Cilt Bakımında Kaçınmamız Gereken 5 Yanlış

Yaşam tarzımızı seçimlerimizle belirleriz. Yaptığımız ya da yapmaktan kaçındıklarımızla hayatımızı şekillendirdiğimiz gibi bedenimizi de yapılandırırız. Cildimizin nasıl göründüğü ve nasıl hisssettirdiği, seçimlerimizle önemli hale gelir. Cilt Bakımında Kaçınmamız Gereken 5 Yanlış :

cilt-bakiminda-5-yanlis
Cilt Bakiminda 5 Yanlis




Cilt Bakımı Yanlışları 1 - Egzersizten Kaçmak (YANLIŞ) :

Egzersiz kan dolaşımını arttırır ve kaslarımızı güçlendirir. Bunu hepimiz biliyoruz. Egzersiz aynı zamanda cildimize de mükemmel bir sihir verir. Ter atmak cildimizi tazeler. Aynı zamanda egzersiz stresimizi azaltır. Stresin azalmasıyla da en başta akne, sedef hastalığı, egzama, saç dökülmesi gibi cilt ve saç sorunlarını iyileştirmede yardımcı olur. Egzersiz yapmaya düzenli başlamak için kendinize keyif alabileceğiniz bir aktivite seçin. Dans etmekten hoşlanıyor olabilirsiniz veya bir koşu grubu ile güne başlamak size iyi geliyordur. Şehrinizdeki tüm imkanları değerlendirin. Özellikle büyük şehirlerde, amacı sadece sağlıklı yaşam olan spor gruplarını takip etmede fayda var.


Cilt Bakımı Yanlışları 2 - Yüz Üstü Uyumak (YANLIŞ) :

Dermatologların önerisi sırt üstü yatmaktan yana. Ne yazık ki yüz üstü ve yan yatmaktan vazgeçemediğim için özellikle bu konuyu iyice araştırdım ama bu bilginin doğru olduğunu gördüm. Günlük hayatımızın olmazsa olmazı olan uyku, bedenimizi tazelerken yüzümüze kırışıklık olarak geri dönüyor olabilir. Sırt üstü uyumak en ideal uyku pozisyonuymuş. Benim gibi uyuyanlar için bu alışkanlığı terk etmek zor olacağa benziyor.


Cilt Bakımı Yanlışları 3 - Makyaj Temizlemekten Kaçmak (YANLIŞ):

Makyaj yapmak ne kadar keyifliyse, o makyajı gün sonunda temizlemek bir o kadar işkence, biliyorum. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar, ciltlerindeki o makyajın üstüne bir de şehir kirinin maruzu içinde kalırlar. Haliyle gözeneklerimiz iyice tıkanır. Hem gün boyunca yerleşen kirden hem de makyaj kalıntılardan kurtulmayı atlamamalıyız. Makyaj çıkarma ritüelinin uzun ve uğraştırıcı olduğundan yakınıyorsanız, daha pratik makyaj temizleyicilere geçiş yapabilirsiniz.


cilt-bakiminda-5-yanlis
Cilt Bakiminda 5 Yanlis


Cilt Bakımı Yanlışları 4 - Bronzlaşma Sevdası ve Solaryum (YANLIŞ)

Bronzlaşma sevdası cilt kanserine kadar varabilir. Yazın şezlonglara uzanarak bronzlaşmak, kışın yerini solaryumlara bırakıyor. Ama solaryum ile güzelleşme fikrini es geçmenizi öneririm. Dünya Sağlık Örgütü, en çok kanserojen olarak solaryumu gösteriyor. (Bknz : Melanoma) Bu ikaza önem verin. Böyle bir riski yok yere almak mantık dışı.


Cilt Bakımı Yanlışları 5 - Güneş Kremi Olmadan Asla (YANLIŞ) :

Bazı dermatologlar, güneş kremlerinin de zararlı olduğu görüşünde. Fakat benim bilgisine güvendiğim dermatologların hepsi üstünü altını çize çize "illa ki güneş kremi" önerisinde bulunuyor. Kalkansız güneşe çıkmaya hayır diyen bir insan olarak 30 SPF (30 GKF) güneş kreminin sadece yüze değil, ellere, boyuna ve hatta kulaklara sürülerek kullanılmaından yanayım. Güneş, cilt kırışıklarını oluşturduğu için bilinen en büyük cilt düşmanıdır. Düşmanla yüz göz olmaya ne hacet. Doğal ürünleri kullanmayı ihmal etmeyin.

Paylaş
, , , , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 yorum:

  1. Bıktım artık ben sizin gibi konularımı çalan hırsızlardan!

    YanıtlaSil
  2. Harika güzel paylaşımlarınız var. kadınlar için makyaj çok önemli sitenizde bu konuda çok güzel bilgiler paylaşıyorsunuz. umarım emeklerinizi alırsınız. Makyaj Yapmak Sanattır. Sanattan farkı yoktur bence.

    YanıtlaSil
  3. güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler :D

    YanıtlaSil

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.