Sigma E70 Açılı Gölgelendirme Makyaj Fırçası - Medium Angled Shading Makeup Brush

sigma-makyaj-fircasi-e70-medium-angled-shading-makeup-brush

Sigma Makyaj Fırçası E70 / Açılı Orta Boy Gölgelendirme Fırçası 
Sigma E70 Medium Angled Shading Makeup Brush


Sigma Makyaj Fırçaları, blog yazmaya başladığım ilk dönemden beri sahip olduğum ve o günden bugüne kadar da eskime esamesini zerre kadar görmediğim, kıl dökme sorunu yaşamadığım, gayet de memnun kaldığım makyaj anlamındaki en büyük yardımcılarım. Bildiğiniz gibi Sigma, makyaj severlerin karşısına ilk etapta pahalı Mac Makyaj Fırçaları 'na uygun fiyatlı bir muadil niteliğinde, bir başka deyimle makyaj dünyasının popüler terimi olan "dupe" olarak çıkmıştı. Ama artık Sigma markası; sadece makyaj fırçaları ile anılmıyor, makyaj fırçalarından hariç far paletleri, lipglosslar, göz kalemleriyle de makyaj ürünleri skalasını çeşitlendiriyor. Bugün blogda tanıtıyor olduğum ise, göz makyaj fırçaları serisinin bir üyesi.



Sigma E70, 72 TL fiyatındaki MAC 275 Medium Angled Shading Brush makyaj fırçasına muadil olarak üretilmiş ve kesik uca sahip bir makyaj fıçası. Peki Sigma Medium Angled Shading Makeup Brush 12$ 'lık fiyatıyla almaya değer mi? Makyajdaki görevinin hakkını veriyor mu? Sigma E70 Makyaj Fırçası göz makyajında hangi bölgelerde ve nasıl kullanılır?


sigma-makyaj-fircasi-e70-medium-angled-shading-makeup-brush



Sigma #70 yani tam ismi ile Medium Angled Shading Makeup Brush Makyaj Fırçası 'nın görevi isminden de anlaşılacağı üzre orta boyutlarda bir gölgelendirme göz makyaj fırçası. Bu tarz fırçalar, benim açımdan bir Blending Brush veya bir Pencil Brush niteliğinde önemli olmasa da, yine de fena bulmadıklarım arasında yer alıyor. Sigma E70 makyaj fırçasının kılları yumuşak ve yoğun. Kıl dökme problemini neredeyse hiç yaşamadım. Özellikle göz makyajında, gözün dış kısmını yani V kısmı için daha rahat gölgelendirme için kullanılma amacı var. Açılı olduğu için göz makyajında gölgelendirme yapmayı kolaylaştırıyor. Crease yani göz makyajında en önemli dağıtma yeri olan göz kapağının katlanma hizasına yapacağımız farları karıştırma işlemi için uygun. Ancak şahane bir dağıtma özelliği vermiyor. Hemen hemen her göz makyajında bir gölge gerekiyor ama özellikle Smokey Eye Makeup denilen Buğulu/Dumanlı Göz Makyajı 'nda bu olayın temeli olduğu için, bu makyaj stillerinde V bölgesi için daha işe yaracağı kesin. Bu görevinin haricinde bir de, yine açılı oluşuyla birlikte kaş için de kullanılabilir. Demek istediğim kaş doldurma değil çünkü kaş doldurmak için fazla sık kıllı. Bu fırça daha ziyade, kaş altı aydınlatması için ideal. Gerçi bu olay, çok mühim bir özellik değil. Sonuçta kaş aydınlatması için biraz ufakça her makyaj fırçasının iş göreceği düşüncesindeyim. Yani bir Essence fırçası da pek ala size bu anlamda kolaylık sağlar. Göz pınarına (inner corners) yani gözün en iç kısımlarına aydınlatılmak için kullanıldığı da ifade ediliyor, ama ben bu bölge için biraz fazla büyük buluyorum. Açılı olması kullanışlı olsa da göz pınarlarına en ama en işlevsel makyaj fırçasının, Pencil Brush yani kalem fırçaların olduğu kanısındayım.

sigma-makyaj-fircasi-e70-medium-angled-shading-makeup-brush
sigma makyaj fircasi e70 medium angled shading makeup brush
Kişisel olarak, bu fırçanın göz makyajı için çok çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Bana göre temel bir makyaj fırçası değil. Hatta bu makyaj fırçasına karşı hissettiklerim fena değil, ama olmasa da olur tadından öte değil. Fena olmasa da Sigma 'nın daha iyi göz makyaj fırçaları var olduğundan alınmasa da olur. Ama sonuçta makyaj tutkunları için her çeşit makyaj fırçası elde hazır olması güzel. Bu anlamda, keyfi olarak alınabilir.


sigma-e70-medium-angled-shading-makeup-brush-makyaj-fircasi-kullananlar
sigma e70 medium angled shading makeup brush makyaj fircasi kullananlar
Sigma E70 Açılı Gölgelendirme Makyaj Fırçası 'nın fiyatı $12, Türkiye 'de satılan yerler sadece birkaç online site. Herhangi bir resmi satış mağazası yok, ileride olur mu bilemem. Belki Boyner gibi mağazalar bu konuda atağa geçebilir, çok da iyi olur. Ben bu fırçayı vakti zamanında Sigma 'nın bizzat kendi sitesinden almıştım, o zamanlar Türkiye'de herhangi bir yerli sitede satışı yoktu. Ayrıca Sigma belirli zamanlarda kendi sitesi üzerinden ücretsiz ululslararası kargo kampanyası yapıyor. O zaman ücretsiz kargo (free shipping) ile kapınıza kadar geliyor. Bu özel zamanları takip etmekte fayda var diyorum.



Peki ya Sigma E40 Blending Makyaj Fırçası yazımı okudunuz mu ?
İşte o temel bir makyaj fırçası kıvamında.


Paylaş
, , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.