2014-2015 Sonbahar-Kış Sezonunda Neler Moda?

2014-2015 Sonbahar-Kış Sezonunda Neler Moda?
2014-2015 Sonbahar-Kış Moda Trendleri





2014-2015-sonbahar-kis-sezonunda-neler-moda
2014-2015 Sonbahar Kis Sezonunda Neler Moda

2014-2015 Sonbahar/Kış modası her yıl olduğu gibi bu yılda fasonlar ve güzelliklerle dolu.
Modern duruşunuza biraz sofistike bir hava katmak ister misiniz? Çünkü bu sonbahar, içinde biraz gizemli parçalar biraz gizli trendler barındırıyor. Siz zaten sofistike bir havaya sahip misiniz? O zaman gardırobunuzu biraz daha cesaretli parçalarla donatmaya ne dersiniz?





Hangi moda akımlarının başladığı gibi biran önce bitmesini istiyoruz? Hangi trendleri çok sevdik? Kendi stilinizden ödün vermeden nasıl trendi yakalayabilirsiniz? Moda dünyasının tasarım markaları, podyumlarında 2014-2015 Sonbahar/Kış Kreasyonlarını çoktan belirlediler. Trendi yakalamak için hep moda kurbanı mı olmak lazım? İşte bu hataya düşmemek ya da farklı stillerin eğlenceli yolculuklarında kendinizi bulabilmeniz için bu sonbaharın en iyi hitleri karşınızda.





60'lar Retrosu

"Geriye dönüş" retro havaları her yıl bir önceki yıldan daha çok çıkış yapıp hem de yıl olarak daha çok geriye gitmeyi aynı anda başarıyor. Önceden gizli popüler olarak başlayan retro havalar, şimdilerde ise tüm moda dünyasında hissedilmeye başladı. Hatta sadece elbise kombinlerinde değil; retro saç modelleri, retro makyajlar da oldukça popüler. Biz de retronun en çok plajdaki halini sevip, "Retro Plaj Modası" konuları yapmıştık. Ancak retro havalar, bu yıl yaz sezonundan ziyade sonbahar aylarının gözdesi olarak görünüyor. Ama tek farkla; 60'lar ile. Özellikle geçen yıl "90'lara dönüş" çizgisindeyken, bu sezonun modası bizi 60'lar ile karşılıyor. Hatta 50'lerin meşhur etek ve eldiven ikilisine kadar geriye gidebilirsiniz.


2014-2015-sonbahar-kis-sezonunda-neler-moda
2014-2015 Sonbahar Kis Sezonunda Neler Moda


Gri ve Tonları

Gri renginin gizemi bitmedi bitmeyecek. Şu bir gerçek ki sonbahar modasında gri ve tonlarından hiçbir zaman vazgeçilmeyecek. Çünkü her kadın biraz gizemi sever ve sonbahar hep gizemlidir. Gri tonları sanki daha çok maskülen çizgiler için uygunmuş gibi gözükse de doğru kombinle bu rengi çok feminen, merak uyandıran, gizemini keşfetmek istediğiniz bir kadın haline dönüştürebilirsiniz. Nasıl mı? Daha önce kaleme aldığımız, uzunca ve özgünce yer verdiğimiz "Griyi Giyinme Rehberi" yazımızı okuyabilir, grinin gizemini tüm şekilleriyle keşfedebilirsiniz.




2014-2015-sonbahar-kis-sezonunda-neler-moda
2014-2015 Sonbahar Kis Sezonunda Neler Moda

Kürk Yılı

Hayvan figürlerinden sonra hayvan kürklerinin de eski şanına ulaşacağı bir sonbahar kış sezonuna girmek üzereyiz. Hatta sadece başlı başına kürk değil kürk astarlı kısa montlar da bu sezonun yükselen trendlerinden biri olacak. Ancak hayvanların kürkleri için katledilmesi konusu kabul edilesi değil. Elbette ki kabarık kürkler ilgi çekmeyi seven, güçlü klasik stilini yansıtan, özgüvenli, cesur kadınların seçimi. Ancak bunun için sahte kürkler de tercih edilebilinir.

