Yves Saint Laurent (YSL) Touche Eclat Concealer #1.5 Radiant Silk

yves-saint-laurent-ysl-touche-eclat-radiant-silk-concealer-kapatici

Yves Saint Laurent YSL Touche Eclat Concealer - Radiant Silk
Yves Saint Laurent YSL Touche Eclat Kapatıcı - Radiant Silk


Blog sayfamı ilk açtığım zamanlarda Make Up For Ever HD Concealer ile YSL Touche Eclat Karşılaştırması 'nı yaptığım ama bu zamana kadar hiç tanıtma fırsatıyla yer vermediğim, hem aydınlatıcı hem kapaıtıcı olarak evrensel bir popülerliğe sahip olan YSL Touche Eclat 'ın, bu sefer daha önce kullandığım #02 Luminous Ivory 'den biraz daha sarımsı tonu olan #1.5 numarasını yani Radiant Silk rengini hazır kullanıyorken, blogda yorumlarımı paylaşmadan geçmek istemedim.




#1.5 Radiant Silk Touche Eclat, "rosy peeach light beige" alttonlulara, #2 Luminous Ivory ise "golden peach light beige" göre renkleri belirtilmiş. Yani bir diğeri daha sarı, bir diğeri daha pembe alttonlu ciltler için tasarlanmış. Bu sefer edindiğim tonu bir diğerine göre çok daha iyi durduğunu fark ettim, bundan sonra benim rengim #1.5 olmalı. İkisinin arasındaki farkı şöyle söylebilirim;  #2 Luminous Ivory rengi daha şeftaliye dönük, #1.5 Radiant Silk olanı ise daha sarı. Kapatıcılık oranlarının çok yüksek olmayışıyla makyaj severler tarafından tartışmalı bir çizgiye sahip olsa da, belirtmeliyim ki ben Touche Eclat 'ı seven gruptanım.


yves-saint-laurent-ysl-touche-eclat-radiant-silk-concealer-kapatici
yves saint laurent ysl touche eclat radiant silk concealer kapatici
Yves Saint Laurent makyaj markasına karşı hep bir zaafım olmuştur. Bu zaafımın daha da ateşleyen, kesinlikle YSL Volupte Sheer Candy rujuna olan sevgimdir. Touche Eclat ya çok sevilen ya hiç sevilmeyen bir kapatıcı. Aslında kapatıcı olarak değerlendirmek yanlış olur. Çünkü piyasadaki pek çok göz altı kapatıcısı (concealer), bu kapatıcıdan çok daha iyi performansa sahip. Ancak benim bu kapatıcıda daha özellikli bulduğum, sağladığı aydınlatma yönünün inanılmaz doğallığı.


swatches-yves-saint-laurent-ysl-touche-eclat-radiant-silk-concealer-kapatici
yves saint laurent ysl touche eclat radiant silk concealer kapatici
Sedefli, simli, parlak bir görüntü vermeden sanki hafif bir ışık hüzmesi yüze vuruyormuşçasına doğal bir aydınlık sağladığı için, makyajımda kullanmayı çok seviyorum. Fark edilir bariz bir aydınlık vermiyor, aynı şekilde böyle bir kapatıcılığa da yok. Aslında bu anlatmak istediklerim tam anlamıyla "no makeup-makeup" olayı. Yüzde sanki makyaj yokmuşçasına kullandığım bölgelere hafif aydınlık sağlayarak homojen bir görüntü katmasını seviyorum. Sadece göz altları değil, aydınlatıcı etkisi ile makyajınızda aydınlatmak istediğimiz hangi bölgeler var ise o bölgelere de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Örneğin; göz pınarları, kaş aydınlatması, elmacık kemikleri, burun, çene hizası hatta dar bir alına sahipseniz alın da bu bölgeler arasında sayılabilir. Benim ise en çok sevdiğim, göz çevresi ve dudak kenarları. Özellikle dudak kenarlarında çok güzel bir doğal aydınlatma sağlıyor. Sırf bunun için daha bir seviyorum.


