The Body Shop Vanilla Parfüm Yorumu

The Body Shop markasının en kült ürünlerinden birisi de vanilyalı parfümü olan Vanilla Parfüm. Sıcak ve yoğun kokusuyla sonbahar ve kış mevsimlerine daha uygun olduğunu düşündüğüm bu parfüm, benim için son derece anı dolu bir koku. Üniversite hayatım boyunca çok sık beraber olduğumuz için, artık her kullanımımda beni o günlerime götürüyor. Zaten parfümler bu yüzden aşk yaşatmıyor mu? Zihnimizi canlandırıp, kokularla anıları birleştirerek bizi farklı dünyalara götürebiliyor. İlginçtir ki Ankara 'nın karasal iklimi ve gri ruhu bu parfümle örtüşmese de, kokuyu tene daha iyi hapseden o soğuk yapısından olsa gerek, parfümün ağır yanını bir hayli yumuşatıyor.


the-body-shop-vanilla-parfum-yorumu


Vanilya kokusu, benim de içinde bulunduğum tatlı aromalı sevenlerin her parfümde aradığı, hatta bir vanilya gurmesi yapabilecek nitelikte bağımlılık yaratan bir nota kuşkusuz ki. Eğer vanilya tutkunu iseniz, bu parfüm size o sıcaklığı vermeye aday. Parfümün ilk notaları meyvelerden oluşmakta. Orta notalarda çiçeksi kokular bulunuyor olsa da parfümün ana karakteri tatlı ve sıcak aroma izinde. Parfümün son notaları olan Sandal Ağacı, Amber, Misk ve Vanilya doğrusu kulağa çok hoş geliyor. Ama parfüm çok kısa zamanda son notasına iniş yaptığı için, tenin parfümle serüveni ekseriyetle bu yoğun ve sıcak aromanın baskınlığında geçiyor. Özgün bir parfüm olduğunu söyleyemesem de soğuk veya soğumaya yüz tutan günlerde içinizi sıcak tutacak, sıktığınızda etrafınızda hissedilir oranda yayılan ve bir süre kazağınızdan, teninizden gitmeyecek orta kalıcılıkta bir parfüm olarak gündelik kullanıma çok ideal. Eğer parfümlere karşı baş ağrısı hassasiyetiniz var ise, itiraf etmeliyim ki bu parfüm high end markaların niteliğinde değil ve onlara kıyasla bir parça baş ağrısına sebebiyet verebiliyor. Bu açıdan almadan önce mutlaka The Body Shop mağazalarında denemenizi tavsiye ederim ki zaten her ürününde deneme fırsatı sunulmakta.


the-body-shop-vanilla-parfum-yorumu-vanilla-parfum-kullananlar


Parfümün ağır yanı beni rahatsız etmese de, bayılgan bir vanilyanın size eşlik edeceğini unutmayın. Bir parfüm şişesinde sıkılmayı beklenen vanilyanın her türlü halini sevdiğim için, bana parfüm ağır gelmemekte ancak tatlı kokuları sevmesine rağmen bu parfümle anlaşamayan yakın arkadaşımın kabusu olduğunu bildiğim için, parfüme sahip olmadan önce, onunla geçirdiğiniz bir akşamın sonunda karar vermeniz en doğru yol olacaktır.


The Body Shop Vanilla serisi, sadece parfümle kalmıyor vücut spreyi, losyon ve duş jeliyle de kokuyu daha çok güçlendirmeyi veya ayrı ayrı kullanım ile kokuyu hatırlamamız sağlıyor. Bu Edt versiyonundan daha yoğun olan ise henüz denemediğim, ilk fırsatta denemeyi arzuladığım Vanilla Parfüm Yağı var ki, ismi bile insana fazla sıcak gelen çekicilikte.

Paylaş
, , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.