Flormar Matte Terracota Far - M108

Merhabalar!

Elimde kaç tane palet varsa ya da tekli far varsa biten renkler hep aynı açık tondaki bir nevi baz olarak kullanılanlar oluyor.Bu seferde aynısı oldu ve günlük makyajımda kullandığım ten rengi farlarım bitti, bulunduğum şehirde en başta Brulee'yi bulamayınca ben de Flormar'a yönlendim ve sonradan öğrendim ki meğersem bu zaten çok ünlü bir farmış.


Far isim olarak Matte Terracotta olarak geçiyor lakin far asla mat değil bu sizi yanıltmasın, sedefli (simli değil) ince bir yapıya sahip, uygulama olarak çok kolay, terracota denmesinin hakkını veriyor çünkü gerçekten ''baked'' yani fırınlanmış yapıda, bu tarzdaki farları ıslatıp kullanma olanığımız da var ama ıslatmaya gerek kalmadan bile pigmentasyonu çok iyi ve gerçekten opak bir şekilde uygulanıyor.

Renk olarak kırık beyaz/kremimsi bir tonu var, günlük kullanıma gerçekten uygun, performansı yüksek, bazla kullanımla tabi ki kalıcılığı daha da artıyor ve akşama kadar bozulmadan gözünüzde duruyor.

Farın diğer güzel bir yanı ise gözün yanı sıra yüzün bazı kısımlarına aydınlatıcı olarak rahatlıkla kullanılabilir olması, bir Mary Lou gibi sizi parıl parıl parıldatmıyor, gayet oturaklı duruyor, anlayacağınız gerçekten çok amaçlı bir far. (Farı pudra olarak kullananları dahi duydum, hafif bir elle uygun olabilir fakat ben normalde de kırk yılda bir pudra kullandığımdan hiç denemedim.) YAZIYA GELEN EDIT: Geçen hafta sırf deneme amaçlı göz altımı sabitlemek için kullandım, sonuç pudra olarak da gayet güzel parıl parıl durmuyor ama aydınlık bir görüntü veriyor.

Peki hiç eksi bir yanı yok mu? var, tozutma yapabiliyor, tozutma derecesi The Balm allıklarındaki kadar çok değil ama yok demek de olmaz, yine de affedilebilir/kullanılabilir boyutta mı peki? kesinlikle.


Aşağıdaki fotoğraflarda tek bir darbeyle alınan ürünlerin tonunu, pigmentasyonunu görüyorsunuz;



Ürün şuan sitesinde 25.75 lira fakat unutmamak gerekir ki 4 gr yani her gün makyajınızda kullansanız bile çok çok uzun süre gidecektir.

Aldığıma pişman olmadığım, severek kullandığım bir ürün oldu benim için.

Sevgiler!
Paylaş

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.