CC Krem Nedir? CC Kremlerin Makyaja ve Bakıma Etkileri

CC Krem Nedir?
CC Kremlerin Makyaja ve Bakıma Etkileri

cc-krem-nedir-cc-kremlerin-makyaja-bakima-etkileri
CC Krem Nedir CC Kremlerin Makyaja ve Bakıma Etkileri


Makyaj dünyasında son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz CC Kremlerin açılımını Colour Corrector veya Complexion Corrector olarak biliyoruz. Duştan çıktığımızda cildimiz kızarır ya, biz de o kızarıklığı almak için hemen nemlendirici sürerek bakım yaparız. İşte CC Kremler tam olarak böylesine yoğun renk eşitsizlikleri gördüğünde dayanamıyor ve daha pürüzsüz görünüme imza atmak için elinden geleni yapma misyonunu kendine yüklemekten kaçınmıyor. O kızarıklık gibi yoğun haldeki ciltlerde bile işe yarar hale gelmek için savaşıyor.


Peki CC kremler sayesinde cildimize bakım mı yapmış oluyoruz yoksa sadece cilt kusurlarını mı örtüyoruz? CC Kremler ne işe yarar? CC Kremlerin 3 iddiası nedir? İddialarına ne kadar sadıktır? Verdikleri söze ne kadar inanmalıyız? İşte benim gözümde CC Kremler, Önerilerimle Birlikte Cilt Bakımına ve Makyaja Etkileri :



CC Krem Nedir?

Colour Corrector veya Complexion Corrector veyahut da Complete Care olarak bilinen CC Kremler, cildimizin renklerine odaklanarak renk düzeltici rolünü konuştururlar. Yani tenimizdeki renk bazında hasarların görünümünü hedef alırlar. BB Kremlerin içerdiği tüm iddiaları onlar da taşır. Onlardan farkı ise cildin koyu lekelerini aydınlatmaya çok daha kuvvetle asılırlar. Bu yüzden cildimizdeki renk eşitsizliklerini gidermede çok daha başarı gösterirler. Hatta ciltteki renk bozuklukları için farklı renkleri mevcuttur. BB Kremler daha genele çalışırken, CC Kremler daha özel alanlara yoğunlaşırlar, daha lokal prensipleri vardır diyebilirim ☺


Cildime Uygun CC Kremi Nasıl Seçerim ?

Cildimiz için bakım ürünleri seçerken hep cildimizin tipine göre hareket ediyoruz. Ama çoğu insan bakım ürünlerine gösterdiği özenli tutumu makyaj ürünlerine yapmayı ihmal ediyor. Oysa ki cilt tipimiz de makyaj ürünleri seçerken en belirleyici faktör olmalı. Çünkü cilt yapımıza uygun makyaj ürünleri seçmemiz hem makyajımızı daha güzel gösterecek hem de cildimizde yaşatacak olası sorunları minimuma düşürecek. Örneğin yağlı ciltler, cildi daha fazla yağlandırma sorunu yaşatmayan hafif yapılı CC kremler; açık ton ciltler ise güneşten daha fazla zarar gördüğü için yaşlanmayı hızlandırıcı ve leke oluşturucu etkide olan güneşten korunarak yani SPF bulunan CC kremlerini kullanmaları daha makbül.


CC Kremler İddialarına Sadık mı?

