Güzellik / Makyaj Blog Yazmanın İpuçları : "Nasıl" Kelimesinin Sihrini Fark Edin

Güzellik / Makyaj Blog Yazmanın İpuçları
makyaj-bloglari-makyaj-blogu-guzellik-blog-yazmanin-ipuclari
makyaj bloglari makyaj blogu guzellik blog yazmanin ipuclari
Güzellik / Makyaj Blog Yazmanın İpuçları ismiyle oluşturduğum yazı dizimin bu seferki konusu, çoğumuzun henüz keşfetmediği ama her blog yazarının mutlaka keşfetmesi gerektiğini düşündüğüm önemli bir ipucublog sayfalarımızda özenle hazırladığımız konularımıza sihirli bir dokunuş sağlayan "Nasıl" kelimesi. "Nasıl" kelimesiyle sorulan blog başlığı ile konu yazdığınızda, diğer blog konularınızdan daha fazla "okunma sayısı" artışı elde ettiğini rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. Sizlerle de bunu paylaşmak istedim, çünkü blog panelinden diğer konulara kıyasla her zaman daha fazla ilgiyle okunan konularımın "Nasıl" ile olması, bir rastlantı olamaz. Ben faydasını çok gördüm, sizin de özenle hazırladığımız bloglarınız için bu ipucunu bol bol kullanmanızı öneririm. Hatta sadece bloglar için değil, bu ipucu Youtube 'da güzellik videoları çeken kanal sahiplerini de bizzat ilgilendiriyor. Makyaj videolarına zaten dikkat ederseniz,  "Nasıl" ile başlayan güzellik/makyaj videolarının, diğer videolarıdan çok daha fazla izlenme sayısına ulaştığını fark edeceksinizdir.


Bu yazımda sizlere "Nasıl" kelimesinin makyaj bloglarında yarattığı gücü, bloga kattığı verimi ve örnek konular ile şekillendirme yollarını göstereceğim. Blog yazmaya başlamayı düşünüyor veya keyifle yazmayı sürdürüyorsanız, konularınızın biraz daha "okunma sayılarını" arttırmak istemez misiniz? Eğer bu konu ilginizi çekiyorsa, bu yazının devamını okuyarak, "nasıl" kelimesinin geçirdiğim örnek konulardan da faydalanabilirsiniz.



makyaj-blogu-yazmak
Dünyanın sayısız güzellik platformunda "Nasıl" kelimesinin gücü, çok sık kullanılıyor. Hatta ki ünlü Pixiwoo Kardeşleri ve Michelle Phan güzellik gurularını tanımlanırken ne denilmekte? "How To videolarıyla ünlenen..." İşte buradaki sihirli kelime, "How To". Mesela güzellik / makyaj adına bir Youtube videosu çektiğinizi var sayalım, Youtube sizden videonuzun kateogorisini seçmenizi isteyecek. Sizin ise, güzellik kanalınız için seçeceğiniz bölüm "How to" yani Türkçe'siyle "Nasıl Yapılır?"  olacaktır. İşte aynı olay, aynı güç makyaj blogları için de geçerli.


Bilmelisiniz ki, blog konularında attığınız başlık, içerikten her zaman için daha önemlidir. İçeriğiniz çok kaliteli ve nitelilikli olabilir. Ama eğer siz bunu güzel sunamazsanız, blog yazılarınız hak ettiği değeri bulamaz. Yazılarınızı biraz çeşitlendirmek, blogunuza hız katmak istitorsanız bu önerimi dikkate almanızı isterim.

