En Sevdiğim Kırmızı Dudak Kalemi * Bourjois Lip Liner Rouge Carmin #33

kirmizi+dudak+kalemi


En Sevdiğim Kırmızı Dudak Kalemi
Bourjois Crayon Contour Des Levres Lip Contour



Dudak kalemleri arasında, mat ve sıcak tonlu kıpkırmızı olarak hem yoğun verişiyle hem de sürümüyle çok severek kullandığım Bourjois markasının Crayon Contour Des Levres Lip Contour gibi uzun bir isme sahip serisinden, 33 numaralı Rouge Carmin.


kirmizi-dudak-kalemi


Bourjois, genel olarak fena ürünleri olmayan bir drugstore markası. Bana kalırsa tam olarak L'oreal makyaj ürünlerinin muadili. Tabii ülkemizdeki kozmetik ithalatçılarımız, tıpkı L'oreal gibi onun da bir drugstore olabileceğine gönülleri razı olmayarak onu bir drugstore penceresinde değil de lüks markalarının sınıfına dahil ediyor. Şanslı Bourjois, ülkemizde ederinden yüksek fiyatlarıyla mis gibi havasını atıyor. Yüksek fiyatlarının ederini karşılıyor mu? Yurtdışında uygun fiyatlı Bourjois makyaj ürünlerinin, ülkemizde (fazla) pahalı satılıyor olması, her üründe olmasa da göz kalemleri, dudak kalemleri ve fondötenleriyle ucu ucuna karşılıyor denebilir.


Dudak kalemlerini, günlük hayatımda ruj gibi kullanıyorum. Dudak kontürleme işlemi, bana göre değil. Çok yapay durduğunu düşünüyorum. Dudak kaleminiz ne kadar doğal dursa da ten rengi/nude harici tüm renkler riskli. Tabii sürdüğünüz rujun dağılmasını engelleme görevi için kullanmayı tercih edebilirsiniz. Genel olarak dudak kalemleri de rujlardan daha sert yapıya sahipler, dudakları kurutma eğilimindeler. Bu yüzden, bol bol nemlendirme takviyesi ile kullanmaya çalışıyorum, ki onda dahi kurumalar yapabiliyor. Renk olarak yakın tonlu bir ruj altına da harika bir baz oluyor.




bourjois-lipliner-rouge-carmin-kirmizi-dudak-kalemi




Crayon Contour Des Levre serisinin tüm dudak kalemleri tahta formda. Bu yüzden kalemin ucu köreldikçe açmak durumundasınız. Renk verişindeki cömertliğini, kalıcılık konusunda da yaşatıyor. Tek başına kullanıldığında uzun süre dudaklarda kalıyor. Aynı tonlardaki ruj altına baz göreviyle kullanılınca da, hem rujun dayanıklılığını arttırıyor hem de renk canlılığını destekliyor. Bourjois dudak kalemi mat yapıda, tabii üstüne lipbalm ile destekleyince matlığı biraz daha yumuşak kalabiliyor. Sahip olduğum dudak kalemleri arasında en çok sevdiklerim arasında ilk 3'te yer alacak kadar güzel. Hem yoğun renk veriyor, hem kremsi formuyla yumuşak sürüme sahip hem de oldukça kalıcı. İster dudak kontürü amaçlı, ister ruj altına baz destekli isterseniz de benim yaptığım gibi tek başına kullanabileceğiniz harika bir dudak kalemi.



swatch-bourjois-crayan-contour-des-levres-lip-contour-lipliner



bourjois-crayan-contour-des-levres-lip-contour-lipliner-rouge-carmin



Paylaş
, , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.