NARS Honolulu Honey Lipstick / Ten Rengi Nude Ruj

nars-honolulu-honey-lipstick-swatch

Nars Honolulu Honey Lipstick 
Nars Ten Rengi Nude Ruj

Nars Honolulu Honey Lipstick,  hem gündüz hem gece makyajlarında kullanmayı en çok sevdiğim bej rengi olan, son zamanlarımın en sevdiğim tonlarında (ten rengi) bir nude ruj. Oldukça kremsi yapıya sahip. Makyajda öyle tatlı bir duruş sağlıyor ki, ister gündüz isterseniz de gece makyajınzda rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Ten rengi yani nude rujlar, her ne kadar dikkat çekmeyen bir renk olsa da bej rujları doğru seçmek gerektiğini düşünüyorum. Çünkü yanlış bir nude ruj yapılan makyajı ve yüzü olduğundan daha cansız hale getirebilir. Bu da tipik bir makyaj hatasıdır. "Ölü gibi dudaklara" imzasını atan bir ruju dengelemekten, profesyonel makyaj uzmanı değilsek uzak dursak daha iyi. Bu yüzden de direkt olarak bej tonlarındaki nude rujlar yerine, içerisinde biraz daha renk barındıran, tıpkı Nars Honolulu Honey rujunda olduğu gibi şeftali pembe / bej arasında bir çizgiye sahip olan rujları günlük makyajlarımda kullanmayı daha çok seviyorum.




Nars Honolulu Honey, renksiz nude rujlar gibi kullanması zor değil. Hem gündüzleri hem akşamları makyaj yaptığım zamanlarda, benim için inanılmaz kurtarıcı bir ruj görevini üstleniyor. Şeftalilik oranı Nars Honolulu Honey rujundan biraz daha güçlü bir allıkla yarattığı uyum ise muazzam. Daha çok akşam makyajlarında tercih ettiğim koyu renk farlar (örneğin koyu mor, koyu yeşil ve sıcak kahverengiler favorim) ile de yakaladığı uyum harika. Eğer ki gündüz makyajında niyetim biraz daha canlılık ise, o zaman da nude rujların en sevdiğim yönü olan "lipgloss uyumluluğu" ile yine istediğim görüntüyü kolay şekilde elde edebiliyorum. Ama Nars Honolulu Honey rujunda bu çok da gerekli olmuyor. çünkü Mac Hue ruju gibi değil. Mac Hue rujundan daha renkli, daha şeftali ağırlığında.


nars_honolulu_honey_lipstick_Nude_ten_rengi_ruj_kullananlar
nars honolulu honey lipstick Nude ten rengi ruj
Ten rengi (nude/bej) rujlar genelde dumanlı yani smokey göz makyajında kullanılması makyaj uzmanlarınca öneriliyor. Çünkü dikkati dudaklardan göze çekerek, gözleri ön plana alıyor. Makyajdaki dengeyi bulmak adına kullanmak iyi bir tercih olmakla beraber, ben normal bir gündüz makyajında da rahatlıkla kullanıyorum. Çünkü makyaja yumuşak ve tazeleyici hava katıyor.


Saten yapılı bir ruj. Kremsi yönü ile dudaklara sağladığı yumuşaklık ile kullanımı kolay. Hatta kremsi rujlar bazen fazla dağılma özelliğinde olduklarında, dudaktan çok çabuk dağılıp bozuluyor. Dudak kalemi ile çevrelemek şart oluyor ama Nars Honolulu Honey ruju bu kadar kremsi yapısına rağmen dudak kalemi bile kullanma ihtiyacı hissettirmiyor. (Fotoğrafta dudak kalemsiz tek başına ruj sürümüdür)


Rujun kremsi yapısı bir saatte dudaktan kaybolan tarzda değil ama kalıcılığı çok da iyi değil. Gerçi rujlarda kalıcılık, size bağlı. Bir şeyler içmek, yemek yemek hatta dudakları yemek (ben mesela), rujların kalıcılığını da nihayetinde etkiliyor. Eğer mat bir ruj değilse, ondan kalıcılık beklemek nafile. Nars Honolulu Honey uzun saatlere meydan okurcasına dudaklarınızla olmasa da kalıcılık yönünden yine de fena değil. Opaklığı gayet iyi. Çoğu makyaja hitap edebilen, dudakları ölü gibi göstermeyen hali ile ten rengi (nude) bej - şeftali ara tonlarındaki rujları sevenlere önerebileceğim güzellikte.


Nars rujlarının fiyatı ise 73 Lira,
Sephora 'dan almıştım.

Paylaş
, , , , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.