Soğuk ve Ayaz Kış Mevsimine Cilt Bakım Hazırlıkları

soguk-kis-mevsiminde-cilt-bakim-hazirliklari
Soguk Kis Mevsiminde Cilt Bakim Hazirliklari


Kış mevsiminin zorlu hava koşullarına daha çok bakım isteyen cildimizi hazırlamayı da ihmal etmemeliyiz. Daha sağlıklı ve nemlendirilmiş bir cilt hem ruhumuzu hem görünüşümüzü güzelleştirdiği bir gerçek. Soğuk ve kuru ayazlarla cildimizin baş etmesi için daha etkili bakım sağlayarak güzel bir ciltle kışı geçirmenin tüyoları :




Daha Sık Yapılan Makyajlar İçin Kremsi Makyaj Ürünleri

Yaz mevsimin ağır sıcaklarında makyaj yapmak işkenceye dönüştüğü için çoğu kadın kış mevsiminde makyaj yapmaya daha çok ağırlık verir. Fondöten, yüz bazı, pudra, allık gibi makyaj ürünlerinin en çok kullandığımız zamanlar da ekseriyetle kış mevsimidir. Hem havaların ayazı hem de makyaj ürünleriyle fazla iştiraklı olmak hali bir araya gelince cildimiz haliyle daha fazla bakım istiyor. Makyaj ürünlerinde daha kremsi formları tercih etmek cildimizin kurumasını bir nebze önler. Ayrıca yağlı cilt olsak dahi pudra kullanımını biraz azaltmada fayda var.

Nemlendiriciler ve Organik Cilt Bakım Yağları

Kış mevsiminde cildimizin en çok savaştığı durum pul pul dökülme sorunudur. Nemlendirmek cilt bakımın en temel adımı ama özellikle kış zamanı daha da önem kazanıyor, bu yüzden cildimizi nemlendirmeye daha da önem vermeliyiz. Cilt tipimize uygun günlük nemlendiricimizi evden çıkmadan evvel uygulayıp günü bitirmek yerine çantamızda da yedeğini taşıyarak gün arasında cildimize tekrar tekrar uygulamayı ihtmal etmemeliyiz. Nemlendirici kremler yetersiz geliyorsa oganikliğine güvendiğiniz cilt bakım yağlarını da kullanabilirsiniz. Hatta onlardan daha verim alacağınızı garanti ederim.


soguk-kis-mevsiminde-cilt-bakim-hazirliklari
Soguk Kis Mevsiminde Cilt Bakim Hazirliklari

Her Gün Peeling Yapmak Cildi Daha Çok Kurutur

Her gün peeling yapmayın. Günlük peelinge alışan bir cilt daha çok kurumaya meyil eder. Her gün yerine haftada 1 veya 2 kez peeling yapmaya çalışın. (Hatta ben günlük hayatımda peeling süresini daha da uzatıyorum) Cilt tipinize uygun bir peeling seçmeniz ve sonrasında nemlendiricinizi kullanmanız en doğru yol.


Buharlı Sıcak Duşları Uzun Uzadıya Almak Cildi Kurutur

Soğuk kış mevsiminde buharlı sıcak duşlarını uzun uzadıya almanın hayali bile içimizi ısıtıyor. Ancak uzun süreli sıcak duşların verdiği ısı cildimizin daha çok kurumasına ve hasarlara yol açmasına neden oluyor. Uzun süreli ve fazla sıcak duş almaktan kaçınmalıyız.


Yün Kıyafetler Altına Pamuklular Giymek 

Kışın gelmesiyle birlikte yün kıyafetler de gardıroptan çıkıyor. Belki de sizi gün içerisinde kaşındıran hep o giydiğiniz yünlü kazaktır. Yün kazakları hayatınızdan çıkarmak da olmaz. En iyi çözüm altına pamuklu bir şeyler giymek. Böylece cildinizin kaşınmasının önünü bir hayli alacaksınızdır.


Kış Mevsiminde de Güneş Kremi Kullanmak

Ben kışın da düzenli güneş kremi kullanılmasından yanayım. Çünkü kış geldi diye güneş ışınları zararsız hale gelmez. Bu yüzden güneş kremi kullanmayı bir alışkanlık hale getirmenizi öneririm.


Bol Su İçmek Cilde Yarar Sağlamaz Yanlışı ve Dermatolog Önerileri

Bol su içmek, sadece yaz zamanı gerekli değil her mevsimde en büyük kurtarıcımız. "Su içme miktarımız cildimizi etkilemez" diyen satış görevlilerini kulak ardı edin. Doktorların satış elemanlarından daha bilgili olduğu gerçeğine tartışmasız şekilde hemfikir olduğunuza inanıyorum. Bol su içmek, vücudumuza ve cildimize yaptığımız en büyük iyilik. Cildiniz ile ilgili sorunlar için de kozmetik satış elemanlarına değil, bu işin erbabı dermatologlara giderek öneriler veya tedaviler almaya özen gösterin.


Paylaş
, , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.