Kore Kozmetik Skin79 Nemlendirici Cilt Toniği / Sue Hydrating Water

skin79-urunleri-sue-hydrating-water-toner-tonik
skin79 sue hydrating water toner

Kore Kozmetik Skin79 Nemlendirici Cilt Bakım Toniği
Skin79 Sue Hydrating Water Toner


Kore kozmetik markası olan Skin79, cilt bakımında en gerekli olan nemi bol bol verme adına formüle ettiği Sue Hydrating serisi üyelerinden, bu kez yüz rahatlatıcı tonik işlevindeki suyu olan Sue Hydrating Water 'ın cilt bakımında yarattığı etkiye değinmek istiyorum. Tonik olarak kullanılabilir mi? Cilde iyi nem kazandırabiliyor mu? Bu soruların izinde Sue Hydrating Water hakkında oluşan düşüncelerim ve cilt bakımında gözlemlediğim etki şu şekilde...



En başta belirtmeliyim ki, Kore kozmetik ürünleri benim için ayrı bir sınıfta. Çok işe yarayıp dünyanın en harika ürünlerine mi imza atıyor? Hayır. Ama karşı konulamaz bir şirinliğe sahip. Çoğu ürünün ambalajında hem albenili hem şirin olduğunu görmek, paketlemesine nasıl özenildiğinin ispatı. Nasıl ki, insan ilişkilerimizde bir "ilk intiba" vardır, bir makyaj malzemesi, cilt bakımı ürünü veyahut parfüm alırken o dış görüntüsüne ister istemez kapılırız. Zaten genel olarak fikrimizi de o anda veririz.


Skin79, Güney Kore Kozmetik skalasını en iyi sunan markalardan birisi. Türkiye'deki popülerliği, Türkiye'ye resmi olarak bir distribütör getirtmeden önce de vardı. Bu da markanın ne kadar başarılı ve kozmetik sevenlerine kolayca yayıldığının en güzel ispatı aslında. Sue Hydrating serisi, Skin79 'u nem verme amacıyla donatılmış bir cilt bakım serisi. Sue Hydrating Water ise ciltte rahatlık ve yumuşaklık hissi sağlayan nem verici bir su. Benim kullanıyor olduğum, 35 ml 'lik boyutu. Sanıyorum ki bu numune boyutu, zira gerçek boyutu 150 ml. Orijinal boyunun daha büyük olmasıyla birlikte, ambalajındaki ağız kısmı da daha şık. Benim hoşuma giden, numune ürünün boyutunun bu kadar çok olması. Zaten minik minik fıslatılarak kullanılan bir ürün için,  35 ml 'lik boyut bir hayli iyi. Hem fikir sahibi olmanız için hem de çantada taşımak için çok işlevsel. Her ikisinin de spreyli oluşu, kullanım açısından çok pratik.

skin79-urunleri-kullananlar-sue-hydrating-water-toner-tonik
skin79-urunleri-kullananlar-sue-hydrating-water-toner-tonik
Tüm cilt tiplerine önerilen Sue Hydrating Water, bana göre her cilt tipine hitap edebilen bir ürün değil. Benim karma cildimde kızarıklık/yanma/kaşıntı/sivilcelenme gibi en ufak bir problem yaşatmadı ancak gün içerisinde cildimin T bölgesini yağlandırdı.


Bir karma cilde böyle yaptı ise, yağlı ciltlerde daha sıkıntı yaşatacağını düşünüyor ve normalden kuruya dönük ciltlerin daha sevebileceğini kanısına varıyorum. Açıkçası ben, hususi alınabilecek bir ürün niteliğinde görmedim. Yani tam olarak olsa da olur, olmasa da kıvamında. Arkasında içerik yazmıyor. Bakabileceğim bir kutusu da yok. Belki de numunedir diye kutusu yoktu, bilemiyorum. İçerik kısmını bulamadım. Fakat benim hissettiğim, çok yoğun olarak Gliserin 'in varlığı. İçeriğinde Gliserin ne ölçüde vardır, bu konu hakkında fikrim olmamakla beraber evde basitçe hazırlayabileceğiniz Gliserinli Su etkisine denk bir yapısı olduğunu gözlemledim. Cilde ilk sıktığınızda, hafif bir yapış yapış hali ve sanki kalıntı bırakıyormuş gibi geçmek bilmeyen bir his oluşuyor. Aynı şey, gliserinli su için de geçerli. Tabii nem verme açısndan bu iyi olabilir ama ben daimi böyle hisle günümü geçiremiyorum açıkçası. Kokusu ise, rahatsız edici oranda olmayan oldukça hafif bir çiçeksi koku belirginliğinde.


Özetle; Skin79 ürünlerini genel olarak şirin bulup sempati duysam da Sue Hydrating Water ürünü, benim için sevdiğim bir nem verici su/tonik olamadı. Daha doğrusu nötr çizgide diyeyim. Ne çok iyi ne çok kötü, ama cildimin T bölgemi yağlandırması ve ciltte hafif bir kalıntı bırakma hissi ile gün içerisinde özellikle tercih edebileceğim bir cilt bakım ürünü değil. Ağır bir kimyasal içerikle donatıldığını sanmıyorum, eğer öyle olsa idi hem kokusundan hem etkisinden oldukça rahatsız olurdum. Sadece gliserini saf halde kullanmak gibi biraz rahatsız verici kalıntı hissettim. Ben bunun yerine cildimde Avene Termal Suyu 'nu kullanmayı, her zaman için tercih ederim. Bu arada ben termal suların mevsimini çoktan açtım. Eğer kozmetik maceranızda henüz keşfetmediyseniz, yaz gelmeden mutlaka bakının derim.




  Ve Not: Bana kalırsa bu serinin nemlendirici cilt bakım kremi, tonik suyundan daha iyi yapıda. 

Onu da okumak isterseniz, Skin79 Nemlendirici Cilt Jeli  yazıma tıklayabilirsiniz.

skin79-urunleri-sue-hydrating-water-toner-tonik
skin79 urunleri sue hydrating water toner tonik
* Tanıtım Ürünüdür.
Paylaş
, , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.