Bademli Helva Tarifi

Malzemeler :

  • 1.5 su bardağı pirinç unu
  • 2 su bardağı sıcak süt
  • 1 kahve fincanı eritilmiş margarin
  • 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı badem
  • 2 su bardağı toz şeker
  • üzeri için
  • File badem
  •  


    Bademli Helva Yapılışı :
    1. Toz şekeri süte ilave edip eritin.
    2. Pirinç ununu tereyağı ve margarin karışımına  ilave ederek tahta tahta sürekli karıştırarak kavurun.
    3. Bademleri ilave edip kavurmaya devam edin.
    4. Şekerli sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırın.
    5. Kısık ateşte pişirerek sütü iyice çekmesini sağlayın.
    6. Kıvama gelince ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
    7. Soğuyan tatlıdan kaşıkla alıp şekil verin.
    8. Üzerini file badem ile kaplayıp servis yapın.
    Paylaş
    ,

    Melisa

      Google ile yorum yap!
      Facebook ile yorum yap!

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

    Blogger tarafından desteklenmektedir.