Bioderma Photoderm Max Cream Spf 50 / Güneş Koruyucu Krem

Bioderma Photoderm Max Cream Spf 50
Bioderma 50 Güneş Koruma Faktörlü Güneş Koruyucu Kremi
bioderma-photoderm-max-cream-spf-50-gunes-koruyucu-krem
bioderma photoderm max cream spf 50 gunes koruyucu krem




Dermokozmetik bakım markaları içerisinde neredeyse en çok satan marka olan Bioderma 'nın Photoderm isimli güneş serisinin bir üyesi Bioderma Photoderm Max Cream Spf 50 hassas ve kuru ciltlere yönelik bir güneş koruyucu krem olarak biliniyor. Sanıyorum ki güneş koruyucular arasında Bioderma 'nın ezici bir satışı var. Hem yaz hem kışın güneşten korunmaya dikkat eden bir beyaz ten olarak bu sefer blogda yer vermek istediğim güneş kremine ait deneyimlerimi derledim.


Bioderma Photoderm Max Cream, kremsi yönünden ziyade daha çok likite yakın bir güneş koruyucu. Ciltte mat duran bir güneş kremi değil, fark edilir bir parlaklık veriyor. Bu yüzden de en mükemmel uyumu kuru ciltler ile sağlıyor. Bu güneş koruyucu kremin en güzel tarafı parfüm içermeyişi. Biliyorsunuz, cilt bakım ürünlerinde ve özellikle güneş koruyucularında parfüm içermemesi her zaman için iyi bir artı. Parfümlü ürünlerin cilt lekelerini tetiklediği gerçeği karşısında parfümsüz cilt bakım ürünlerine yönelmek çok daha iyi bir adım. Kuru ciltler kadar normal cilt tiplerinin de kullanabileceği ayarda olan Bioderma Photoderm Max Cream Spf 50 içerisinde güneş koruyucu özelliğindeki içerikleri sırasıyla : " Octocrylene,Methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol, Butyl Methoxydibenzoylmethane,Titanium Dioxide "


Bu güneş koruyucundaki en önemli olumsuz yanı içerdiği alkol miktarı. Hemen hemen tüm güneş kremlerinde alkol bulunuyor, hatta güneş kremin geçin normal cilt bakım ürünlerinin de çoğunda alkol içeriğini görebilirsiniz. Ancak güneş koruyucu içerik maddelerinin peşi sıra bu kadar yoğun bir alkol olması, Bioderma Photoderm Max Cream Spf 50 Kremi "hassas ciltler" için uygun hale getirmiyor. Alkol ve kullanılan güneş koruyucuların alerjenik yanları olduğundan aynı kremi kullanıcılar arasında x kişisinden "benim cildime iyi geldi" yorumunu görürken y kişisiden "ama benim cildime iyi gelmedi" sözünü duyabilirsiniz. İyi gelmeyenin cildi, bu güneş kreminde bahsettiğim içeriklere muhtemel hassastır. Önerenin cildi ise hassaslık derecesi yüksek değildir. Örneğin benim için ortalama bir güneş kremi olurken (ortalamadaki puan düşüklüğünü karma cilt tipime uygun olmayışıyla belirliyorum), benden çok daha hassas bir cilt tipine sahip olan kız kardeşim için cildinde hafif kaşıntılar ve kızarıklık baş gösterdi. Bu da bu kremin iddiasını tam olarak veremediğinin göstergesi. Benim cildimde olumsuz bir etki bırakmadığı ve parfüm içermediği için fena olmayan bir güneş kremi, ne çok iyi ne çok kötü diyebilirim ancak iddiası gibi kuru ve hassas ciltler için aradıkları güneş koruyucu kremi tam olarak bu krem olmayabilir. Eğer bakım ürünlerinde parabensiz olmalarına azami önem veriyorsanız, bu kremde parabenlerin de yer aldığını bilmelisiniz.


Paylaş
, , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.