Saç Bakımı İçin Saçları Haftada Kaç Kez Yıkamalı?

saclari-haftada-kac-kez-yikamali-sac-bakimi
saç bakımı sacları haftada kaç kez yıkamalı
Saç Bakımında Saçları Haftada Kaç Kez Yıkamalı ?
Saçları Kaç Günden Bir Yıkamalı ? 

Saçlar kaç günde bir yıkamalı? Saçlarımızı haftada kaç kez yıkarsak doğru yaparız? Saç bakımında saç yıkama sıklığının da bir önemi var mı? İşte tüm bu soruların cevabı, bu yazıda saklı.



Saç bakımına en az benim kadar ilgiliyseniz, son zamanların en çok konuşulan "saç yıkama sıklığı" durumunu herhalde duymuşsunuzdur. Hatta bunun için markalar, saçları her gün yıkamanın zararlı olduğunu görüşüne karşı boş durmayıp "kuru şampuanlar" ürettiler. Kuru şampuanlar, saçları her gün yıkamaktan kurtarıyor kurtarmasına, ama ben saç derisine bıraktığı kalıntılardan dolayı çok da olumlu tarafında değilim açıkçası.


saclari-yikama-sikligi-kac-gunde-bir-sac-yikanmali-sac-bakimi
saclari-yikama-sikligi-kac-gunde-bir-sac-yikanmali-sac-bakimi
Saçlarımızı iki günde bir yıkamaya gayret etmeliyiz. Saçları her gün yıkamak benim de yaptığım zararlı bir davranış. Çünkü saçlarımı besleyen yağı silip süpürüp kurulaştırıyorum. Bu yüzden de bu kurala uymaya çalışıp, saçlarımı haftada 3 kez yıkamaya çalışıyorum. Saçları her gün yıkamak, saç bakımı adına zararlı. Çünkü saçlarımızın ihtiyacı olan yağı ile baş başa kalmasına biraz izin vermeliyiz.


Biliyorum; modern hayatta, sosyal ortamımızda kirli saçlarla gezmek hoşumuza gitmez. Ama 2 gün saçlar için korkunç yağ demek değildir. Saçlarınızı her gün yıkama alışkanlığınız var ise, hemen bu durumdan kurtularak saçlarınıza bakım adına bir iyilik yapmalısınız. Ayrıca haftada bir defa da saç bakım maskesi uygulamanız harika bir adım olur. İlla ki bir saç bakım ürünü satın almanıza gerek yok, evde bulunan ürünlerle de (en basiti soğuk sıkım zeytin yağı) saçlarınıza bakım yaparak daha nemli ve bakımlı saçlara kavuşabilirsiniz.




Ancak pratik saç bakımına ihtiyacım var diyorsanız,
Saç Bakım Maskesi olarak önerim >>


Paylaş
, , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.