Doğru Spor Ayakkabı Nasıl Seçilir ?

dogru+spor+ayakkabisi+nasil+secilir

Doğru Spor Ayakkabı Nasıl Seçilir ?
Sonbabar Yağmurlarına Yakalanmadan Koşmanın Tam Zamanı!
Peki Bunun İçin Doğru Spor Ayakkabınızı Seçtiniz mi?



Tatil boyunca evde yapılan miskinlikler, bol ikramlı akraba ziyaretleri, şeker dolu içecekler derken alınan kiloların farkına bile varılmadı. Kış öncesi fazlalıkları üzerimizden atmanın, sokağa çıkıp koşmanın tam zamanı. Peki bunun için doğru spor ayakkabının nasıl seçilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Ortopedik olarak ayak sağlığınızla ilgili içe basma, dışa basma gibi doktor muayenesi gerektiren problemler yoksa, bu yazı size doğru spor ayakkabınızı seçmek için rehber olabilir. 


dogru-spor-ayakkabisi-nasil-secilir


Ayak Sağlığınız Modadan Önce Gelsin

Ne yazık ki pek çok genç kadın moda uğruna ayak sağlığını hiçe sayacak ayakkabıları tercih ediyor. İlerleyen yaşlarda diz ağrıları, topuk ağrıları, kalça ve bel ağrıları çekmemek bugünkü seçeceğimiz doğru ayakkabılardan geçer. Geçen sezonlarda birkaç ünlü markanın öncülüğü ile çok yüksek topuklu spor ayakkabılar vitrinlerde yerini almıştı. Günlük kullanım için yüksek topuklardan belli bir saatliğine vazgeçmeyebilirsiniz ancak dolgu topuk spor ayakkabılar koşmak ya da yürüyüşe çıkmak için asla tercih etmemeniz gerekenlerden. Spor ayakkabınızı seçerken ön plana almanız gereken ilk koşul, yeni model oluşuyla değil size sağladığı konforu ve performansıyla ilgilenmenizdir.


Converse Şehir Efsanesi

Özellikle Converse Ayakkabılardan sonra hızlı bir şekilde moda olan çok alçak tabanlı ayakkabıların yüksek topuklu ayakkabılar kadar sağlınıza zarar verdiğini biliyor muydunuz?

Son araştırmalar ve konusunda uzman doktorlara göre düz ve çok alçak taban ayakkabılar koşmak ve yürüyüşe çıkmak için tercih edilmemesi gerekenlerden. Özellikle hamile kadınların rahat olması adına babet/converse tarzı ayakkabı tercih etmeleri, farkında olmadan ayaklarına yaptıkları en büyük kötülüklerden biri. 


dogru-spor-ayakkabi-nasil-secilir



İdeal Topuk Yüksekliği

Profesyonel sporcu değilseniz ve uzun yollar tempolu yürüyüşler yapabileceğiniz, yer yer  koşabileceğiniz bir çift spor ayakkabısı arıyorsanız, topuk yüksekliği 4 cm olan ayakkabılar tam size göre. Uzmanlar, insan anatomisine en uygun topuk yükseliğinin 4 cm olduğunun altını çiziyor. Hafif tempolu, günlük yürüyüşler için elbette ki daha alçak tabanlı ayakkabılar da size rahatlık sunabilir. Ancak hobiniz için koşanlardansanız 4 cm kıstasını gözden kaçırmamanızı öneriyoruz.


Son olarak, spor yaparken gün içinde ayaklarınızın şişebileceği ihtimaline karşı; spor ayakkabınızı alırken mağazada mutlaka her iki çiftini birden deneyip, topuk ve burun kısmının vurmamasına ve ayakkabı içinde ayaklarınız ön kısımlarında birkaç milimlik boşluk kalmasına dikkat edin.



dogru-spor-ayakkabi-secimi


Paylaş
, , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.