Farmasi Kozmetik 3'lü Far Paleti / Farmasi Eyeshadow Palette

Farmasi Kozmetik 3'lü Far Paleti
Farmasi Eyeshadow Palette
farmasi-kozmetik-3lu-far-paleti-eye-shadow-palette
farmasi kozmetik 3lu far paleti eye shadow palette




farmasi-kozmetik-3lu-far-paleti-eye-shadow-palette
farmasi kozmetik 3lu far paleti eye shadow palette

farmasi-kozmetik-3lu-far-paleti-eye-shadow-palette
farmasi kozmetik 3lu far paleti eye shadow palette


farmasi-kozmetik-3lu-far-paleti-eye-shadow-palette
farmasi kozmetik 3lu far paleti eye shadow palette


Farmasi Kozmetik 'ten ilk defa bir far paleti deneyimliyorum. Dikdörtgen ve şık bir ambalaja sahip olan bu 3'lü far paletinin üzerinde veya kutusunda herhangi bir isim yazmıyor. Sadece 9700428 kodunu buldum. Sitesinden araştırdığımda ise bu 3'lü far paletlerinden toplamda 5 farklı çeşit olduğunu ve 9700428 kodulu olanın da "Kahve" olarak isimlendirildiğini gördüm. Far paleti her ne kadar ilk bakışta kahve tonlarında görülse de renk veriş yönünden kahvenin soğuk tonuna ve biraz da mürdüme çalan tarafında olduğunu fark edebilirsiniz. Sıcak tonlu bir far paleti değil. Soğuk tonlu boz kahverengi renkleri makyajında kullanmayı sevenlere göre. Far paletinin ambalajı gerçekten çok hoşuma gitti. Ağırlık yaratmayan hafif ve kapak kısmı özgün tarzda tasarlanmış olan ambalajının iç kapak kısmında bir ayna da var. Aynasından hariç, farların hemen yanı başında küçük ve çift taraflı sünger bir far aplikatörü de bulunuyor.


Farmasi Kozmetik far paletinde 3 farklı renkte far bulunuyor. Far paletinde dikkatimi ilk çeken, farların rengi birbirleriyle çok uyumlu. Bu açıdan hoşuma gitti. Farların yapısı yumuşacık. Ancak biraz fazla yumuşak. Öyle ki farları sürmeyi bırakın alırken dahi farlar yumuşaklığından dolayı çok dökülüyor. Pigment konusunda çok zayıflar. Renklerine bakınmak için elime sürdüğümde bile rengi tam görebilmem için birkaç kat üstünden geçmem gerekti. Farlar, göze uygulandığında ise daha da silik duruyor. Kat kat uygulamak gerekiyor. Tok bir far fırçası bu konuda daha iyi uygulama sağlayacaktır.


Kalıcılıkları da haliyle çok zayıf. Farlardan tek sürüşte renk elde etmek ve farların kalıcılığını sağlamak için mutlaka ama mutlaka bir far bazı gerekiyor. Eğer far bazı olmaksızın farları kullanırsanız, (en iyi haliyle) 1 saat içinde tüm renklerin aynı tona geldiğini göreceksiniz. Yani kast ettiğim, en koyu renk dahi kısa bir zamanda soluyor ve neredeyse paletin açık rengiyle  aynı hale geliyor. Bu yüzden beraberinde kesinlikle iyi bir far bazıyla kullanın derim.


Farlar mat yapıda gibi duruyor ama güneş ışığını yakalayıp çekemediğim için renklerin içindeki minik simleri fotoğraflayamadım. Güneş ışığında, ışıltılı far olduğunu belli ediyor olsa da o kadar hafif ışıltıları var ki bu ışıltılar neredeyse varla yok halinde. Simli farları abartılı buluyorsanız, öyle bir far olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.


Paletteki en öndeki far, şampanya renginde. Biliyorsunuz ki şampanya rengi farlar joker niteliğinde olup çoğu makyajda göz pınarı ve kaş altı aydınlatmasında sıklıkla tercih ediliyor. Hem de baz renk olarak kullanılası yapıda ancak bu paletteki renk o kadar hafif ki defalarca sürüp ancak verim alabiliyorsunuz. Rengini vermede çok zorlanıyor. Ortadaki far ise mürdüm ile boz rengi (taupe) rarasında. Aslında renk aralığı olarak çok hoş ama renk verme sıkıntısı, renginin güzelliğini kapatıyor. En arkadaki far da, ortadaki farın bir parça daha koyusu. Renkleri verme gücünden zayıf olsa da paletin iyi tarafı farları kat kat sürdüğünüzde dahi gözünüzde pütür pütür durmuyor ve farlar birbirleri ile kolay karışabiliyor.


Paletteki farların renk verişleri şu şekilde :
swatches-farmasi-kozmetik-3lu-far-paleti-eye-shadow-palette
farmasi kozmetik 3lu far paleti eye shadow palette

Farmasi Far Palet derli toplu hali ve hafifliği sayesinde makyaj çantanızda kolayca taşınma özelliğinde. Ambalaj tasarımı yönünden ise hem şık hem özgün. Farların renk uyumunu sevdim. Böylesi uyumlu 3 rengin tek bir palette toplanma fikri hoş. Ancak farlar renk verme konusunda sorun yaşatıyor. Kalıcılık seviyeleri de (göz çevrenizin kuruluğuna bağlı olarak değişse de) benim için oldukça düşük. Makyajda, iyi bir far bazı beraberliğinde kullanılması şartını koşuyor. Canlı renklere sahip farları kullanmak yerine daha doğal renklerle makyajınızı yapmak istiyorsanız bu şekilde hafif renklere yönelebilirsiniz. Soğuk alt tonlu bir palet olduğu için böylesi boz kahverengi farların özellikle mavi ve griye çalan göz renklerinde daha uyumlu bir makyaj rengi olacağını düşünüyorum. Bana kalırsa Farmasi Kozmetik, farlardan ziyade ruj konusunda daha başarılı bir marka. Umarım farlarının yapısı gelişir ve rujlarının güzelliğine yetişir.


* Tanıtım Ürünüdür.


Paylaş
, ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.