İlklerim devam ediyor...Yine herkes tarafından çok beğenildi yaptığım yemek ve beğenilirse blogumda paylaşcam demiştim.Umarım siz deneyenler de beğenirsiniz;
^_^
Malzemeler;
- 1 kilo orta boy patlıcan
- 4 orta boy domates
- 3 tane büyük kuru soğan
- 250 gram kıyma
- 4 tane yeşil sivri biber
- 1 tane kırmızı biber
- 4 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 su bardağı + 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı salça
Yapılışı;
- Patlıcanları şerit şeklinde (alacalı) soy
- Hafif uzunlamasına bıçakla çiz (yar)
- 2 su bardağı sıvı yağda kızart
- Havlu kağıda kızartılan patlıcanları al
İç Harcı (Kısık Ateşte);
- Soğan,biber ve sarımsakları yemeklik doğra (sarımsakları havanda dövebilir ve ya rendeleye bilirsiniz)
- 2 çorba kaşığı sıvı yağda kavur.
- İç pembeleşince kıymaları ekle iyice kıymaları pişir.
- Sonra küp küp doğranmış domatesleri ekle( Ben kabuklarını soymadım siz soyabilirsinizde)
- Domatesler kendini salıp ölünce ince doğranmış maydanozları ekle
- Son olarak 1 yemek kaşığı salça ekle ve iyice karıştır.
- İç kendini biraz daha salınca 1,5 tatlı kaşığı tuz ,1 tatlı çay kaşığı karabiber,kırmızı pul biber ekle.
- Hepsi birbirine karışınca ocağı kapat.
Yapımı;
- Çizmiş olduğumuz patlıcanları çorba kaşığı ya da tatlı kaşığı ile hafifçe açıyoruz.
- Harcı açtığımız bölüme doldurup tencereye diziyoruz.
- Üzerine 1 yemek kaşığı salça,yarım tatlı kaşığı tuz,1 su bardağı su ile ayrı bir kapta salçayı ve tuzu eritiyoruz.
- Daha sonra bu sosu patlıcanların üstüne döküyoruz.
- Yüksek ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıyoruz.
- 15-20 dakika kadar pişiriyoruz ( suyu az kalana kadar pişiyor)
0 yorum:
Yorum Gönder
Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?