Sahte Parfüm Nasıl Anlaşılır? Parfüm Orjinallik Testi

sahte+parfum+nasil+anlasilir


Parfüm Orjinallik Testi Nasıl Yapılır ?



Yüksek fiyatlarına rağmen almaktan vazgeçemediğimiz parfümlerde, aklımıza büyük bir soru işareti eden nokta "Bu Parfüm Sahte mi Orjinal mi?" Sahte parfümlerin cildimiz üzerinde ciddi olumsuz etkileri olabilir ve bu da sağlığımız için önemli bir sorundur.


Parfümlerin sahte olup olmadığını anlamak, bazen saniyeler içinde "ben sahteyim" duruşundan anlaşılır bazen ise bir uzman olmanız gerekir. Bir parfüm uzmanının söylediği şu söz, hiçbir zaman aklımdan çıkmaz.



Parfümün Sahte Olup Olmadığını Anlamak İçin 2 Önemli Kriter Var. 


1- Satın aldığınız parfümü açıp kullanmaya başladığınız ilk ana dikkat kesilin. İlk kullanımda, parfümün sprey başlığını bastığınızda, size boş hava sesi verir. Birkaç kez yinelemeniz gerekir. İşte bu onun orjinal olduğunu, fabrikasyon çıkımı olduğunun garantisidir. Eğer o boş fıs sesini duymaz iseniz, bilin ki parfümünüz iyi bir taklit.


2- Parfüm şişeleri birebir yapılıyor. Ama orjinal olmayan parfümlerde çok hafif bir renk değiştirme söz konusudur. Orjinal parfümlerin berraklığı yoktur. Parfüm şişesinin ortasında yer alan spreye bakın. Eğer sprey boru şeffaf değil, aksine sararmış ve koyulaşmış ise parfümünüz sahtedir.


Bu 2 temel haricinde, parfüm alırken en dikkat etmeniz gereken husus, temin ettiğiniz yerin veya mağazanın güvenirliliği. Bu açıdan, güvenilir internet sitelerini veya mağazaları tercih etmeniz, olası bir problemde iade edebileceğiniz kadar güvenilir olmasına dikkat edin. Parfümün kutusunda veya şişesinde yer alan baskı hataları , logolar, kabartmalar ve lekeler önemli ayırt edici noktalardır. Fazla yağ veren, bir süre sonra ekşi koku yayan parfümünüzü vakit kaybettirmeden aldığınız yere iade edin.



Paylaş
, , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.