Peki bu kimchi'yi ben nasıl yaptım ..Hemen tarif vereyim;
Kimchi
Kimchi
Malzemeler;
1 adet Beçu (Çin marulu ,Kore lahanası) ( Türk marulu ya da lahanası kullanılmaz)
4 diş sarımsak (sarımsak sevmiyorsanız 1 ve ya 2 diş kullanabilirsiniz ya da daha fazla)
Bütün sarımsak büyüklügü kadar 1 tane taze zencefil ve ya 1 çay kaşığı toz zencefil
1 orta boy elma
1 büyük havuç
4 çorba kaşıgı gochugaru (kore pul biberi)(acı sevmiyorsanız 1 ve ya 2 kaşık kullanabilirsiniz )
4 çorba kaşıgı gochugaru (kore pul biberi)(acı sevmiyorsanız 1 ve ya 2 kaşık kullanabilirsiniz )
(Ben bizim pul biberini kullandım 4 kaşık çok acı oldu 3 kaşık olsaymış iyiymiş isot veya pul biberi kullanabilirsiniz)
2 çorba kaşığı elma sirkesi
2-3 çorba kaşığı tuz (ben kaya tuzu kullandım turşudan kalan)
Yapılışı;
*Beçunun dışını yıkayın sonra 4 e bölün her kesilen parçayı kare şeklinde dograyın.
*Daha sonra bol su ile yıkayın suyunu süzdürün.
*Ardından tuz ile karıştırın 1 gece kapalı bir kabın içerisinde bekletin.
*Ertesi gün Beçuları bol su ile 3-4 defa yıkayın hatta her yıkayışta tadına bakın. (çok tuzlu oluyor 1 sefer yıkarsanız ben 5 defa yıkadım).
*Suyunu süzdürün
*Daha sonra 1 orta boy elmayı soyun rendeleyin.
* Havucu rendeleyin.
*Sarımsakları rendeleyin. 3 karışımı karıştırın.
* Kırmızı pul biber,zencefil ve az miktarda kaynar su ile bu karışımın özdeşmesini saglayın.
*Son olarak bu malzemeleri birbirine karıştırın ve üzerine sirkeyi ekleyin.
*Bu karışım olduktan sonra lahanaları geniş bir kaba alın ve elinizle bütün malzemeleri karıştırın.
*Son olarak olan karışımı cam bir kavanoza ya da plastik kaplarınıza koyun.
*1 gün oda sıcaklıgında bekletip daha sonrasında buzdolabında saklayın.
*İstediginiz zaman çıkartıp üzerine susam döküp yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Aslında kıpkırmızı oldu pul biberin rengi çıktı fakat çekerken ışıktan dolayı beyaz gibi duruyor |
0 yorum:
Yorum Gönder
Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?