swatches-yves-saint-laurent-ysl-touche-eclat-radiant-silk-concealer-kapatici
swatches yves saint laurent ysl touche eclat radiant silk concealer kapatici
İpincecik yapıya sahip ve çok doğal ışık katan bir aydınlık sağlayan kapatıcıdan ziyade aydınlatıcı vazifesi gören Toucle Eclat 'ın varlığını hiç hissetmiyorsunuz, yapısa ultra hafif. Ambalajının elegant duruşunun yanı sıra, çok da pratik bir kullanımı var. Kalem gibi basıp ürünün uçtaki fırça kısmına ürünün gelmesi şeklinde kullanılıyor. Kapatıcı yönünü yetersiz ve etkisiz bulduğu için sevmeyeni çok fazla olsa da benim her zaman ilgilendiğim makyaj ürünleri arasında yer alıyor olacak. Çünkü makyaja kattığı doğallığı bir hayli seviyorum.



Sadece Touche Eclat için değil, kapatıcılığını yetersiz bulduğunuz her concealer için aslında önerilen bir makyaj taktiği var ki, o da 2 kapatıcıyı bir arada kullanmak. Eğer sorunlu göz altlarına sahipseniz ve bu bölgelerinizi daha çok kapatmak istiyorsanız, önce kapatıcılığına güvendiğiniz bir conceaları uygulamanın ardından Touche Eclat kaptıcısını kullanabilirsiniz, böylece o doğal ışığı yine yakalayabilirsiniz. İnce dokusu sayesinde Touche Eclat, altta başka bir concealer da olsa ağır ve kalıp bir görüntü yaratmıyor. Pahalı bir ürün olmasıyla fiyatını hak ediyor mu, orası tartışılır. Yine de arada almak hoşuma gidiyor. Tabii bir de YSL 'nin ambalaj yönünden şıklığı, high-end bir markanın hakkını verişi ile de yapılan makyaj alışverişinin yaşattığı keyif çıtasını da yükseltiyor.


yves-saint-laurent-ysl-touche-eclat-kullanimi-nasil-kullanilir-fiyati
yves saint laurent ysl touche eclat kullanimi nasil kullanilir fiyati
Makyaj ürünlerinde bir markanın takıntısı içinde değilim. Drugstore markaları da çok fazla seviyorum. Özellikle son zamanlarda drugstore markalar aldı başını gidiyor, lüks makyaj markalarıyla adeta birebir ürünler ile karşımıza çıkıyor. Yine de YSL benim keyifle kullandığım markalar arasında yer aldığı için, başta Touch Eclat olmak üzere birçok ürünü, uzunca bir süre benimle olacağa benziyor.


yves-saint-laurent-ysl-touche-eclat-radiant-silk-concealer-kapatici
yves saint laurent ysl touche eclat radiant silk concealer kapatici

Yves Saint Laurent (YSL) Touche Eclat Concealer 'ların diğer renklerini aralarındaki ton farklılıklarıyla numaraları şu şekilde sıralanmakta :

yves-saint-laurent-ysl-touche-eclat-cesitleri-numaralari-renkleri
yves saint laurent ysl touche eclat cesitleri numaralari renkleri
Yves Saint Laurent (YSL) Touche Eclat içeriği (ingredients) ise şu şekilde :

INGREDIENTS

AQUA (WATER) . CYCLOMETHICONE . GLYCERIN . TALC . PARAFFINUM LIQUIDUM (MINERAL OIL) . PEG/ PPG-18/18 DIMETHICONE . MAGNESIUM SULFATE . TRIDECETH-3 . METHICONE . METHYLPARABEN . SQUALANE . [+/- MAY CONTAIN : CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE) . CI 77019 (MICA) . CI 77492 (IRON OXIDE) . CI 77491 (IRON OXIDE) . CI 77499 (IRON OXIDE) . CI 77007 (ULTRAMARINES) . CI 77510 (FERRIC FERROCYANIDE) . CI 77742 (MANGANESE VIOLET) . CI 75470 (CARMINE) . “NF8897” .
Paylaş
, , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.