BB Krem Nedir? BB Kremler Tam Olarak Ne İşe Yarar?

BB Krem Nedir? 
BB Kremler Ne İşe Yarar?

bb-krem-nedir-bb-kremler-ne-ise-yarar
BB krem nedir BB krem ne işe yarar


BB Kremler 2'ye ayrılıyor: Asya marklarının BB Kremleri ve Batı markaların BB Kremleri. Asyalılar "Blemish Balm" olarak tanıyor, batı dünyası ise "Beauty Balm" olarak. Şu bir gerçek ki, artık kozmetik sektöründeki tüm dünya markalarında BB kremlerin ciddi bir pazar payı var ve çeşitleri de gün geçtikçe giderek artmakta. Peki BB kremler tam olarak nedir? BB Kremler ne işe yarar? Lekeleri mi düzeltiyor, cildi mi onarıyor yoksa tek dertleri makyajda örtücülük mü sağlamak? Niye bu kadar ünlendiler? BB kremler hakkında gözlemlerimi, bir tüketici olarak kendi değerlendirmelerimi ve uzun yıllardır gördüğüm etkilerini yorumlarımla beraber bu yazımda ele almak istiyorum. İşte benim gözümden BB Kremler, İşe Yaradığı Kısımlar ve Önerilerim :




BB Krem Nedir?

Asyalıların Blemish Balm olarak veya batı dünyasının Beauty Balm diyerek ünlendirdiği BB Kremler, bilinir olduğu ilk günden beri popüleritesini kaybetmeyen, güzellik dünyasında yerini gittikçe daha sağlama alan güzellik balzamlarıdır. Hem cildinizdeki kusurları kapatan, hem de bir fondötenin yarattığı ağırlık gibi cildi yormayan, çok daha hafif formlu, örtücü özelliğinde makyaj ürünleridir.


Asya Kökenli mi Yoksa Batı Kökenli mi BB Kremler Daha İyi ?

BB Kremler, bugün sayısız kozmetik markasının yelpazesinde bulunmakta. En alt makyaj markasından en üst markaya kadar çok çeşitli BB kremler bulabilirsiniz. Bütçenize, kendinizi yakın hissettiğiniz markaya ve cilt tipinize göre dilediğinizden yana tercihinizi kullanabilirsiniz. Ben Asya kökenli BB kremleri, çok daha fazla seviyorum. Çünkü cildimdeki duruşlarını daha çok beğeniyorum. Ama bugün batı dünyasının da güzel BB kremleri bulunmakta. Benim gözlemlediğim, Asya kökenli BB Kremlerinin yapısı cildim tarafından daha onay görüyor. Cildimi çok daha az yoruyor, nemlendirme olarak daha başarı sergiliyor, güneşten daha iyi koruyor ve kapatıcılık seviyesinde de çok daha üstün yeteneğini konuşturuyor. Batı dünyasının BB Kremleri ise, sanki birazcık "renkli nemlendirici" nin gölgesinden kurtulamamış havada ve üretilmiş olmak için üretilmiş formdalar gibi geliyor. Tabii aralarında iyileri de var. Hatta markalar ilk ürettiklerini beğenmeyip, yeni formuyla da bizlerin beğenisine tekrardan sunuyor. Bu yüzden ön yargılı olmamaya çalışıyorum.


BB Kremler Ne İşe Yarar ?

BB Kremler; cildi nemlendirme özelliğini yoğun olarak hissettirir ve fondötenler kadar örtücülük sağlama görevi üstlenirler. Aynı zamanda çoğu BB Krem, güneş koruyucu özelliğine sahip olduğundan güneşin zararlılarından da korumayı sağlarlar. Eğer yüksek güneş koruma faktörüne sahip bir BB Krem kullanıyorsak, cildimize ekstradan güneş koruyucu kullanmamıza gerek yok. Eğer ki BB Krem 'in örtücülüğünü beğenmiyorsak da, makyajımızda baz olarak uygulayabiliriz. Asya kökenli BB Kremlerinin çoğu; cilt beyazlatıcı ve anti-aging özelliğine sahiptir. Eğer açık tenli iseniz BB Kremlerin verdiği beyazlık sizin için sorun olmayacaktır. Ama orta ve koyu tenli iseniz, ya Asya BB Kremlerinin koyu renk skalasına sahip olanlarını veyahut Batılı markaların BB Kremlerini kullanabilirsiniz. Çünkü onlardaki renk seçeneği, Asya 'dakilere oranla daha koyudan başlıyor.


BB Kremler Fondötenler Kadar Başarılı mı ?

