Kız İsteme, Söz Hazırlıkları :)

Sözlendiim!

Çok mu çok tatlı bir o kadar da heyecanlı bir yazı bu :) 

Sosyal medya hesaplarımı takip ediyorsanız evlenme teklifi aldığımı biliyorsunuzdur. :) 

Eh evlenme teklifi aldığımıza göre, birlikteliğimizi resmileştirme zamanımız da geldi diye düşünerek ailelerimizi de bir araya getirme kararı aldık..

4,5 yıllık birlikteliğimiz boyunca her zaman evliliği hayal ettik, ama hiç böyle ayrıntıları düşünmemiştik. Açıkcası bu kadar heyecanlı ve keyifli olacağını hiç tahmin etmemiştim.

Bir kız isteme diyip geçiyoruz ama kız istemenin bile ne kadar da tefarruatı varmış. 

Öncelikle Fatih'le beraber kararlaştırarak gelecek kişi sayısını belirleyerek işe başladık. Kişi sayısına göre tabak,bardak,çatal,fincan vs işleri tabikide kız tarafının sorumluluğu oluyor. :) İnanın hepsini aynı bulabilmek bile stres olmanıza yetiyor da artıyor bile.

Gelecekleri tarih belli olduğundan itibaren yaklaşık bir hafta hiç uyuyamadım diyebilirim. Hani böyle ertesi gün biryere gideceksinizdir de heyecanlanırsınız da uyuyamazsınız ya, ben tam bir hafta bu şekilde yaşadım. :))

Kız isteme-Söz Günü Öncesinden Hazırladıklarımız;
-Servis tabağı,kahve fincanı,çatal,çay bardağı, kahve yanı su bardağı
-Söz bohçası,
-İkramlar
-Giyeceğim elbise,ayakkabı,takı,saç vs.
-Kahve ilk kime verilir gibi adetleri öğrenmenizde de yarar var :))

Neyse heyecanlanılan gün geldi çattıı...

Hazırladığımız ikramlar;


Canım blogger arkadaşım Deniz'den tarifini aldığım Çikotoplar, herkes ba-yıl-dı! Kesinlikle harikalar :) 

Balık poğaça


Kıbrıs Tatlısı, Balık Poğaça, Tuzlu kurabiye, Muska Böreği, Çikotop


Canım Annem-Babam ve yeğenim Tuğberk :) 


Genelde kız istemeye gelirken hep kırmızı gül alırlar, ama ben kırmızı gülden nefret ediyorum gerçekten bana çok itici geliyordu. Fatih'le konuşurken ona hep pembe-beyaz gül buketi yaptır diyordum, ama Fatih o kadar güzel bir çiçek yaptırmış ki ba-yıl-dım! Bembeyaz nazar boncuklu cam bir vazoda 101 gül!

Annemi de unutmamış benim ince düşünceli sevgilim. Ona da bir buket yaptırmış, bu centilmenliğiyle de herkesden övgülerde aldı damadımız :))


Söz çikolatam gümüş bir gondolda harika bir süslemeyle geldi. Biz herşeye özenirken bana gelenlerin de aynı özenle hazırlanmış olması da gerçekten insanı değerli hissettiriyor.



Söz Bohçası olayına her ne kadar karşı çıksam da annemin ısrarlarına dayanamadım. :) Bende dedim ki en azından sıradan birşey olmasın. Yine normal bir bohça aldık ama zarf gibi kapatılıp o dantelli kısmının en üste gelmesi gerekiyordu. Ben o şekilde istemedim ve çiçekli bir kurdele ile bağladık. Bana kalırsa gerçekten çok güzel ve modern bir görüntüsü oldu. :) Sizce nasıl olmuş?
- İçerisinde ise; İç çamaşırı takımı, Çorap ve bir havlu bulunuyor.

Bizim adetlerimize göre Söz bohçasını sadece kız tarafı veriyormuş. Erkek tarafına evden çıkarlarken Söz verdik diye veriliyormuş. :))


İnstagramda gördüğüm damat fincanların fiyatı pahalı gelince, neden ben yapmıyorum ki diyerek giriştim ve sonucu böyle oldu. Asetatlı bir kalemle (cd kalemi de deniyor, çıkmıyor yazılar) üzerine bıyık yaparak damat kahvesi yazdım. 

Sizde kendinize istediğiniz yazılar kalplerle süsleyerek yapabilirsiniz.Size özel harika bir hatıra ve anı oluyor hemde damadı gaza getirip tüm kahveyi içirtiyor( denendi :D)




Fatih beni tuzlu kahveden ne kadar vazgeçirmeye çalışsa da vazgeçmedim. Bakalım ne pişirsem yiyip içecek misin iyi günde de kötü günde de yanımda olacak mısın göreceğim diyerek onu biraz zorlamış olabilirim. :) 


Tadını beğendi heralde sevgilim :P elinden almaya çalıştılar ama vermedi hepsini içti :D ama sonrasında da bir damacana su içti ehuhehu :D 

Kahveler içildi, Fatihin dedesi allahın emriyle beni istedi. Babamda hayırlısıysa olur dedi verdi gitti :))
Enn çok kahveleri dağıtırken heyecanlandım, ateş bastı elim ayağım titredi ama herhangi bir sakarlık yapmadan atlattım.


Kız isteme için nasıl bir elbise giysem diye çok aradım ama ciddi anlamda söylüyorum adam akıllı hiçbirşey bulamadım.

Aradım taradım sonunda sade parlement mavisi bu elbiseyi tercih ettim. Ayakkabı olarak da az topuklu siyah ayakkabılarımı giydim. Söz ve kız-isteme gününde abartmaya gerek yok bence sade hanım hanımcık olmakta fayda var :)

Sizce nasıl olmuş?





Biz söz yapmamıza rağmen, aslında bir yüzük kesme töreni falan yapmadık. 1-1,5 ay sonra nişan yapmayı düşündüğümüz için ayrıca bir yüzük daha almayalım diye düşündük, ama kız isteme olayı bittikten sonra ben evlilik teklifi aldığım yüzüğü takmaya başladım.

Teklif yüzüğüme ise zaten Aşığım! :)

Kısacası özetlemem gerekirse, düşünmediğim kadar heyecanlı ve mutlu ediciymiş.

İnanamıyorsunuz, gelinim damadım demeye başlıyorlar bir tuhaf geliyor insana :) yıllardır sevgiliniz olan insan müstakbel eş adayınız ve sözlünüz oluveriyor :D Potansiyel gelin muamelesi görüyorsunuz :D 

Biz çok büyük bir adım attık, umarım bu mutluluğumuz bir ömür sürer. 

Allah herkese gözlerine bir ömür Sevgi,Huzur ve Saygı ile bakabileceği bir Eş nasip etsin.

Sizinle de bu mutlu günümü paylaşmak, hazırlık yapmaya çalışanlara da yardımcı olmak istedim.

Sizleri seviyorum.

Sevgiler.



Paylaş

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.