Mac Paletim / Swatchları /Ayrıntıları

Merhaba.

Uzun zamandır en çok istediğim şey Mac'ten bir palet oluşturmaktı, geçtiğimiz günlerde bu hayalim gerçekleşti.Mac palet oluşturmak açıkcası masraflı bir iş, ucuza geldiğini söyleyemem ama güzel yanı şu ki Mac'in farlarının yapısı yağ gibi ve çoğunun pigmentasyonu güzel (elbette arada pigmentasyon sorunu yaşatanlar vardır.)

Palet yapmak isteyişimdeki en büyük neden her zaman aynı renkleri kullanmam ve paletlerdeki belli renklerin bitip bazılarına dokunmamamdı, istediğim renkleri alınca bu sorun da böylece çözülmüş oldu.

Bende önceden Dazzlelight, Coquette, Club, Woodwinked, Omega, Expensive Pink zaten vardı, diğerlerini yeni aldım.

Seçimleri kendi göz ve ten rengime göre yapmaya çalıştım, bu yüzden tonlar herkese hitap etmeyebilir ama ben aldığım hemen hemen çoğu fardan performans ve yakışması adına  çok memnunum.

                        (Aşağıda göreceğiniz far swatchlarının hiç birinde baz kullanılmamıştır.)



Gelelim ilk dörtlümüze;

Nylon; Eğer kaş altı, göz pınarı aydınlatması istiyorsanız ve ışıltı seviyorsanız bu far bu görev için biçilmiş kaftan, Dazzlelight'a göre daha pigmentli ve ışıltılı, pigmentasyonu oldukça iyi..

Amber Lights; İçinde bakırlık bulunduran bir altın rengi, ilk bakışta turuncu mu bakır mı sarı mı anlamıyorsunuz, inanın göz kapağında da öylesi değişik duruyor.Yapısı yağ gibi ve pigmentli.

Goldmine; tam bir altın sarısı, net yani.Yapısı, pigmentasyonu gayet iyi.

All That Glitters; tam bir zemin rengi, açık tonlarda ve pembemsi.Yapı, pigmentasyon yine çok iyi

 




Expensive Pink; pembemsi altın bir ton, buna pembe demek yanlış olur aslında, somonluğa kaçıyor, rose gold tarzı. Bitişi Veluxe Pearl ki en sevdiğim bu lakin elim bu fara çok sık gitmiyor. Pigmentasyonu iyi ama diğerleri gibi yağ gibi akmıyor.

Star Violet; içinde pembelik hafif morluk bulunduran bir kahverengi ve sıcak alttonlu, yapı yine Veluxe Pearl ve pigmentasyon çok iyi.

Coppering; tam anlamıyla turuncu bir bakır hafif kızıllık içeriyor, orta derecede koyu ve altton olarak altın yansımaları var, pigmentasyon çok iyi.
 



Swiss Chocolate; kırmızı alttona sahip tamamen mat bir far, ışıltı asla yok, crease bölgesine gayet uygun ve dağıtması çok zorlamıyor, pigmentasyonu gayet iyi.

Antiqued; Veluxe Pearl yapıda, yumuşak, oldukça pigmentli ışıltılı bir bakır kahve, pigmentasyon oldukça iyi.

Woodwinked; Bunun hakkında önceden uzunca yazmıştım çünkü bu far hakediyor bu, Veluxe Pearl yapıda yine, sıcak antik altın renginde, kahvenin en güzel tonu, dağıtmaya başlayınca renk turunculaşmaya başlıyor.Pigmentasyon çok iyi, sık sık kullanıyorum. 




Espresso; Mac bu rengi orta koylukta altın kahve olarak tanımlıyor, altın değil de içinde kızıllık yok demem doğru olur.Pigmentasyon gayet iyi, bu rengi ayrıca koyu renk kaşlara sahip olanlar çok amaçlı olarak da kullanabilir.

Embark; kırmızı alttonlu koyu bir kahve, crease bölgesine yakıştığı gibi göz altlarına da çok yakışıyor.Pigmentasyon iyi ve mat.

Omega; Orta koyulukta, sıcak alttonlu, kirli bir taupe rengi ve crease bölgesi için çok uygun bir renk ama asıl meşhur olma nedeni şudur ki sarışınlar için kaş doldurmada bir ilah.Yapı mat tamamen ve pigmentasyon yerinde ama abartı değil.









Club; hakkında uzunca yazdığım farlardan biri, bunun yazısına da arşivden ulaşabilirsiniz, içinde kızıl, leylak, kahvelik yeşillik bulunduran çok değişik bir renk, ışıltılı olsa da bitiş garip bir şekilde mat.Pigmentasyon iyi.

Sumptous Olive; Veluxe Pearl yapısında, haki yeşiline kaçan oldukça sedefli bir far, alttonlarında bronzlukta olduğundan direk gözünüze yeşil batmıyor.Yanar döner bir renk ve çok güzel, hatta yeşil gözlerime yakıştırdığım tek yeşil tonu.







Ve bonus Coquette; mat, kaşlarımın baş tacı, ayrıca hoş bir crease rengi.

Dazzlelight; ışıltılı aydınlatma rengi, Coquette ve Dazzlelight ile ilgili ayrıntılı bilgilere blog arşivinden ulaşabilirsiniz.


İşte böyle:) Gördüğünüz üzere farlarımın tümü bu kadar ve hepsinden çok memnunum, ayrıca hepsi tek başına kullanılacak kadar güzel ve özel renkler.

Sevgiler!
Paylaş
, ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.