Şampuan Önerileri (2014) : En Sevdiğim 5 Şampuan

en-iyi-sac-bakim-sampuan-cesitleri-onerileri

En İyi Şampuanlar

Saç bakımına ve saç şekillendirmesine fazlasıyla düşkünüm, çünkü benim için saçlarımın güzelliği çok önemli. Konu güzellik ise, makyajı bir çırpıda bir kenara iterek devre dışı bırakabilirim, ama saç bakım ürünlerini asla. Çünkü saçlarıma bakım yapmayı ve onları şekillendirmeyi fazlasıyla seviyorum. Niye daha dolgun, daha parlak, daha iyi görünmesin ki ? Blog yazmaya başladığım ilk günlerde yazdığım bir konu var idi : En iyi 5 Şampuan diye. O konuyu, 2011 'de yayınlamıştım, sonrasında ise bir iki şampuanı daha çok sevdiğimi fark edip, konuda güncelleme de yapmıştım. Ama artık oradaki şampuanların tekini bile kullanmıyorum. Bu yüzden yepyeni bir şampuan listesini yazmak istedim. 


O ürünlerden sıkılmadım aslında. Tamam, yalan söylüyorum. Baya baya sıkıldım. Ama sadece sıkıldığım için değil, farklı ürünler de deneyimleme şansı bulduğum için hem daha iyilerini keşfettim, hem de oradaki birkaç üründe saçlarımı fazla yağlandırdığını veya kuruttuğunu, ancak diğer ürünleri kullandıkça anlayabildim. Oradaki hiçbir ürünü 2014 yılı boyunca kullanmadığım gibi, saç şekillendiriciler konusunda da aynı ben değilim. Mesela hem şampuanını hem şekillendiricisini net 10 şişe kadar bitirdiğim Live Clean 'den böğhh geliyor. Saç şekillendirici mevzusunu ayrı bir blog yazısı olarak hazırlamayı düşünüyorum. Şimdiki mevzu bahis : Saç Şampuanları.


Keşfettiğim şampuanlar arasından en çok sevdiklerimi ve benim için 2014 yılının en iyi saç şampuanlarını yeniden listeledim. İşte En iyi 5 Şampuan Listem :




Ama ondan önce, belirtmekte fayda gördüğüm bir nokta daha var.


Rahatça mukayese yaparak karar vermeniz adına, saç tipimi ve hatta beklentilerimi de yazmalıyım. Benim saç tipim için kuaförüm bana, kalın ve yağlıya dönük normal saç tipi demişti. Ve ayrıca kıvırcık da değilim, düz saç da. Tam olarak dalgalı saç kıvamındayım. Ayrıca ben düz saçı sevmiyorum. Arada değişiklik olsun bâbında saçlarımı düz yapıyorum, yoksa ben ezelden beri saçlarımın kendi dalgalı halini seviyorum. Hatta dalgalarını biraz daha belirgenleştirmek, daha büyük dalgalarla beraber biraz da hacimlendirmekten yanayım. Bana kalırsa düz saç insan yüzünü daha zayıf ve genç gösteriyor. Dalgalı saç ise daha seksi daha özgün kılıyor görüntüyü. Bakımlı, ışıldayan ve hacimli dalgalı saçlar varken, ne diye dümdüz saçları kullanayım ki diye düşünüyorum her defasında. Biraz da kendime yakıştırıyorum, onun da etkisi olabilir. Saç bakımında önerdiklerim, kullandığım tüm saç bakım ürünleri (buna şampuanlar da dahil) benim saç tipime uyan ve beklentilerime karşılık verenler oldukları için blog sayfamda paylaşıyorum. Yoksa herkesin saç tipi ve beklentisi farklıdır. Bunu hatırlatmakta fayda var. Ve bir de saçlarıma, ısıl işlemler uygulamıyorum. (maşaydı, düzleştiriciydi, sıcak bigudiydi vs) Bu yüzden saçlarımda yıpranma yok. Boyayı eskisine göre daha az şekilde uyguluyorum ve botanik bir saç boyası kullanarak uyguluyorum. Saç uzatmak için daimi bir kür uygulamıyorum, onun yerine bol ceviz yiyor, sağlıklı beslenmeye gayret ediyor ve düzenli spor yapıyorum. Saçlarımı kestirdiğimde 2 haftadan sonra şeklini kaybediyor çünkü çabuk uzuyor. Uzaması için kürlere değil, sağlıklı beslenmenize önem vermenizi bir saç bakım ürünlerine düşkün bünye olarak altını çize çize hatırlatmak isterim. Ve saçlarınızla ilgili ciddi bir sıkıntınız da var ise, mutlaka doktora görünerek yol almanızı tavsiye ederim.


