Güzellik ve Bakım İçin Vazelin Kullanmanın 8 Farklı Yolu

guzellik-bakim-icin-vazelin-kullanmanin-yollari-vazelin-kullananlar


Güzellik ve Bakım İçin Vazelin Kullanmanın 8 Farklı Yolu



Vazelin kullanmanın da güzellik ve bakımda önemli bir yeri var, zaten kozmetik içeriklerinde çoğu ürün vazelin içeriğinin parfümle maskelenmiş hali.

İçeriklere çok önem veriyorsanız vazelin kullanmayı bu açıdan kesinlikle önermiyorum. Cilt için yararlı değil. Ama acil çözümlerin ucuz halinin işe yaradığını görmek, bakım adına hızlı ve çok yönlü bir kullanımı da beraberinde getiriyor. İşte güzellik ve bakım için vazelin kullanmanın 7 farklı yolu : (Hepsi Denendi Onaylandı)

1. Yöntem : Dudaklar!

Dudak bakımı hepimizin ortak ilgi alanı. Kim yumuşacık öpülesi dudaklara sahip olmak istemez ki ? O dudaklarla sabahlara kadar içip sevişmek tamam da, ama ya öncesinde o lipbalm evde yoksa? (Bkz : Cemal Safi / Neredesin Firuze)


Çatlamış dudakların görünümünü düzeltmekte fazlasıyla işe yarayan vazelini, ince bir kat halinde uygularsanız o yapış yapış çekilmeyen halini de minumuma düşürmüş olursunuz.


2. Yöntem : El & Ayak Bakımı !

Çatlamış eller ve ayaklar için en ucuz kozmetik ürünü vazelindir. Doğal içerikli olan ürünler haricinde olan diğer kozmetik ürünleri de zaten vazelinin inceltilmiş ve parfüm basılmış halidir. Bir Türk güzellik adeti olarak yıllardır süregelen "vazelin sür,çorapla yat" minvalindeki söylemler aslında etkili sonuç veriyor ama nemli ortamlar ayak mantarına zemin hazırladığı için çorap+vazelinle uyumayı uzmanlar pek önermiyor. Ama vazelini tek başına hem el hem ayak bakımında ucuz maliyeti ve pratik bakım adına rahatlıkla kullanabilirsiniz.


3. Yöntem : Kaş Bakımında Vazelin !

Evet, kaş bakımında da kullanılabiliyor. Hatta bu kadın forumlarında da öteden beri tartışma halindedir : "kaşlarına vazelin kullanan var mı?" şeklinde. Benim kaş konusunda daha fazlasına ihtiyacım yok, kirpiklerimin aksine. Ama bu yazın yanlış kaş alımından mütevellit ufak bir boşluk oldu. Benim de aklıma vazelin geldi, kullanıp deneyimledim, evet işe yarıyormuş gerçekten de!


4. Yöntem : Manikürde Vazelin !

Manikür için hem kütikülleri yumuşatmak adına ideal, hem de asetondan yıpranan tırnaklara bakım yapması adına. Hatta bir kulak temizleme pamuğuyla kütiküllerine sürüp yumuşamasını beklerseniz, daha sonra tırnak eti itme (kesme değil) aleti ile kolayca tırnak etlerinizi geriye itildiğini göreceksiniz.


5. Yöntem : D.I.Y Projelerinizde İyi Bir Peeling Elemanı

D.I.Y (kendin yap) projeleri, malumunuz son yıllarda çok popüler. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz dudak ve vücut peelinglerinizi için vazelin iyi bir eleman vazifesi görecektir. En yaygını da Lush Lip Scrub ev yapımı tarif. Bu sayede vazelinin içerisinde bir miktar toz şeker katıp dudaklara peeling yapabilirsiniz. Biraz aromatik kokulu olmasını da istiyorsanız bir iki damla kayısı,portakal vb yağ da ekleyebilirsiniz.


bacaklarda-vazelin-kullanimi
6. Yöntem : Bacaklarınıza Kullanabilirsiniz

Özellikle elbise, etek ve şort giydiğiniz zaman daha pürüzsüz, daha parlak görünümü ile dikkat çeken bacaklar için minicik bir vazelin tutamını bacaklarınıza yedirebilirsiniz. Fakat elinizi hafif tutmazsanız, Kırkpınar güreşçileriyle parlaklık yönünden yarışmanız kaçınılmaz!





7. Yöntem : Makyajınızda Aydınlatıcı Olarak Kullanın

Tabii ki çok çok az miktarıyla. Aslında bu benim zorda kalmadığım zamanda tercih ettiğim bir yöntem değil ama aydınlatıcı olmadığı durumlarda denenebilir. Tek dikkat etmeniz gereken elinizi olabildiğince hafif tutmalı, bir damlacık vazelinle aydınlatmak istediğiniz yere uygulamalısınız. Çünkü vazelin yapısı itibari ile yayılmaya pek müsait.

8. Yöntem : Saç Boyamadan Evvel Alın ve Kulak Çevrenize Uygulayabilirsiniz

Saçlarınızı (özellikle evde boyuyorsanız) boyamadan evvel, vazelin ile alın kısmınızın saçlarınızla birleştiği ve kulak arkanıza, hatta boyununuzun yanlarına vazelin kullanmanızı öneririm. Bunu ilk kez, yıllar önce kuaförümden duymuştum, çok işe yarayan bir püf nokta. Böylece saçlarınızı boyayıp akıttığınızda görecekseniz ki, vazelinin yağlı yapısından dolayı bu kısımlar saç boyası ile iştiraka girmemiş. Bunu nemlendirici krem ile de yapanlar var ama fikrimce, vazelin onların yerini tutmuyor.


En Dip Not : Vazelinlerde hangi marka olacağı bana kalırsa çok önemli değil. Çünkü bu konuda tüm markaları birbirleri ile aynı kalitede görüyorum. Ama ben kokularından dolayı Johnson's Baby vazelinlerini seviyor, yıllardır da kullanıyorum. Siz herhangi bir markanın vazelinini de bu işlemler için pek âlâ kullanabilirsiniz.

Paylaş
, , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.