Benim için yeterli bir kapatıcılık sağlıyor, hatta kullandığım BB kremlerden bazıları, fondötenlerden daha da kapatıcı özelliğinde. Hatırlıyorum da, ilk BB Krem ile tanıştığımda etkilerini görünce kullanması için şiddetle önerdiğim arkadaşım bana aynen şu cevabı vermişti : "Ben Estee Lauder 'ın Double Wear fondosunu hiçbir şeye değişmem tatlım." Keşke bu konuşmayı yaptığımızda, yanımızda bize geleceğimizi söyleyen bir küre belirseydi de, yılların Double Wear'cı arkadaşımın birkaç sene içinde nasıl koyu bir BB Krem fanına dönüşeceğini bize gösterseydi. Ağır yapılı fondötenlerin sağladıkları üstün kapatıcılıkları harika duruş sağlıyor ve cildinizi kaymak gibi gösteriyor olabilir. Ama cildinizi yormanız, her ne kadar "Artık günümüz teknolojisinde üretilen fondötenler eskileri kadar ağır değil ve cilde zarar vermiyor" bıdı bıdı cümleleri kuruluyor olsa da, bu cümlelere inanmayın. Bu tarz fazla iddialı cümleler rererö kalıbından öte değil. Hayır, cildinize her türlü zarar verir. Siz cildi bir katmanla kapatıyorsanız ve gözeneklerinizi örtüyorsanız, bu nasıl zararsız olabilir? Öyle olsa, fondötenlerimizi hiç çıkarmak zorunda kalmaz, oh cildim biraz daha yarar görsün diye aman sabahlar olmasın modunda fondolu fondolu takılırdık. Kozmetik pazarının iç gıdıklayıcı ve albenili cümlelerine kanmayın. Fondötenler, göz kalemleri, kapatıcılar vs... hiçbir makyaj ürünü cildinize yararlı değildir. Hiçbirisi elzem de değildir. Sadece sizi olmak istediğiniz görüntüye yakınlaştırmak ve böylece kendinizi daha güzel hissedebilmek için vardır, hepsi bu.


BB Kremler Lekeleri Yok Ediyor mu ?

Hayır etmiyor, ama ediyormuş gibi lanse ediliyor. Özellikle Asya BB Kremlerinin içerisinde, botanik içerik olduğu için düzenli kullanımda cilt lekelerini yok edeceği iddiasına sahip. Hem içerik bilgisi olan, hem de bahsi edilen BB kremleri uzun süredir kullanan biri olarak diyorum ki; yok öyle bir şey, külliyen yalan. Hiçbir makyaj ürünü, size iyi bir cilt bakımı sağlamaz. Makyaj ürünleri sadece geçici olarak güzel görünmenizi sağlar. Lekeleri yok etmek gibi güçlü görev misyonuna sahip bir makyaj ürünün başarısını, bunca zamandır kozmetik serüvenimce hiç görmedim. Hatta, içerdikleri parfümler, aslında güneşte kaldıkça cildimizi birebir lekelenmeye daha müsait hale getiriyorlar. Markaların her söylediğini ciddiye almayın. Her şey ürünün satışını daha iyiye çekmek içindir. Cilt lekelenmelerinden muzdarip iseniz, dermatolog önerilerini daha ciddiye alın. Lekelenmelerin kaynağı genetik mi, çevresel koşullar mı etkili, önce bunu bir araştırın derim.


BB Kremler Neden Bu Kadar Çok Seviliyor ?

Makyajınızda, cildinizi yormayan kapatıcılı ürünleri kullanmayı yeğlemek cildiniz için iyi bir adım olacaktır. Çünkü hafif makyaj ürünleri hem daha doğal duruş sağlıyor, hem de kendi cilt güzelliğinizle düşman olmuyor. Eğer bir parça makyaja ilginiz varsa, BB kremlerin giderek daha yaygınlaştığına ve daha sevildiğine şahit olmuşsunuzdur. Kozmetik markaları da zaten, alıcıların bu ilgisini kısa zamanda fark ederek, vakit kaybetmeden BB krem üretimlerine hız verdiler. Çünkü BB kremler daha hafif bir etki sağlıyor, cildi fondötenlere oranla çok daha az yoruyor ve güneşten daha iyi koruyor. Bunun yanı sıra da, kapatıcılığını yetersiz görenlere ise de güneş koruyuculu ve örtücü yapısına sahip iyi bir baz olmuş oluyor. BB kremlerin çok yönlü kullanılmasıyla makyaj dünyasında daha çok sevgi topladığı bir gerçek.


Hassas Ciltliyim, BB Krem Kullanabilir miyim ?

Elbette kullanabilirsiniz. Ama neye hassas olduğunuz bilerek ve kullanacağınız ürünün içeriğini araştırarak kullanmanızdan yanayım. Örneğin içeriğindeki bir bitki cildinize alerjeniktir ve kullandığınızda kızarıklar baş gösterir. Ya da BB Krem 'in içerisinde yer alan güneş faktörü olsun diye kullanılan kimyasal içerikler size uygun değildir, cildiniz yine tepki gösterir. Bu yüzden eğer temin edebiliyorsanız öncelikli olarak deneme boy tester/sample tarzı ürünlerle deneyerek tercih etmenizi öneririm. Eğer deneme boy olarak temin edemiyorsanız da, satın aldığınız BB Kremi öncelikle olarak bileğinizde net 24 saat boyunca test etmenizi öneririm. Kızarıklık ve tahrişlik yok açmıyorsa, rahat rahat kullanabilirsiniz.


Paylaş
, , , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.