neden-sulfat-icermeyen-sulfatsiz-sampuanlari-kullanmali
neden sulfat icermeyen sulfatsiz sampuanlari kullanmali
Ve bu konuda önereceklerimin hepsi de Sülfatsız Şampuanlar (SLS Free Shampoo) özelliğinde olduğu için, eğer market şampuanlarına alışkınsanız bu anlamda saçlarınıza farklı gelecektir. Saçlarınızı daha sertleştirir. Ben saç bakımımda etksini uzun vadede çok iyi gördüğüm için, Sülfat (SLS) içermeyen şampuanlardan yanayım. Ama Sülfat'ın korkunç riskli olduğunu düşünmüyorum, sonuçta bu önereceğim şampuanlarda da tuzun farklı halleri var. Olmalı da çünkü belirli bir kimya olması gerekiyor. Ben kişisel olarak, kılı kırk yararcasına ürünlerin kimya analiz keşfine çıkmıyorum, takıntı olarak değil de sadece biraz dikkat ederek bakım ürünlerini kullanmaya çalışıyorum. Bu saç şampuanlarından sonra, saç uçlarıma saç serumu veya durulanmayan saç kremi veya normal bir saç kremi mutlaka uyguluyorum. Yoksa uzun saçlarıma kabus yaşatıyorlar. Doğal içerikli şampuanlar kullanarak, saç derime vereceğim zarar azalıyor, saçlarımı dökülmesini önlüyorum, hem daha bakımlı hem daha gür yapıya kavuşuyorlar. Saç serumları veya durulanmayan saç kremleri kullanarak da saç uçlarımın elektrikli gözükmesini engelliyorum, daha kolay taranır hale getiriyorum ve tabii ki benim için olmazsa olmaz parlaklık kazandırıyorum. Saçlarınız ister kısa olsun ister uzun, parlak saçların insana kattığı hava bambaşka.


Şimdi gelelim işin en eğlenceli kısmına. İşte bunlar benim canı gönülden sevdiğim ve etkisini gözlemlediğim, 2014 yılımı geçirmekte olduğum EN İYİ SAÇ SAMPUANLARIM :


1) Phyto Phytoapaisant Saç Derisini Rahatlatan Şampuan (Phyto Phytoapaisant Shampoo)

phyto phytoapaisant sac derisini rahatlatan sampuan kullananlar
Ahhhh bu şampuana ba-yıl-dım. Bir şampuanın görevi saçı kirden yağdan arındırmak değil mi? Ama bu şampuanın daha büyük üstlendiği bir görev daha var; saçları temizlerken, aynı zamanda saç derisini de rahatlatıyor. Saç derimle ilgili bir sorunum yok. Hatta bu şampuanı ilk kullanmaya başladığımda bu yönünün etkili olduğunu sanmadım. Ne yapabilir ki, sadece fresh kokusuyla -mış gibi yapar işte diyordum. Yanılmışım. Muazzam bir ürün. Olay saçı yıkamak değilmiş, olay saç derisini de rahatlatmakmış meğer. Nasıl güzel bir his, nasıl bir rahatlama, hele ki sert olmayan masaj hareketleriyle saçlarınızı yıkarsanız (zaten bu şampuan size nezaketi öğretiyor), daha keyif alabileceğiniz rahatlama hissini yaşıyorsunuz. Olayı, saç derisinin nefes aldığını hissedebiliyormuşuz meğer dedirtmesi. Tek kelime ile bu şampuan, favori listemin birincilik koltuğuna tek başına ve tüm hakkıyla geçiyor. Ama bilmelisiniz ki, saçları sertleştirdiği için ardından mutlaka bir saç serumu da kullanmalısınız. Saçlardaki sertliği, çoğu insan sevmese de ben seviyorum. Çünkü yumuşacık saçlar şekillenmiyor. Saçlarımı yıkayıp temizledikten sonra, daha nasıl kirletsem de biraz olsun şekillense kaderi var bir de. Çünkü temiz ve yumuşak saç şekil almaz. Deniz tuzu gibi saç spreylerinin amacı da budur zaten. Ben, saçlarımın hafif sert halini seviyorum. Tarak ile açmak için makul miktarda saç serumuyla yumuşatmak kafi, ama mutlaka biraz sertliğini hissetmeliyim. Çünkü hafif sert saçlar, daha az saç şekillendirici ürünler kullanmak demektir. Bu da benim tercih ettiğim nokta oluyor.