makyaj-blogu-yazmak
İyi bir aşçı, lezzetli yaptığı yemeğini iyi bir sunum yaparak özenir, sadece lezzetinin gücüne güvenmez çünkü bu işin sunumunun da yemek lezzetini taçlandıracağını bilir. Ben yemek sunumu berbat olan bir restauranta ya da cafeye 2.defa gitmek istemem. Lezzeti iyi olabilir ama o sunum da iyi olmak zorunda.  Hatta salaş tarz bile olsa lanse etmek istediği atmosferi bana iyi bir sunumla vermesi gerekir. Blog sayfalarımızın birer dokusu vardır. Bu kulağa ilginç gelse de, 10 farklı blog gezdiğinizde hepsinden alacağınız lezzetin ayrı olduğunu göreceksiniz. Kimisi daha canlıdır, kimisi daha soft, kimisi daha iddialı, kimisi ise çok didaktik. Blog yazan kişinin tarzı ile şekillenen bir blog, okuyucusuna daha iyi bir intiba bırakır.


Keyifle yazdığınız, ele aldığınız, uğraştığınız blog konularınızın daha çok okunmasını kim istemez ki. "Nasıl" kelimeisnin gücünü görüp, bu yazımı merakla okuyan blog yazarlarına kesinlikle bu güçlü kelimeyi kullanmasını öneririm.


En basit şekliyle kendinizden bunu hesap edin. Diyelim ki bir gazetenin güzellik köşesinde, "Buğulu Göz Makyajı Uygulaması" başlığında bir bilgi veren yazı bulunuyor. Başka bir gazetede ise "Buğulu Göz Makyajı Nasıl Yapılır?" diye yazı yazılmış. İlk hangisini okumayı tercih edersiniz? Ben hiç tereddütsüz, öncelikli olarak "Buğulu Göz Makyajı Nasıl Yapılır?" yazısına bakarım. Çünkü o beni daha çeker, daha meraklandırır. Diğeri daha sönük ve cansız kalıyor. Oysa ki bir soru zarfıyla yapılan sade bir konu başlığının, bende oluşturduğu etki direkt olarak "oku beni, okumazsan aklın kalır".


makyaj-blogu-yazmak
Bu tarz konuları istediğiniz formatta kullanabilirsiniz. Kendinizi yeterli gördüğünüz, bilgi sahibi olduğunuz makyaj / güzellik yazılarını istediğiniz şekilde kaleme alabilirsiniz. Blog sayfalarınıza ilham olması açısından birkaç örneği şu şekilde sıralayabilirim ;


Kırmızı Ruj Nasıl Sürülür?
Mat Farlar Nasıl Kullanılır?
Yağlı Ciltler Nasıl Kremler Seçmeli?
Yeşil Gözlülüler Nasıl Makyaj Yapmalı?
Yaz Mevsiminde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Gece Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
El Bakımı Nasıl Yapılır?
Makyajda Kaş Doldurma Nasıl Yapılır?
Siyah Göz Makyajı Nasıl Yapılır?
Fransız Saç Örgüsü Nasıl Yapılır?
Saç Nasıl Uzatılır?

vs vs vs.....

Sonsuza kadar bu şekilde konular bulabilirsiniz. Kendinizi yeterli gördüğünüz güzellik ve makyaj konularında, blogunuz için bu şekilde örnekler hazırlayabilirsiniz.


Bu tarz konuları blog sayfanızda yer vermenizi öneririm. Faydasını göreceğinizden eminim. Tabii bir de şu gerçek var ki, sürekli böyle konular okumak bana fazla itici gelir. Bir bloga girdiğimde sürekli aynı tarz konuları görmek yerine, farklı konuları bir arada gördükçe okumayı sürdürürüm. O yüzden bu konuyu da dengelemek gerektiğini düşünüyorum. Yani sürekli bu tarz konular yapmak yerine, böyle konuları bloga serpiştirerek yapılmasından yanayım. Elbette ki, burada seçim de keyif de sizin. Sonuçta blog yazmak, tamamen keyfe keder bir hobi.


Bir önceki Makyaj Blogu Yazmanın İpuçları yazımda, 
resimlerle kolaj yaparak konu hazırlama detaylarını adım adım gösterdim, 
merak adıyorsanız onu da okuyabilirsiniz.


Paylaş
, , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.