İstek yazı; Yenilenen Cilt Bakım Rutini

Herkese merhabalar! :) Bir önceki yazımda ne yazsam diye sizlere sormuştum şüphesiz ki en çok yaz denilen cilt bakımı rutini oldu, diğer yazı ise Bourjois Healthy mix gibi gözüküyor, şimdilik cilt bakımı rutininden başlayalım.

Şunu söylemem gerekir ki cildim kuru, çok fazla kuru diyemem ama yağlılık sorunun olmadığını da kesin kez söyleyebilirim, her ne kadar cilt analizinde cildime karma diyen güzellik uzmanları olsa da hayatımda hiç bi zaman yağlanma ya da parıldama sorunu yaşamadım ama nemsizlik sorunu yaşadım.

Ben cilt güzelliğinin, yapısının biraz genetik olduğuna inananlardanım aslında çünkü hiç bir zaman cildim için esktradan birşey yapmadım, ergenliğimde bile sivilce sorunu yaşamadım desem yeridir, zaman zaman sivilcemsi oluşumlara benzeyen şeyler oluyor elbette ki cildimde ama bunun nedeni tüy köklerimde olan sorundan kaynaklı, maalesef onunda bir çaresi yok, kadın olmanın zorluklarından biri... tüylerimden kurtulduğum anda kabarmalar oluşuyor sivilce gibi gözüküyor ama bir kaç güne geçiyorlar.



Sabahları kalktığımda güne Dermodayin köpüğüyle cildimi yıkayarak başlıyorum epeyce bereketli bir ürün inanın geçmiyor, makyaj temizleme işini ise clean and clearin aslında hiç bir işe yaramayan jeliyle yapmaya çalışıyorum sırf bitirmek için kesinlikle almayın tavsiye etmem, dermodayi makyaj temizliği içinde kullanabilirsiniz buarada.

Akşamları makyajımı temizledikten sonra Lorealin üç etkili köpük jeli ile suratımı yıkadıktan sonra ardından hemen mutlaka toniğini kullanırım (yine Loreal, purezone).

Ve gece uyumadan önce son zamanlardaki klasiğim ve oldukça memnunum! hepiniz biliyorsunuz ki göz altlarımla ilgili problemlerim var bu sorunu çözmek için artık takviye almaya başladım, aslında tüm cildim için desem yeridir, yaşım 25 oldu ve kırışıklıklar oluşmaya başladı:) uzmanların dediğine göre kırışıklıkların oluşumunu azaltmak yavaşlatmak için bu tarz kremlere başlama yaşı 23-25 yaşlarından itibaren düzenli kullanımlarla oluyor.Mehmet Öz'ü hepiniz bilirsiniz, onun yurtdışında yayınlanan programının bir bölümünde ucuz fiyata en iyi bakım, gece kremleri tartışılmıştı ve top 5 listesinde en uygun fiyata olanlarda Loreal'in en son çıkarttığı Revita lift serisi vardı, ben Dr. Öz'e hislerim olduğundan:)) hem de böyle bir arayışta olduğumdan hemen kaptım bu seriyi, tabi onlar uygun fiyatlı diyorlar çünkü yurtdışında Loreal bir drugstore markası olduğundan ülkemizdeki gibi pahalı değil.Bu seriden bahsedecek olursak aşağıda fotoğrafta göreceğiniz üzere 3 ürününü aldım ben, günlük bakım kremi, serumu ve göz altı serumu....Cildimi tonikle iyice temizledikten sonra sabahları günlük bakım kremini sürüyorum, inanın yumuşaklığı verdiği temizlik hissiyatını hissedeceksiniz, akşamları ise daha da etkili olan serumunu uyguladıktan sonra göz altı ve göz çevreme diğer serumu uyguluyorum, demirimsi ucundan dolayı ayrıca verdiği soğuklukla göz çevrenizi rahatlattığını söyleyebilirim..Göz altı sorunumu hafiflettiğini kesinlikle düşünüyorum en azından herkes öyle demeye başladı ki bu ürünün başarısı..Gelelim bu üçlü setin fiyatına ben toplamında 150 lira gibi birşey ödemiştim lakin şuan Watsonslarda 2 ürün indirimle birlikte 30 ya da 25 liraya satılıyor ihtiyacınız varsa tavsiye ederim.


Gelelim genel bakıma,
ayda bir kil maskesi uygularım yüzüme 15 günde bir de nem maskesi son zamanlarda kullandığım Yves Rocherin olan.. ve banyoya girdiğim zaman kesinlikle kullandığım bir ürün olan salatalık özellikli scrub, mutlaka kullanırım çünkü cildimiz en çok banyoda buhara maruz kaldığından gözeneklerimiz açılıyor, bu fırsatı değerlendirmek lazım.

Aslında her mevsim kullanılması gereken güneş kremi sorunsalına gelelim... ne yalan söyleyeyim ben sadece yazları kullanıyorum, en son aldığım Watsonslarda satılan Solait markası, gayet memnun kaldım.

Ellerim için Neutrogena'nın yoğun bakım kremini vücudum için ise Watsonslarda satılan body butterları kullanıyorum.

Gördüğünüz üzere aslında cildim için yaptığım çok fazla birşey yok sadece makyajlı uyumamaya, yeterince nemlendirmeye ve son zamanlarda eklediğim ve benim için artık bir klasik olacak olan yaşlanma karşıtı kremlerle desteklemeye çalışıyorum.

Yaş ilerledikçe bu tarz uygulamaların öneminin arttığının farkına vardım, o yüzden gelsin kremler, gelsin maskeler:)

Umarım yardımcı bir yazı olmuştur, çook yazmışım çünkü şimdi farkettim inşallah sıkılmazsınız, hepinize sevgiler!
Paylaş

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.