Bezelye Yemeği Yapılışı

Bu gün bezelye yemeği yaptım hemen sizle yaptıgım tarifi paylaşmam gerektigini düşündüm.
Buyrun tarife;
Bezelye Yemegi


Malzemeler;
1 kilo Bezelye 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
75 gram kıyma
3 orta boy Sogan
1  çorba kaşığı Salça
1 kırmızı  biber
1 yeşil biber
1 havuç
1 patates
1,5  tatlı kaşığı tuz 
2 su bardagı kaynar su
Yapılışı;
Tencereye sıvı yağı  koy üzerine
Soğanları ve biberleri yemeklik dogra yağda hafif kavuralım.
Soganlar hafif pembeleşince  minik minik  dogradıgımız havuçları ekle hafif yumuşasın.
Sonra bezelyeleri ekleyelim,bezelyeler sararınca yine minik minik dogradıgımız  patatesleri  katalım 
Patatesler  yumuşadıktan sonra  salçayı boca edip  
Malzemelerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ekleyelim
Tuzunu ekleyip suyunun çekmesini bekleyelim ardından  ocagı kapatalım.
Dipnot: havuç ve patatesleri ne kadar küçük dograrsanız o kadar lezzetli olur yemek.


Paylaş

Melisa

    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.