Amie Yüz Temizleme Jeli - Radiant Dawn Exfoliating Daily Wash

Amie Yüz Temizleme Jeli
Amie Radiant Dawn Exfoliating Daily Wash

amie-cilt-bakim-temizleme-jeli
Amie Cilt Bakim Temizleme Jeli Radiant Dawn Exfoliating Daily Wash


Amie cilt bakım ürünlerinden birisi olan günlük yüz temizleme jeli yani Amie Radiant Dawn Exfoliating Daily Wash içeriği güzel olsa da günlük kullanıma uygun olduğunu pek düşünmüyorum. Bunun 2 nedeni var :




Amie Radiant Dawn Exfoliating Daily Wash, diğer Amie cilt bakım ürünleri gibi parabenler, sülfat, mineral yağlar ve hayvansal özler bulunmuyor. Onun yerine daha az zararlı kimya ve daha bitkisel içerikler sunuyor. Böyle olması, cilt bakım konusunda içeriğe dikkat edenlere daha hitap ediyor. Üstelik bunu uygun fiyatla çerçevelemesi muazzam. Bu politikadaki markalar benim gözümde takdire şayan. Hem güzel içerik, hem ekonomik fiyat bir arada. Gratis de bu konuda bizleri düşündüğü bir gerçek. Çünkü hem markayı Türkiye'ye getiriyor, hem de yurt dışı ile paralel fiyatlarla satış rakamlarını belirliyor. Bunun da üzerine indirimler uyguluyor. (x41 maşallah)


amie-cilt-bakim-temizleme-jeli
Amie Cilt Bakim Temizleme Jeli Radiant Dawn Exfoliating Daily Wash

amie-cilt-bakim-temizleme-jeli
Amie Cilt Bakim Temizleme Jeli Radiant Dawn Exfoliating Daily Wash


Amie Günlük Yüz Temizleme Jeli 'nin içeriği olması gerektiği gibi sade kimyada olması çok iyi. Cilt temizliği sonrasında da iyi etki bırakıyor. Cildi baya ferah ve yağlardan arındırılmış şekilde temizliyor. Karma ciltliyim, bu ürünü aldığım yaz zamanı çok sorun yaşamadım ama içinde bulunduğumuz sonbahar mevsimi ile beraber yüzümdeki kuru bölgeleri kuruttuğunu fark ettim. Bu yüzden tamamen kuru cilt yapısında olanların çok yanaşmaması gerektiğini düşünüyorum. Benim gibi karma veyahut yağlı ciltleri daha fazla memnun edeceği aşikar. Ambalaj tasarımı sade olması hoş, aynı zamanda tüplü olması da kullanım anlamında pratiklik sağlıyor. Jelin hafif çiçeksi kokusu ve renginin yeşilliği insanda temizlik hislerini arttırıyor, bunları da sevdim. İyi olan özelliklerinin yanında, benim sevmediğim 2 eksi özellik var :


- Birinci eksi yanı: İçerisinde bulunan tanecikler bana biraz fazla sert ve büyükçe geldi. Sonuçta bu bir günlük temizleyici, her gün kullanılmak üzere formüle edilen bir ürünün bu kadar sert ve büyük tanecik içermesini istemezdim. Zarar vereceğinden değil ama günlük kullanımda cildimi rahatsız eden bir şeyi ne diye kullanayım mantığındayım. Bu yüzden her gün değil de sadece haftada 1 kullanacağım.

- İkinci eksi yanı : Arındırması zor. Normal temizleme jellerinden daha fazla uğraştırıyor. Yapısı yoğunca olduğundan arındırmak adına biraz daha çaba sarf ettirici olmasını çok sevemedim.


Ben bu ürüne bir peeling misyonu yükledim. İtiraf etmek gerekirse umduğumu da bulamadım. Daha rahat kullanabileceğim bir jel bekliyordum. Benim her gün cildimde kullanabileceğim bir ürün olamadı. Çünkü peelinglerde dahi sert tanecikleri olan cilt bakım ürünlerini sevmiyorum. Cildi biraz kurutmaya meyilli olduğu için kuru ciltlerin gözdesi olabilecek güzellikte olmadığını; normal, karma ve yağlı cilt yapısındakilerin sevebileceğini düşünüyorum. Ama günlük temizleme jeli yerine tıpkı benim yaptığım gibi peeling olarak kullanımında cildinizle daha iyi anlaşacağı fikrindeyim. Açıkçası bittiğinde yenileme niyetine girmem. Amie jelinin boyutu 150 ml ve fiyatı 14.50 TL. Sadece Gratis mağazalarında satıldığını da not olarak eklemeliyim.



Amie ürünlerinden daha başarılı bir ürün varsa o da göz makyajı temizleme yağı. Garnier 'e alternatif olarak edinmiştim ve çok da memnun kalmıştım. Sonuçta göz makyajını evimizdeki zeytinyağı ile de çıkartabiliriz ama ona bakarsak ayva çekirdeklerinden nemlendirici de yaparız. Ben öyle şeylerle uğraşmaya çooook üşendiğimden kozmetikte şipşak olayını yeğliyorum. Minimum zarar veren kozmetiklere yer vermeye çalışıyorum ki Amie makyaj çıkarıcı yağı beni o konuda da memnun etti. 

O yazımı da okumak isterseniz Amie Hassas Göz Makyaj Temizleyici linkine bakınabilirsiniz.


amie-cilt-bakim-temizleme-jeli
Amie Cilt Bakim Temizleme Jeli Radiant Dawn Exfoliating Daily Wash


Paylaş
, , , , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.