İxora Parfüm Yorumu / Jasmine

ixora-parfum-yorumlari-ixora-jasmine-cicek-parfum-kullananlar

Ixora Parfüm Yorumu
Ixora Jasmine (Yasemin) Oryantal Çiçeksi Parfüm




Açık parfüm markası olan Ixora 'nın Jasmine parfümünün kokusu, çiçeksi kokulara aşığım diyenlere hitap edecek tınıda. Parfümü ilk kullandığım an, biraz fazlaca alkol kokusu aldım. Ancak yaklaşık 10 dakika sonra parfümün kokuları buram buram hissedilir oranda burnuma gelmeye başladı. İlk hissettiğim koku, parfümün ismine öncülük eden Yasemin kokusu oldu. Ben tek fazlı bir parfüm sanıyordum fakat tek bir çiçeğin etkisiyle harmanlanmamış, yanına turunç çiçeği Neroli de eşlik etmiş. Parfüme hafif bir tatlılık katmakta payı olan Vanilya ile sakin bir geçiş sağlayan Sandal Ağacı da hissedilir oranda bulunuyor.


Ixora Jasmine Parfümü, ilk anda sadece çiçeksi bir koku olarak burnuma gelirken, tende bütünleştikçe o çiçeksi kokusunun yoğunluğu arasından yumuşak tınılı tatlı kokusuyla kendine özgü natürel yanı tüm gün benimle oluyor. Parfümün özellikle bir iki saat sonra kendisini daha net gösterdiğini düşünüyorum. Günlük olarak kullanabileceğiniz, ağır olmayan ve natürel kokulu ama kalıcılığı yüksek parfümlerden yanaysanız, bu parfümün beklentilerinizi karşılayacağını düşünmekteyim.


Baharatın verdiği yoğunluktan uzak, daha sakin ama kadınsı kokulara yöneliyorsanız Ixora Jasmine parfümüne bir şans verebilirsiniz. Ancak size önerim, parfüme karşı ilk anda peşin hükümlü olmayın. 1-2 saat parfümün teninizle buluşmasına izin verin. Çünkü o zaman parfüm kendisini tam anlamıyla gösteriyor. Ben Ixora Jasmine parfümünü, Jadore 'ye benzettim. (Christian Dior / Jadore). Jadore 'nin biraz daha tatlı ve yumuşak hali diyebilirim. Koku sınıfı olarak bu parfüm Oryantal Çiçek ( Oriental Floral ) ailesinde yer alıyor.


Açık parfümleri kullanmak hakkında ise genel düşüncem şu şekilde; ben açık parfümlere karşı biri değilim, ki hatta üniversite yılları zamanımda da çok sıklıkla tercih ediyordum. Eğer öğrenci iseniz ve parfüm kullanmayı seviyor ama paranız kısıtlıysa veya parfümlere para harcamayı çok sevmiyor ve tercih etmiyorsanız, elbette ki açık parfümlere yönelebilirsiniz.


Açık parfümlere genel olarak şu problem ortaya çıkıyor. Yağ ve alkol fazlalığı. Ixora açık parfümünde yağlılık hissinin olmadığını tecrübe ettim. O konuda bir sıkıntı yaşatmıyor. Alkol oranı ise baştan biraz yoğun geliyor fakat parfümün kokusu kısa zamanda ağırlığını ortaya koyuyor. Eğer teninizde 1-2 saat kadar durmasını da sağlarsanız, kokular hakkında daha net fikirleriniz olur ve böylece hayalinizdeki kokunun hangisi olduğunu bulabilirsiniz.


Ixora Pastel serisi koleksiyon parfümlerinde toplam 5 farklı çeşit bulunmakta. Parfümlerinin şişeleri kare ve sade olarak tasarlanmış ve kokusuna özel renklerde yer alıyor. Ama bu renkler ombre geçiş tarzında şişeye yansıtılmış. Bu da çok hoş bir ayrıntı. Yasemin kokusundan hariç olarak da; hindistancevizi, çilek, yasemin, kiraz çiçeği ve beyaz misk seçenekleri ile tarzınıza uygun olanı Ixora mağazaları ve stantlarından deneyerek keşfedebilirsiniz.


Not: Ancak belirtmekte fayda var ki, gün sonunda başımı ağrıttı ne yazık ki. Eğer parfümlerin yarattığı baş ağırısı konusunda hassas iseniz (ki ben çok da hassas değilimdir) bu konuda biraz sıkıntı yaratabilir.


ixora-parfum-yorumlari-ixora-parfum-kullananlar




* Tanıtım Ürünüdür.
Paylaş
, , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.