünümden yanaysanız, eminim bu makyaj stili sizin de vazgeçilmeziniz olacak.




"No-Makeup Makeup" Makyajsız Makyaj / Cildi Makyaja Hazırlamayı Es Geçmeyin

Cildinizi hazırlamadan No-Makeup Makeup dahi yapmayın. Her makyaj için ilk etap cildi makyaja hazırlamaktan geçer. Vaktiniz bol ise, gününüze başlarken bir cilt maskesi uygulayarak ufak bir bakım yapıp cildinizin kendine gelmesini sağlayabilirsiniz. Ama vaktiniz yok ise cilt tipinize uygun nemlendiricinizi kullanabileceğiniz gibi termal sulardan da faydalanabilirsiniz. Hafif bir makyaj bazı da kullanabilirsiniz.



"No-Makeup Makeup" Makyajsız Makyaj / Fondöten Yerine Sadece Kapatıcı Kullanın

Concealer yani kapatıcınızı, fondöten gibi uygulayabilirsiniz. Yüzünüzün sorunlu olarak gördüğünüz bölgeleri neresi ise, kapatıcınızı o bölgelere kullanıp dağıtabilirsiniz. Mesela cilt kızarıklarınız olabilir veya görünümü hafiflese daha iyi olur dediğiniz yara izleriniz olabilir vs. Concealerınızı uygularken parmaklarınızı kullanabileceğiniz gibi, daha homojen bir yayılma sağlaması amacıyla makyaj fırçalardan yararlanabilirsiniz. Benim memnun kaldığım makyaj fırçaları ise Mac 286 Duo Fibre Makyaj Fırçası ve Ecotools Airbrush Concealer Brush.



"No-Makeup Makeup" Makyajsız Makyaj / Çikolata Kahvesi Göz Kalemi

Urban Decay Göz Kalemleri 'nden Demolition harika bir kahverengi. Hatta bu göz kalemini ucunu, temiz bir eyeliner fırçanıza sürterek, vereceği doğal bir eyeliner görüntüsüyle de kullanabilirsiniz.  Kirpik diplerinize uygulayacağınız çikolata kahvesi, gözlerinize daha doğal ve hafif bir etki bırakacaktır.



"No-Makeup Makeup" Makyajsız Makyaj / Far Yerine Koyu Pudra

Göz makyajınızı çok renkli yapmadan ama belirgin hale getirmeyi sağlayacak nötr renklerden yana tercihini kullanmanız çok isabetli olacaktır. Hatta hiç far kullanmanıza gerek yok. Göz kapağının katlanma yeri (crease) bölgesine, varsa mat bronzer yoksa koyu renk bir toz pudra ile karıştırma makyaj fırçası (blending brush)  'ndan yardım alarak doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.




makyajsiz_makyaj_no_makeup_makeup_uygulamasi_icin_oneriler
No-Makeup Makeup Makyajsız Makyaj için 10 öneri
"No-Makeup Makeup" Makyajsız Makyaj / Hafif Bir Kontür

Yüzünüz çok renkli olmayacağı için makyajınızda birazcık derinlik katmak adına kontür uygulamanız harika olacaktır. Ya koyu tonlu bir pudra ya da bu iş için özel üretilmiş makyaj ürünlerinden faydalanabilirsiniz. Mua önerisiyle edindiğim Mac Mineralize Skin Finish Natural 'in koyu rengini kontür amaçlı kullanıyorum ve inanılmaz doğal bir duruşu var.



"No-Makeup Makeup" Makyajsız Makyaj / Transparan Pudra
Karma ve yağlı ciltli iseniz bir pudra her zaman için gün içerisinde kurtarıcınız olacaktır. Önerim kapatıcılığı yoğun vermeyen transparan veya yarı transparan pudralardan yana. TheBalm Sexy Mama Pudra ve Flormar Passionate Dots Transparan Pudra



"No-Makeup Makeup" Makyajsız Makyaj / Kaşlar

Göz makyajı olabildiğince doğal olacağından biraz kaşlara dokunuş yapabiliriz. Belirgin bir kaş, doğal görünümüze bütünleyici hava katabilir. Önerim kaş kalemlerinden ziyade daha doğal duran kaş ürünlerinden yana, mesela Essence Eyebrow Stylist Kaş Seti gibi.



"No-Makeup Makeup" Makyajsız Makyaj / Rujunuzu Parmaklarınızla Uygulayın

Rujları parmakla tampon hareketlerle uygulamak, dudaklara rujun yoğun halini bırakmayacağından daha doğal bir görünüm verecektir. Nude ruj kullanabilirsiniz ama önerim dudakları olduğundan daha soluk göstermek doğal durmayacaktır, aksine doğallağınızı bozulacaktır. Bu yüzden size yakışan renklere ve dudak renginize göre hafif seçimler yapabilirsiniz. Rujları parmaklarınızla pıt pıt hareketlerle uygulayarak rujun pigmentini azaltarak dudaklarınıza daha doğal duruş katacağınıza emin olun. Ayrıca illa bir ruj kullanmanıza gerek yok, renkli lipbalmlar da bu konuda işini iyi görecektir.




"No-Makeup Makeup" Makyajsız Makyaj / Doğal Görüntü Veren Maskaralar

Doğal bir maskara ile makyajınızı tamamlayın. İddialı görünüme imza atmaktan uzak durmak için, bol hacim ve uzunluk veren maskalar yerine, bu tarz makyajlarda daha doğal duran hafif yapıya sahip maskaraları tercih edebilirsiniz.



"No-Makeup Makeup" Makyajsız Makyaj / Aydınlatıcıyı Az Kullanın

Yoğun bir aydınlatıcı kullanımındansa, daha az miktarda aydınlatıcı kullanmayı tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Hatta, aydınlatıcıyı sadece dudağın üst boşluk kısmına uygulamanız hem dudaklarınızı biraz daha dolgun görünmesine yardımcı olacak hem de doğal makyajınızı bozmayacaktır.


Paylaş
, , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.