Hayvanlar Dünyası

Baskılar, baskılar ve baskılar... Sadece sonbahar için değil sezonun başından beri baskılar her mevsimdeydi! Hayvan figürlerinden çiçeksi baskılara, monokrom desenlerden meyveli baskılara, otantik baskılardan geometrik desenlere kadar her türlü figür bu yıl bluzlarda, elbiselerde ve eteklerdeydi. Şimdi ise pançolarda, kalın yünlülerde, kışlık montlarda karşımıza çıkacak. Ama özellikle de hayvanlar dünyası ön planda olacak. Yaz aylarında meyveli baskıları sıklıkla görürken, modaya yön veren tasarımcılar sonbahar için daha çok hayvan figürleri üzerinde duruyor. Tabii ki çılgın baskılarla başetme de daha zorlaşıyor. Çünkü abartı baskılar sizi, şıklık yarışından uzaklaştırıp, rüküşlük çizgisine iter. Bizce bu akımı yansıtmanın en iyi yolu, (özellikle genç kızlar için) hayvan baskılı kapşonlular. Sweatshirtlerinizi çok kolaylıkla dar skinny bir jean ile kombinleyebilirsiniz. Ojelerinizi ihmal etmediğiniz sürece asi ve trendi bir hava yakayalabilirsiniz. Özel geceler için ise bu stilinden pay almanız biraz fazla cesaretlilik olur. Çünkü bazı ünlüler gibi şifon elbiseler ile hayvan figürlerini birleştirmeniz bir faciaya yol açabilir. Onun dışında işinde uzman tasarımcıların hayvan figürlerini etnik bir şekilde işlediği siyah elbiseleri gerçekten çok başarılı buluyoruz.



Asker Yeşili/Ihlamur Yeşili

Sonbahar mevsimi; kendini sarı, turuncu, kahvrengi gibi geçiş tonlarıyla kışa teslim ettiği için, her yıl bu renklerden birinin ön plana çıkması çok doğal. Fakat ilginç bir şekilde geçen kışın rengi, maviydi. Bu yıl ise yeşil tekrar tahtına geçiyor! Yeni kreasyonlarda metalik ve zümrüt tonlarından ziyade ıhlamur ve haki tonları daha baskın olarak görünüyor. 2014-2015 Sonbahar/Kış modasının en hit trendlerinden biri olmak üzere tüm yeşiller hazırlıklarını tamamladı. Siz de gardırobunuzda yeşil parçalara yer açmayı ihmal etmeyin. Özellikle kahverengi göz rengine sahipseniz, yeşil buğulu göz makyajınız ile sıcacık bakışlar atmak elinizde.




2014-2015-sonbahar-kis-sezonunda-neler-moda
2014-2015 Sonbahar Kis Sezonunda Neler Moda


Bu trendlerin dışında, midi etekleri ve çok kabarık kabanları sezonun riskli seçimleri olarak buluyoruz. Midi etek çok zor yakışan bir etek boyudur. Tercih edildiğinde çok iyi kombin parçaları ile tamamlanmalıdır. Aksi hali çok arada kalan bir etek uzunluğu olduğundan sizi demode, kısa ve kilolu gösterecektir. Keza, sezonun trendlerinden bir diğeri olan çok kabarık kabanlar ve kürkler de sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterebilir. Çok aşırı kat katlı olan kaban ve montlara, midi kesim eteklere ve oxford ayakkabılara, doğru kombin parçalarınızı oluşturmadan yönelmekte acele etmeyin.


Mini Etiket :
Görsel 1 
Atkı & Kazak : H & M
Oje : OPI An Affair in Red Square Nail Polish



Paylaş
, , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.