En Gerekli Makyaj Fırçaları

en-gerekli-makyaj-fircalari
En Gerekli Makyaj Fircalari


Makyaj dünyasında sayısız markanın birçok işleve sahip makyaj fırçaları bulunuyor. Kimisi pahalı, kimisi herkesin ulaşabileceği rakamlarda. Makyaj artistlerinin işleri gereği cephanelik makyaj fırçalarına sahiptir. Ama kabul edelim, tüm makyaj fırçaları ortalama bir makyaj severe gerekli değil. Hatta öyle ki, göz makyajının dış V kısmına verev far sürülmesi için veya aydınlatıcıyı uygulamak üzere yelpaze şeklinde makyaj fırçaları gibi değişik görevler edinmiş makyaj fırçaları satılmakta. Bu kadar makyaj fırçası arasından seçim yapmak ise zor. Özellikle de hepsini almak büyük bir masraf. Peki makyaj fırçalarından hangisi olmazsa olmaz? Hangisi olmasa yokluğu hissedilmez ? Kalabalık makyaj malzemeleri içinizi bunalttıysa biraz minimal takılmanın kimseye zararı dokunmaz ya da makyaja yeni başlama aşamasındaysanız en gerekli makyaj fırçaları almakla işe başlayabilirsiniz.





en-gerekli-makyaj-fircalari


En Gerekli Makyaj Fırçaları #1 Pudra Fırçası : Pudra fırçası önemli. Aslında pofuduk pudra süngerleri de pudra uygulamaya yardımcı ama ben iyi bir pudra fırçasının pudra uygulamasını hiçbir şeye değişmem. Pudra fırçası en gerekli makyaj fırçalarından birisi.


 Benim Önerilerim :
Sigma F30 Powder Brush (yazısı yakında)
E.L.F Studio Powder Brush

★ Popüler Diğer Pudra Fırçalarından Bazıları :
Mac 150 Powder Brush
Sephora Collection Classic Multitasker Brush #45
It Cosmetics Heavenly Luxe Wand Ball Brush
Real Techniques Powder Brush
Too Faced Kabuki Brush
EcoTools Bamboo Powder Brush




En Gerekli Makyaj Fırçaları #2 Fondöten Fırçası : Kişisel olarak fondöten fırçalarını çok gerekli bulmuyorum bunun nedeni Beauty Blender şahanesi varken, tüm fondöten fırçalarını bir kenara koyabilirim. Beauty Blender fondötenleri çok yoğun bir şekilde uygulamıyor ama o kadar pürüzsüz varla yok arası (resmen airbrush etkisi) uygulama yapıyor ki bu yüzden bu pembe makyaj süngerine bayılıyorum. Ama biliyorum ki fondöten fırçası çoğu kişinin olmazsa olmazı, bu gruptan elersem haksızlık etmiş olurum.


★ Benim Önerilerim :
Physicians Formula Mineral Wear Airbrushing Kabuki Brush

★ Popüler Diğer Fondöten Fırçalarından Bazıları :
Sigma F80 Flat Kabuki Brush
Real Techniques Expert Face Brush
Mac 190 Foundation Brush
Sigma F60 Foundation Brush
Mac 187 Stippling Brush
BareMinerals Perfecting Face Brush
Tarte Airbrush Finish Bamboo Foundation Brush




En Gerekli Makyaj Fırçaları #3 Karıştırma (Blending) Fırçası : Göz makyajının en usta işini, karıştırma fırçaları (blending brush) üstleniyor. Hatta genelde göz makyajına başlangıcı ilk yapan düz kesimli far fırçalarıdır. Karıştırma (blending) fırçaları ise renklerin birbirine geçişindeki keskinliği yok etmek ve daha buğulu göz makyajı elde etmek için kullanıyoruz. Düz far fırçası olmasa da blending fırçası ile yola devam edebiliriz. Göz makyajına kattığı önemi hiçbir fırça veremez. Göz makyajının en gerekli fırçası olmadan asla.


★ Benim Önerilerim :
Sigma E25 Blending Brush (yazısı yakında)
Bdellium Tools Blending Brush
theBalm Give Crease Chance Makyaj Fircasi


★ Popüler Diğer Karıştırma Fırçalarından Bazıları :
Mac 217 Blending Brush (yazısı yakında)
Sigma E45 Small Tapered Blending
Sigma E40 Blending Brush
Sephore Collection Pro Blending Brush #27
Zoeva 227 Soft Definer Eye Brush




En Gerekli Makyaj Fırçaları #4 Allık Fırçası : Renk verişlerini biraz daha dengeleyen ve yüze iyi dağıtan allık fırçaları da en gerekli makyaj fırçalarından birisi. Pudra fırçaları büyük olacağı için daha küçük ve toparlak fondöten fırçaları da allık uygulamada görev alabilir ama iyi bir allık fırçası hem allığın rengini daha güzel vermesini sağlar hem de uyguladığınız rengi daha homojen dağıtır. Özellikle allıklara düşkün bir insanız makyajınızda gerekli.


★ Benim Önerilerim :
Sigma F40 Large Angled Contour Brush (yazısı yakında)


★ Popüler Diğer Allık Fırçalarından Bazıları :
Real Techniques Blush Brush
Mac 116 Blush Brush
EcoTools Bamboo Blush Brush
Japonesque Mineral Blush Brush
E.L.F. Studio Blush Brush
Bobbi Brown Blush Brush




En Gerekli Makyaj Fırçaları #5 Dudak Fırçası : İyi bir dudak fırçası ile tanışana kadar dudak fırçalarının çok önemli olmadığını düşünürdüm. Ruj sürmeyi benim gibi seviyorsanız, dudak fırçalarını es geçmeyin derim.


★ Benim Önerilerim :
Real Techniques Retractable Lip Brush


★ Popüler Diğer Dudak Fırçalarından Bazıları :
Bite Beauty Lip Brush
Mac 316 Covered Lip Brush
Dior Professional Finish Lip Brush
Sephora Collection Pro Lip Brush #81

Paylaş
, , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.