Reklamlara göre CC Kremlerin yapamayacağı şey yok. Ben ise genel olarak CC Krem 'in görevlerini 3 adımda toparladım: 1- CC Kremler cildi nemlendiriyor 2- CC Kremler cilt kızarıklarını yok ediyor 3- CC Kremler güneşten koruyor. Aslında bu 3 adımı gerçekleştirmede kısmen başarılı diyebilirim. Ama CC kremlerin, her ne kadar reklamlarda iyi bir bakım yapma gücünü vurgulanıyor olsa da, bu tarz ürünleri bakım adına değil, bir makyaj ürünü gözüyle kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Benim CC Kremler için yorumlarım aynen şu : hafif bakım da yapabilen makyaj ürünleri. CC kremlerin nemlendirici yanı olsa da bu özelliğini fazla yeterli bulmuyorum. Ama güneşten koruyucu iddiası açısından oldukça iyi. Yani makyajımızda CC Kremi kullanıyor isek CC Krem öncesinde cilt tipimize uygun bakım yapma gücünde bir nemlendirici krem kullanılmasından yanayım. SPF içeren CC krem kullanıyor isek güneş kremi kullanımını atlayabiliriz. Yine de hassas ve çok açık cilde sahipsek, güneş kremini ek olarak uygulayabiliriz.  İddialarına sadıklığını %60 oranında buluyorum. Ama eğer cilt lekelerini yok etmede, cildin pürüzsüzleşmesinde kalıcı olarak etkin rol oynama ve cildi dokusal anlamda toparlaması yönünde bakım ürünü olarak lanse edilen bir CC Krem kullanıyorsanız, hayır cilt lekelerinde tedavici etkisi yanı yoktur. O kısmı, tipik bir satış pazarlama lafından ibarettir. Genel olarak CC Kremler, lokal bazlı lekelere savaş açan ve güneşten koruyucu özelliğindeki renk düzenleyici makyaj ürünleridir. Genellikle fondötenler, renkli nemlendiriciler gibi cilt alt tonumuza birebir renk seçeneklerini birebir sunmuyorlar, renk seçenekleri çok az. Bir fondötenle eş değer tutmak, CC kremlere haksızlık olur. Çünkü görev dağılımları bile aynı dengede değil. Hatta farklı renklere sahip olanları var. Mor, sarı, yeşil gibi. Böyle olmaları üstlendikleri görevi de gösteriyor aslında. Fondötenle eş tutamam ama bana her zaman için "Renkli Nemlendiriciler" den daha tercih edilesi, daha başarılı gelmiştir.


CC Kremler Nasıl Kullanılır ?

Tıpkı BB Kremler gibi kullanım alanları var; yani makyaj öncesi baz olarak kullanabiliriz, daha sorunsuz bir cildimiz var ise tek başına renk eşitsizliklerini ortadan yok etmek için kullanabiliriz. Hatta benim gibi sadece yanak bölgenizde kızarıklık sorunu yaşıyorsanız, bana Mac Mua 'sının önerdiği şekilde "sadece yanak bölgene fondöten ya da bu tarz bir kapatıcı uygulayıp, fırçanda kalanı tüm yüzüne yayabilirsin, böylece cildinin güzelliğini bozmadan daha hafif ve doğal makyaj yapabilirsin" yöntemi gibi uygulayabiliriz. Eğer baz olarak uygulayacaksak, nemlendirici kremimizden sonra ama fondötenimizden önce uygulamalıyız. Ama eğer kullandığınız CC Krem bej tonlarındaysa, fondöteninize karıştırarak da rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Yağlı veya karma cilt iseniz pudra elzem zaten ancak normal cilt tipindeki insanların da hafif transparan bir pudra ile makyajın üzerinden geçmesinden yanayım. Çünkü hem makyajın kalıcılığını arttırır hem de cilt normal de olsa kullanılan fondötenlerin içerisinde (en yağsız fondötende dahi) belirli bir yağ olur, onu dengelemek için pudra kullanılmasını öneriyorum.


CC Kremleri Kullanmalı mı?

Kızarıklık ve renk eşitsizliklerini anında ortadan kaldırıyor, cilde canlılık katıyor ve kullandığınız CC kremin özelliğine göre parlaklık ve güneşten koruma da sağlıyor. Fakat sadece bir makyaj ürünü olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. "Düzenli kullanırsam cilt tonum açılır, renk eşitsizliklerim yok olur, cildim daha da berraklaşır" şeklinde cilt bakımı adına düşünmemeliyiz. Ben gündelik makyajımda, cildi koruyan bir makyaj ürünü olarak kullanıyorum ve Renkli Nemlendiriciler 'den daha başarılı bulduğum için kullanmayı daha çok tercih ediyorum.




linkine tıklayarak geçtiğimiz günlerde blogda paylaştığım yazıma da göz atabilirsiniz.


Paylaş
, , , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.