Blogunuzun Başarısını Nasıl Ölçersiniz?

Blogunuz sizce başarılı mı ya da ne kadar başarılı? Buna nasıl karar verebilirsiniz? Blogunuzun başarısını ölçümlemenin ne gibi yolları vardır? Bir blogu başarılı kılan kriterler nelerdir? Sizlerin de katılımı olursa bu konuyu biraz tartışmak isterim.

 

Başarı

 

Başarı = Hit midir?

 

Bloglarda başarı deyince blogcular arasında akla ilk gelen şey günlük/aylık hit oluyor.Yani ziyaretçi sayısı.Peki hitin ne kadar yükse o kadar başarılımısın gerçekten? Kesinlikle hayır.Hitiyle övünen bloglara bakarsanız ( bir kısmı ) Google aramalarından ziyaretçi çekmek için gündemdeki her soruya ait hazır yanıtları yayınladıklarını görürsünüz.Yani içerik üretmezler.Hazır bilgiyi çoğaltarak kullanarak.Tamam aramalardan günde 3-5 bin hit aldınız, bravo.Peki bu ziyaretçilerin kaçını blogunuzda tutabiliyor ya da kaçını okuyucuya dönüştürebiliyorsunuz? ( CTR ya da Engagement Rate dediğimiz şey ) Bu durumda arama motoru için içerik yayınlayan 5bin hitli bir bloga göre okuyucuları için içerik üreten ve etkileşim oranı  çok daha yüksek olan bir kişisel blog, günlük 500 hiti olmasına rağmen bence çok daha başarılıdır.

 

Bence Başarı

 

Evet ziyaretçi sayısı, abone sayısı, yorum sayısı, takipçi sayısı, pagerank, alexa rank gibi şeyler bir blog için mühim şeyler olabilir ama benim için başarı kriteri asla değildir.Ben blogumun başarısını koyduğum hedeflere ne kadar yaklaştığımla ölçerim.

 

Blogumu ilk oluşturduğumda kendime bir hedef koyarım.1 yılda 100 abneye ulaşmak gibi.1 yıl sonunda koyduğum bu hedefe ulaşabildiysem kendimi ve blogumu başarılı sayarım.Devamında yeni ve daha büyük hedefler koyarım.Bu benim başarı grafiğimi arttırma isteğimdir.

 

Söz Sizde

Sizce bir blogu başarılı kılan kriterler nelerdir? Bir blogun başarılı olup olmadığına nasıl karar versiniz? Kendi blogunuzun ve Portakal Kabuğu’ın başarılı olduğunu düşünüyormusunuz? Neden? Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.

Paylaş
,

Melisa

    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.