2) Jason Natural Biyotin İçerikli Şampuan (Jason Natural Biotin Shampoo)

jason-natural-biotin-sampuan-kullananlar-yorumlari
jason natural biotin sampuan kullananlar yorumlari
Sadece şampuanı değil, Jason Natural 'i genel olarak çok seviyorum. Kozmetiğin sıkıcı ambalajları, sade etkileri ve masum içerikleriyle kendimi herbal kız ilan ettiğim zamanlarımda iyi gelen markalardan birisi. Bu markanın çok çok fazla ürününü kullandım. Blogda tanıtma fırsatı bulamadığım dahi birçok ürünü tüketip bitirdim. Çünkü tanışalı yıllar oluyor. Ve ailecek bu markayla içli dışlıyız. Şu ana kadar da beni hüsrana uğratan tek bir ürünü dahi olmadı. Fiyatları uygun (yurt dışında birkaç dolar sadece), içerikleri sade, etkileri ideal, kısacası bakım ürünlerinde insan daha ne arasın ki? Aaa evet, ambalaj yönünden çok vasat olduğunu kabul ediyorum, zaten ambalajı da cafcaflı olsa ambalaj parasını da bize ödeteceklerinden eminim. (Buna rağmen, biraz daha albenili ambalajlarına sahip olmasını yeğlerdim, o ayrı) Biotinli Şampuan, benim gayet sevdiğim, saçlarıma yarattığını etkisiyle her zaman alacağım ürünlerden birisi oldu. İçeriği, etkisi ve sadeliği ile benim en iyi şampuan listemin 2. sırasında olmaya hak kazanıyor. Bu şampuandan sonra da saç serumu kullanılsa, en azından saç uçlarına durulanmayan bir bakım spreyi yapılsa iyi olur. Daha önceden Avalon Biotin ile Jason Biotin Şampuan Karşılaştırması yazımda belirtmiştim, Avalon 'dan daha yumuşak saçlar yapıyor. Bu sene Avalon hiç kullanmadım, onun yerine Jason 'a daha çok yöneldim. Etkisini gayet seviyorum. Jason, Türkiye'de pahalıya satılmakta. Normalde çok ucuz bir marka, eğer imkanınız varsa yurt dışından almanızı tavsiye ederim.




3) Organix Hindistan Cevizi Sütü Şampuan (Organix Coconut Milk Shampoo) 


organix-hindistan-cevizi-sutu-sampuan-kullananlar-kullanici-yorumlari
organix-hindistan-cevizi-sutu-sampuan-kullananlar-kullanici-yorumlari
En son, uzun soluklu kullanıyor olduğum şampuan ise Organix Hindistan Ceviz Sütü Derinlemesine Bakım Şampuanı. Zaten Organix markasını öteden beri seviyorum. Dünya harikası mı? Böyle bir iddiası yok. Çizgisi de iddiası da oldukça sade. Sülfatsız şampuan arayışımda ilk keşfimdi Organix. Hala kullanıyor ve tercih ediyor olmam dahi, bende yarattığı etkiyi gösteriyor aslında. Bir diğer favori 5 şampuan konumda Organix 'lerin farklı çeşitlerine yer vermiştim. Bu Hindistan Cevizli şampuanını kullanınca, onlara dönüş yapacağımı hiç sanmıyorum. Çünkü aynı etkiyi yağlandırmadan veriyor. Organix şampuanlarının 2 handikapı var: İlki, Türkiye'de pahalı olmaları. Ne yazık ki bu yönünü sevmiyorum. İkincisi ise, sülfatsız şampuanların ortak noktası olan saçları sertleştirme yönü. Bu şampuan saçlara nem veriyor ama çoğu kullanıcının alıştığı o yumuşaklığı vermiyor. Bunun için de saç kremleri, serumları veyahut durulanmayan bakım spreylerini kullanmanızda yarar var. Genel olarak Phyto markasından farklı. Phtyo bitkisel botanik içerik, Organix daha az kimya ile sade kozmetik çizgisine sahip. Tabii, bu benim çıkarımım.




