Makyaj Blog Yazmanın İpuçları : Resime Şeffaf Yuvarlak Nasıl Yapılır ?

Makyaj Bloglarında Daha Çarpıcı Görseller İçin Şeffaf Yuvarlaklar Nasıl Yapılır ?
Şeffaf Yuvarlaklar Yapımının Resimli Anlatımı

makyaj-blog-youtube-resimlerine-seffaf-yuvarlak-nasil-yapilir
makyaj blog youtube resimlerine şeffaf yuvarlak nasıl yapılır
Güzellik Makyaj Blog Yazmanın İpuçları bölümünde bu sefer, konularımızın silahı olan görselleri daha çarpıcı olması adına kullanılan şeffaf yuvarlakların nasıl yapıldığından bahsedeceğim. Aslında hangi geometrik format olacağını siz belirliyorsunuz. Yapımı çok basit. Resimler üzerindeki yuvarlak şeffafları sadece blogda kullanmakla kalmayıp, Yabancı vloggerlarda çok yaygın kullanımı olan Youtube videolarınızın kapak resmi için de böyle görseller kullanarak düzenleyebilirsiniz. Daha tatlı ve ilgi çekici blog ve video görselleri için, resimlerin üzerine şeffaf yuvarlaklar yapmayı bu yazıda tüm detayları ve resimli anlatımıyla adım adım göstermeye çalıştım. Şimdi başlayalım :


Ben blog görsellerimde kullandıklarımı, daha çok erkek arkaşıma Photoshop üzerinden yaptırıyorum. Dilerseniz Photoshopta 'da anlatılır halde de ondan bu konuyu öğrenip paylaşabilirim. 
Türkçe dil destekli, hem ücretsiz hem de daha kolay kullanım sağladığı için PhotoScape 'in yaygın kullanımını baz alıp, sizlere şimdilik PhotoScape üzerinden resimli anlatım yazısıyla daha rahat kullanabileceğiniz şekilde hazırladım. Gerek maillerde gerekse konu yorumlarında en sık soru aldığım konulardan birisi de resimlere şeffaf görseller eklemek oluyordu. Toplam 5 adımla siz de artık görsellerinize şeffaf yuvarlaklar ekleyebilirsiniz.



Adım 1:  PhotoScape programını açın ve Düzenleyici kısmına tıklayın. Sağ taraftaki klasörler kısmında fotoğrafınızı bulup seçin veya benim gibi düzenlemek istediğiniz fotoğrafı / resmi, direkt olarak programa sürükleyip bırakın.

makyaj-blog-youtube-resimlerine-seffaf-yuvarlak-nasil-yapilir
makyaj blog youtube resimlerine seffaf yuvarlak nasil yapilir

Adım 2 : Alt kısımdaki araçlardan "Nesne" ye tıklayın. Gördüğünüz gibi Nesne kısmında 2 bölüm var. Biri metin yazabileceğimiz veya ek resimler ekleyebileceğimiz kısım. Bu bölümün hemen yanında ise görsellerimize eklemek için bize sunulan çeşitli geometrik formlar alt alta ve toplam 4 sıralı şekilde yer alıyor. Kimisinin içi boş, kimisinin ise içi dolu. En alt sıradaki yuvarlağı seçelim.


makyaj+blog+youtube+resimlerine+seffaf+yuvarlak+nasil+yapilir
makyaj blog youtube resimlerine şeffaf yuvarlak nasıl yapılır


Adım 3 : Yuvarlağı ikonunu seçtikten sonra, resmin/fotoğrafın üzerine gelelim ve istediğimiz büyüklükte yuvarlak şeklimizi, dilediğimiz yere koyalım.


Adım 4 : Yuvarlak şeklimizin üstüne tıklayarak opaklığını ayarlayalım. Böylece istediğimiz şeffaflık boyutuna indirebiliriz. Mesela ben, 255 olan değeri yandaki ayarlama çubuğu ile ayarlayarak 170 yaptım. Rakamlar arttıkça opaklığı artar, bizim istediğimiz şeffaflık ise daha düşük rakamlar kullanmalıyız. Fotoğrafınızın veya hazırlamak istediğinizin görselin piksel derecesine göre şeffaflığını ayarlayabilirsiniz. Bunu sadece şeffaflık olarak düşünmeyin, tam tersi opak yuvarlaklar da yapabilrsiniz. Bazı fotoğrafların renkleri daha soluk ise bu sefer de opaklık daha güzel duracaktır  Ayrıca bu kısımdan yuvarlak şeklinizin rengini de dilediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. İşlemimiz bitince Tamam 'a tıklıyoruz.


makyaj blog youtube resimlerine seffaf yuvarlak nasil yapilir
makyaj blog youtube resimlerine seffaf yuvarlak nasil yapilir


Adım 5 : Üzerine yazı da yazmak istiyorsak, yine Nesne bölümünden T harfi olan kısıma tıklayıp fontumuzu seçip yazacaklarımızı yazıyoruz. Örneğin blog isminiz, makyaj ürünlerinin isimleri vs. Ve en sonunda da "Kaydet" diyerek blog görselimizi kaydediyoruz.


makyaj blog resimlerine seffaf yuvarlak nasil yapilir
makyaj blog resimlerine seffaf yuvarlak nasil yapilir

Hepsi bu kadar. 
Şimdi artık blog kısmından resimleri ekleyebilir veya Youtube kanalınıza kapak resmi seçebilirsiniz.

makyaj-blog-yazmanin-ipuclari-resime-seffaf-yuvarlak-nasil-yapilir
makyaj blog yazmanin ipuclari resime seffaf yuvarlak nasil yapilir
Güzellik ve Makyaj Blogu Yazmanın İpuçları Yazı Dizim,
Farklı Konularla İlerleyen Günlerde Devam Edecek...


Bir Önceki Makyaj Blog Yazmanın İpuçları Yazımda,
Blog Görsellerinin Daha Net Çıkması İçin Arka Plandaki Gri Filtresinin
Nasıl Yok Edileceğini Anlattım, Okudunuz mu ?


Paylaş
, , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.