BB Kremler ile CC Kremlerin Farkları : Makyajda Hangisi Tercih Edilmeli?

BB Kremler ile CC Kremlerin Farkları : Hangi Makyaja Hangisi Tercih Edilmeli?


Blogda detaylıca ele aldığım BB Kremler ile CC Kremler linklerindeki yazılarımda; BB Kremler 'in ve CC Kremler 'in makyajda ne amaçla kullanıldığını, cilt bakımına neler kattığını ve her birinin hangi görevleri üstlenerek kozmetik markalarınca bizlerin beğenisine sunulduğunu tek tek ele almıştım. Genel olarak CC Kremler, Batı dünyasında makyaj severlerin ilgisisini yeterince üzerine çekti ama şu anda fazla çeşitte olmadığını, Doğu Asya dünyasında ise CC Kremler 'in çok daha yaygın olarak kullanıldığını gözlemlemek mümkün. Asya kökenli makyaj markalarının bünyesinde daha farklı çeşitleri ve bol seçenekli avantajıyla CC kremleri bulabiliyoruz. BB kremler ise; artık Batı-Asya fark etmeksizin, dünya makyaj pazarındaki yerini sağlamlaştırıp, kendisine ciddi bir pazar payı bulan, yakaladığı "makyaj trendi" çizgisi ile gün geçtikçe de çıtasını ve popülerliğini arttıran makyaj ürünleri olduğunu söyleyebilirim. Bu yazımda ise, sadece BB kremler ile CC kremlerin arasındaki farklarını değil, aynı zamanda makyajınızda hangisinin tercih edilmesi yönünde önerilerimi de paylaşmaya çalışacağım.

bb-kremler-ile-cc-kremlerin-farklari-makyajda-hangisi
BB Kremler ile CC Kremlerin Farkları Makyajda Hangisi



Batı dünyasındaki makyaj markalarının dikkatini yeni yeni çeken CC Kremler, Asya kökenli makyaj markalarının öteden beri daha yakın markajında diyebilirim.  BB Kremler ise, bugün global bazda ünlerine ün kata kata yola devam ediyor. Alfabetik sıra, bu kremlere nereye kadar isim babalığı yapar bilinmez ama şu anda görünen o ki, BB kremler popülerliğini yitirmeden geriden gelenler ona eşlik ediyor. Makyaj mevzusunda yenilikleri takip etmeyi seven biri olarak, gündelik hayatımda CC Kremler 'den daha ziyade BB Kremler 'i makyajlarımda kullanmayı tercih ediyorum.


BB Kremler ile CC Kremlerin Arasındaki Farklar 1 :

BB Kremler, daha genel yüzeye çalışır. Tüm yüz makyajını hedef alır. Cilde aydınlık vermeye odaklanır.
CC Kremler, daha lokal çalışır. Ciltteki solgunluklar, kızarıklar, lekelenmeler ve belirgin renk eşitsizlikleri ile özel olarak savaşır.


BB Kremler ile CC Kremlerin Arasındaki Farklar 2 :

BB Kremler, makyajda daha kapatıcılık sağlıyor. Hatta bazıları klasik fondötenlerden de kapatıcı.
CC Kremler, örtücülük yeteneği BB Kremler kadar başarılı değil.


BB Kremler ile CC Kremlerin Arasındaki Farklar 3 :

BB Kremler, ağırlıklı olarak bej ve pembe alt tonuyla sınırlı. Asya makyaj markalarında açık tonlar daha sıklıkla yer alırken, Batı makyaj markalarında renk seçenekleri daha fazla bulunmakta.
CC Kremler ise daha farklı renkler ile karşımıza çıkıyor. Yeşil, mor, şeftali gibi. Bu onların görev dağılımlarını gösterir. Örneğin kızarıklıklar için yeşil olan CC Krem gibi.


BB Kremler ile CC Kremlerin Arasındaki Farklar 4 :

BB Kremler, yapısal kıvam olarak daha ağırdır ama bir süre sonra ciltte bütünleşerek makyajda doğallık sağlar.
CC Kremler, yapısal olarak BB Kremler'e kıyasla daha hafiftir. Çarçabuk cilt tarafından emilir.


BB Kremler ile CC Kremlerin Arasındaki Farklar 5  :

BB Kremler, daha hızlı makyajlar için ideal. Çünkü çoğu BB Krem, tek başına etkilidir.
CC Kremler, hızlı makyajlar için çok ideal değil. Çünkü çoğu sadece baz olarak işe yarıyor.


BB Kremler ile CC Kremlerin Arasındaki Farklar 6  :

BB Kremler, yoğun nemlendirici özelliğe sahiptir. Hatta bu özellikte olması makbüldür.
CC Kremler, o kadar yoğun nemlendirici özelliği ihtiva etmez.


BB Kremler ile CC Kremlerin Arasındaki Farklar 7  :

BB Kremler, güneş koruyuculuk yönünden daha alınası haldeler. Çünkü çoğu BB Krem 'de, yüksek düzeyde Güneş Koruma Faktörü (GFK / SPF) bulunuyor.
CC Kremler, nispeten daha düşük Güneş Koruma Faktörü (GFK / SPF) içeriyor. Hatta GFK içermeyen CC Kremler bile var.


BB Kremler ile CC Kremlerin Arasındaki Farklar 8  :

BB Krem çeşitleri, makyaj markalarınca daha yaygın olduğu için çeşidi çok çok fazla. A'dan Z'ye tüm markalarda, mutlaka bir BB Krem bulabileceğiniz gibi, artık markalar tek bir çeşidiyle yetinmeyip, cilt tiplerine göre farklı görevdeki BB Kremler de formüle etmeye başladı. Bu demek oluyor ki, seçeneklerimiz çok çok fazla.
CC Kremler, tüm makyaj markalarında bulunmadığı için daha kısıtlı seçeneklerle yer alıyor. Ama gün geçtikçe, markaların bu piyasadaki canlılığını daha da arttıracağına eminim.


Makyajda Hangisi Tercih Edilmeli?

Eğer tercihiniz pratik bir makyaj ise, BB Kremler size bu anlamda daha memnun edecektir. Çünkü tüm cilde yeterli kapatacılık sağlayıp, yüksek güneş faktörü içerdiği için başka herhangi bir ten makyaj ürünü kullanma ihtiyacınıza itmiyor. Cildi nemlendirme yönünden de daha başarılı. CC Kremler, bu anlamda size "tekli kullanım kolaylığı" vermez. Üstüne kapatıcı bir fondöten veya renkli nemlendiricisi de ister. Nemlendirici özelliği ise daha düşüktür. Ama benim yaptığım bu değerlendirme, biraz da markadan markaya değişen bir kıstastır. Hatta başarısız bir BB Krem, başarılı bir CC Krem karşısında şansını zorlayamaz. Bu ölçütü de unutmamak gerekiyor. Ben ise genel olarak BB Kremleri kullanmayı daha çok seviyorum, günlük makyaja verdiği görüntüyü daha doğal bulduğum için, bu yönde ilgimi BB kremler daha fazla çekmekte.


Paylaş
, , , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.