4) Aveeno Besleyici Nemlendirici Şampuan (Aveeno Nourish Moisturize Shampoo) 

aveeno-nourish-moisturize-shampoo
aveeno nourish moisturize shampoo
2014 keşiflerimden birisi de Aveeno oldu. Bu listedeki şampuanlar içerisinde en çok yumuşatma yönüyle güçlü olduğu için günlük kullanıma daha uygun. İçerisinde yulaf proteini olan bu şampuan saçlarıma muazzam güzellik kattı. Çok çok beğendim. Markanın sadece bir şampuanıyla tanıştım ama şampuanını sevdikten sonra, bu markaya karşı ilgim yoğunlaştı. İsmini çok iyi taşıyan bir şampuan, hem saçları besliyor hem de saçlara nem kazandırıyor. Ev taşıma işlemlerimden ötürü diğer evde kalan ve yanıma alamadığım şampuanlar arasında en çok üzüldüğüm bu olmuştu. Çünkü benim gayet sevdiğim ve bende iyi etkiler oluşturan bir şampuandı. Bu markanın diğer ürünlerini kullanmadım ama saç şampuanlarında beni 12'den vurdu. En yakın zamanda hem bu şampuanın daha ayrıntılı yazısını blogda paylaşacağım, hem de farklı Aveeno bakım ürünlerini de keşfetmeye devam edeceğim. Türkiye 'deki fiyatları tuzluca ama yurt dışında çok uygun bir fiyata sahip. Eğer imkanınız varsa, o şekilde almak en iyisi derim.




5) Phyto Phytocyane Saç Dökülmesine Karşı Şampuan : 

sac-dokulmesi-sampuani-phyto-phytocyane-kullananlar
phyto phytocyane sampuani kullananlar
Yine Phyto <3 Bu şampuanı da blogda tanıtmaya henüz fırsatım olmadı. Daha detaylı incelemesine mutlaka ki yer vereceğim. Saç dökülme problemini artık sadece mevsim geçişlerinde yaşıyorum. Artık diyorum, çünkü hayatımın bir bölümünde bu sıkıntıyla karşılaştım. Saç dökülme olayı stres ve beslenmeyle doğrudan ilişkili. Kendi adıma, hiçbir tedavi yönteminin stres ve beslenme kadar etki edemeyeceğinin kanısındayım. Saçlarımda mevsimsel dökülmeler hissettiğim anda bu şampuan ilaç gibi geldi. Ama burada altını önemle çizmem gereken bir nokta var. Uzun süreli saç dökülme probleminiz var ise, mutlaka ama mutlaka bir uzmana görünmeli ve onun tavsiyelerini önemsemelisiniz. Bana, bu tarz iyi markaların dökülme önleyici saç şampuanları yeterli geliyor. Etkisini gördüklerimden birisi oldu. Phyto Phytocyane, saçlarımın dökülmesini şıp diye durdurmadı. Ama bir süre kullanımdan sonra, saçlarımın dökülmesini fark edebileceğim oranda azalttı.


Tabii bunda benim hormonlarımın, beslenme alışkanlıklarımın, stres seviyemin vs daha direkt etkisi vardır, her şeyi bir şampuana yüklemek istemem. Sadece etkisini gördüm, beğendim, devamını kesin alırım. Yaşama şekliniz, cilt ve saç bakımında çok daha etkili olduğunu düşünüyorum. Kozmetik ürünlerini bir çerçeve gibi düşünün, fotoğrafların kalitesini bir çerçeve belirlemez, o sadece estetik kazandırır. Neyse "ne yazık ki çerçeve değil, resim arıyorum" diyen Serdar Ortaç 'a konuyu bağlamadan en iyisi sonlandırayım. Bu arada cevizi ihmal etmeyin, saç bakımı için gerçekten mucize. Saçların hem parlaklık hem de güç kazanmasındaki etkisi muazzam.


Paylaş
, , , , , , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.