Jane Iredale Mineral Likit Fondöten

Jane Iredale'den yeni denediğim bir ürün ile Merhaba!
Tatil gelip günleri evde geçirmeye başlayınca renkli kozmetiklere aramız iyice açıldı.Sıcaklarında etkisiyle doğru dürüst makyaj yapamaz oldum.Fondötenleri zaten çoktan rafa kaldırmış ve denmek istediğim iki ten ürününü görünür yerde bırakmıştım.
Jane Iredale mineral kozmetik deyince akla gelen ilk markalardan biri.Cilde fayda sağlamak sloganı ile yola çıkıyorlar ve ürünlerini diğer kozmetiklerden farklı olarak  doğal bileşenler ile üretiyorlar.

Bugün anlatacağım Mineral Fondöten İlknur'un Sihirli Mavi ile Anneler Günü etkinliğinde hediye edilmişti.Ürünü ilk olarak İrem'le birlikte elimizde denedik ve tüpten çıkan ilk ürünü ince bulup,kapatıcı olmayacağı yorumunu yaptık.
Havalar ısınıp fondöten kullanamaz olunca bu ürün yeniden aklıma geldi ve bulunduğu yerden çıkarıp kullanmaya başladım.
Öncelikle fondötenlerde çok pratik bulduğum,kullanımı kolaylaştıran pompalı ambalajı çok sevdim.Şeffaf ambajdan görünen iki farklı renkteki fondöten kürecikleri ise çok çekici.
Fondöten kürecikleri şeffaf bir jel içinde bulunuyor.Biraz araştırdığımda bu jelin Aloe Vera jel ve Bitkisel gliserin olduğunu öğrenmek oldukça hoşuma gitti.Öyle ki Aloe Vera'nın iyileştirici ve ferahlatıcı etkisini hepimiz biliyoruz.
Ürün kullanımına gelince her pompalama ile bir kürecik ve jel karşımı dışarı çıkıyor.Ürün ilk çıktığında homojen olmuyor.Karıştırırken oluşan pütürlü görüntü çabuk yok olup homojenize oluyor.Ben ürünü direk yüzüme sürmeyip, elimin üzerinde fırça ile karıştırıp uyguluyorum.
Uygulama esnasındaki ferah hissi,yapısının inceliğini sevdim.Bunun yanında kapatıcılığı oldukça az.Bu ürünü bir dönem çok sevdiğimiz Renkli Nemlendiriciler gibi düşünebilirsiniz.
Cilt tonunu eşitliyor,kızarıkları azaltıyor ancak sivilce ya da başka cilt kusurlarını kapatma gücü az.Ben üzerine şurada anlattığım mineral pudra'yı uygulayarak kapatıcılığını artırıyorum.
Likit fondöten normal,kuru ve kuru'ya dönük cilt tiplerine uygun.Sürdükten sonra nemlenmiş,aydınlık bir görüntü veriyor.Ben karma cildime uygulayıp,pudra ile sabitlediğimde karma ciltlere uygun olan ürünler kadar parlama yapmadan durabildi ancak yağlı ciltlerin yine de uzak durmasını öneriyorum.
Fondöten için marka tarafından belirtilen özellikler;
Antioksidan etkili likit mineraller,Coenzim Q10,Vitamin C ve K,Söğüt kabuğu üzü,Aloe Vera jeli Lavanta suyu içerir.
Epidermisin hücre katmanlarına iner,gözenekleri daraltır,ince çizgileri azaltır.
Kimyasal koruyucu olan Paraben FD&C içermez.
SPF 30 Güneş koruması içerir.
Komedon oluşumuna yol açmaz.
Sonuç olarak bu ürünü alıştığımız fondöten yapısının dışında,iyi içerikli ancak kapatıcılık performansı düşük bir ürün olarak niteleyebilirim.Eğer cilt sorunlarınız yoksa,yüzünüze canlılık getiren hafif bir ürün olarak tercih edebilirsiniz.Ancak benim gibi kapatmanız gereken cilt sorunlarınız varsa beraberinde mutlaka ek ürün kullanmanız gerekecek.Seçiminizi yaparken bu durumu göz önünde bulundurmalısınız.

En güçlü yanı mineral bir ürün olması ve gönül rahatlığı ile kullanılabilmesi olan bu ürün hakkında sizin düşünceleriniz neler ?



Paylaş

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.