Daha Canlı Bakışlar İçin Makyaj Tüyoları

daha-canli-bakislar-icin-makyaj-tuyolari

Daha Canlı Bakışlar İçin Makyaj Tüyoları

Sabahları kalkınca sizi ayıltan tek şey kahve mi? Benim öyle de. Kahvemizi yudumlarken bir yandan cildimizi aynada güzel görmek, güne iyi bir başlangıç demektir. Kendini güzel hissetmek, güzel olduğunu bilmek ruha hem özgüven hem keyif katıyor. Daha canlı görünen bir yüzle günü geçirmek istiyorsanız, bu makyaj tüyolarına mutlaka kulak vermelisiniz.


İşte Daha Canlı Bakışlar İçin 5 Makyaj Tüyosu




daha_canli_bakislar_icin_makyaj_tuyolari
daha canli bakislar icin makyaj tuyolari
Makyaj Tüyosu * 1

Uyanık gözler için 8 bardak kahve içmemize gerek yok. Onun yerine, makyajınızda kullandığınız concealer yani kapatıcınızı alarak, az miktar göz kreminizle birlikte karıştırın. Ardından göz çevrenize uygulayın. Böylece bütün bir cilt makyajı yapmanıza gerek kalmadan, kapatıcının yoğunluğunu göz kreminizle azaltarak göz bölgenize daha doğal bir canlılık katabilir ve göz çevrenizin bakımını da ihmal etmeyerek pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Eğer kapatıcınız yoksa, göz kreminizle bütünleşecek ince yapılı bir fondöteninizi de alternatif olarak kullanabilirsiniz.


Makyaj Tüyosu * 2

Uçuk pembe ya da ten rengi (nude) göz kaleminizi, alt göz kirpik diplerine (waterline) uygulayın. Bu uygulama sayesindeki gözlerinizde oluşan açık hat, bakışlarınızı olduğundan daha canlı ve daha uyanık hale getirecektir. Hem de gözlerinizin olduğundan daha büyük görünmesini sağlayacaktır.


Makyaj Tüyosu * 3

Solgun bir ten, cildinizi olduğundan daha cansız gösterecektir. Bu yüzden biraz renklenin. Hafif bir mat bronzer ya da ten renginizden birkaç ton koyu bir pudra ile yüzünüze biraz renk sağlayabilirsiniz. Yuvarlak formlu bir makyaj fırçası, mat bronzerı uygulamak için kâfi. Yalnız, bronzerın mat olmasına dikkat edin, çünkü simli ürünlerin yüze olduğu gibi uygulanması, sizi yaşlı göstermekten başka bir işe yaramaz. Tüm yüzünüze çok hafif bir uygulanan mat bir bronzer, yüzünüzde karaltı olarak kalmayacak, cildinize renk vererek cildinizin daha canlı görünüme kavuşmasını üstelenecektir.


Makyaj Tüyosu * 4

Bakışlarınızın daha canlı görünmesini istiyorsanız, kirpik kıvırıcıların gücünü yabana atmayın. Daha önce Makyajın Ası Maskaralar ve 8 Öneri Uygulama blog konumda da yazdığım gibi, uygun fiyatlı markalardan maskara sahip olabilirsiniz ama kirpik kıvırıcısında markaya dikkat etmekte fayda var. Kendi deneyimlerime göre, şu ana kadar uygun fiyatlı iyi kalitede bir kirpik kıvırıcısı olmadığını gördüm. Bu yüzden kirpik kıvırıcısı markasının biraz daha iyi olmasından yanayım. Kirpikleri kıvırmak, onlara hacim kazandırır. Bununla yetinmeyip, bir de maskara uygularsanız, ağır ve uğraştırıcı bir göz makyajı yapmadan bakışlarınızı birkaç dakikada daha uyanık gösterebilirsiniz. Favori kirpik kıvırcısı arıyorsanız, kesinlikle Shu Uemura kirpik kıvırıcısını öneririm.


Makyaj Tüyosu * 5

Hafif ışıltıya sahip bir göz kalemini, eyeliner olarak kullanırsanız bakışlarınıza daha canlılık katacaktır. Örneğin MAC Eye Kohl Teddy göz kalemi bu iş için mükemmel bir seçim olacaktır. Teddy gibi hafif bir ışıltı içeren göz kalemleri, gözlerin yorgunluğunu biraz daha kamufle ederek bakışlara canlılık katacaktır.


Paylaş
, , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.