Güneşsiz Bronzlaşma Self-Tanner Kullanımında Doğrular / Bölüm 1

Güneşsiz Bronzlaşma Self-Tanner Kullanımında Doğrular - Bölüm 1

Güneşsiz bronzlaşmada yardımcı kozmetik ürünlerinden birisi de self-tanner bronzlaştırıcı ürünleridir. Peki Self-Tanner kullanımıyla ilgili doğru ve yanlışları biliyor musunuz? Self-tanner ürünlerinde nelere dikkat etmeliyiz veya nelerden kaçınmalıyız? Eğer güneşsiz bronzlaşma ilginizi çekiyor ve self-tanner kullanımıyla ilgili detayları merak ediyorsanız, o halde bu yazım tam size göre demektir.


gunessiz-bronzlasma-self-tanner-kullaniminda-dogrular
Güneşsiz Bronzlaşma Self-Tanner Kullanımında Doğrular

Bronzlaşmak için plajda saatlerce güneşin altında yatmayı, cilt sağlığımız açısından uzmanlar önermiyor, bunu hepimiz biliyoruz zaten ki ben de tercih etmemeye çalışıyorum. Aslında bu benim için bilinçli bir tercih değil. Çünkü ben, deniz varken kumsal kısmıyla ilgilenmiyorum diyelim☺ O yüzden şezlongta saatlerce yatmak bana göre çok da değil. Ama bu durum aldığınız keyif ile çok alakalı. Hayatta bizi mutlu eden keyfi unsurlara çok dokunulmaması gerektiğini düşünüyorum. Güneşin altında yatmak cilt sağlığımız açısından güzel değil, ama siz denizin dalga sesleri eşliğinde kitap okumayı seviyorsanız veya müzik çalarınızdaki favori şarkılarınızla denizi seyretmek fazlasıyla hoşunuza gidiyorsa, kesinlikle yapın derim.


Hayatlarımız çok kısa, şu yazıyı okuduğunuz ilk saniyeyi bile geri getiremiyorken, geleceğimizde neler olabileceğini ultra takıntılı kurallar ile sınırlandırmak, bence mutluluğu da ötelemek demektir. Zaten hayat da, hem biraz keyfi hem biraz bilinçli yaşamak üzere bizlere hediye edilmemiş midir? Benim görüşüm bu yönde olduğu için, insan neyle mutlu oluyorsa karışılmamasından yanayım. Sadece biraz denge, hepsi bu. Yoksa kurallar, kaideler birer takıntı haline dönüşme ihtimali yüksek sınırlardır.


Bronzlaşmak, görüntü olarak nefis bir güzellik kattığı tartışmasız. Ben beyaz tenliyim, daha fazla beyazlaşmak gibi bir çabam yok ama beyaz tenleri daha güzel buluyorum. Fakat bronzluğun da ayrı bir çekiciliği var doğrusu. Bronz görüntünün bu kadar güzel durmasının en ilk nedeni ise; ciltteki lekeleri, renk eşitsizliklerini veya bunun gibi farklı cilt sorunlarını en minimum şeklinde göstermesidir. Koyu ten, hasarları kapatır ama açık ten aksine en ufak bir hasarı belli eder. Bronz görüntü ayrıca, ışık vurduğunda parlama yönünden de kendini gösterdiği için daha hoş bir hava katmakta.


Bronzlaşmak için ise, güneşin zararlı ışınlarından hariç başka bir yol daha var, o da self-tanner yani güneşsiz bronzlaşma sağlayan kozmetik ürünleri. Aslında self-tanner kullanımının çoğu insan zor olduğunu düşündüğü için uygulamaktan vazgeçer, oysa ki sanıldığı kadar zor değildir. Self-tanner kullanım ve uygulama tüyolarını bilmeniz işinizde daha kolaylık sağlayacaktır.



Güneşsiz Bronzlaşma Self-Tanner Kullanmadan Önce O Bölgeyi Tıraş Etmek Doğru mu?

Hayır, bu tamamen yanlış bir uygulama, asla uygulamadan önce tıraş etmeyin. Bunun nedeni ise tıraşla birlikte cildin gözenekleri bir hayli açılır, bu da tahrişe daha meydan okumaktır. Aynı zamanda kesik riski de var. Self-tanner ürünlerinin içerikleride malum, o yüzden yapmanız doğru olmaz. Eğer kıl alma mevzusu şart ise, o halde birkaç saat önceden normal ağda veya sir ağda yöntemlerini uygulayın.


Güneşsiz Bronzlaşma Self-Tanner Kullanmadan Önce Peeling Yapmak Doğru mu?

Evet, doğru. Çünkü önce pul pul olmuş cildinize ovalayarak iyi bir peeling yapmak, teninize süreceğin self-tanner bronzlaştırıcının daha iyi tutunma sağlması açısından önemli. Bu iş için, kendi hamam kültürümüzdeki kese çok işe yarıyor, öneririm.


Güneşsiz Bronzlaşma Self-Tanner Terlersek Gider mi?

Ne yazık ki evet. O yüzden, terleme ihtimaliniz yüksek olan ağır sıcaklarda kullanmamaya dikkat edin. Hatta bulunacağınız bir klimalı yer ise, tadından yenmez. Bu yüzden gideceğiniz çevrenin sizi ne kadar terleteceğini zor da olsa ufaktan hesap ederek self-tanner uygulamasına girişin derim.


Güneşsiz Bronzlaşma Self-Tanner Kullanmını Gece Başlanması Doğru mu?

Evet doğru. Cildine yerleşmesi için en az 6 saatten uzun olması daha iyi tutuş sağlayacağından geceden uygulamak daha mantıklı.


Güneşsiz Bronzlaşma Self-Tanner Seçimlerinde Önerilere Güvenmek Doğru mu?

Biliyorsunuz ki makyaj dünyasında çoğu markada self-tanner bulmak mümkün. Özellikle de Amerikalı kadınların bronzlaşmaya özel bir merakı olduğundan mütevellit Amerika piyasasında self-tanner bulmak çok daha kolay. Ama bu kadar çeşit arasında doğru self-tannerı bulmak biraz uğraştırıcı olabilir. Ciltte turuncu haliyle tüm yapaylığını sergiliyerek "merhaba" diyen ve ciltle bütünleşmeyip homojen dağılma göstermeyen self-tannerlardan uzakta durmak için öneriler çok işe yarayabilir. Zira hepsini denemek hem zaman hem para hem ümit kaybı. Bu açıdan faydalanabileceğiniz MUA sitesindeki Self-Tanner Yorumları eminim ki çok işe yarayacak. Siteden daha fazla yararlanmanız için üye olmanızı öneririm.



İlerleyen günlerde Güneşsiz Bronzlaşma Self-Tanner Kullanımında Doğrular - Bölüm 2
yazım da farklı bilgilerle blog sayfamda yer alıyor olacak.


Paylaş
, , , , , , , ,

Melisa Yıldız

Beni takip ederek tüm makyaj sırları ve güzellik yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Konu altına yorum yaparak diğer arkadaşlarımızla birlikte bize katılıp makyaj önerilerinde bulunabilirsiniz.
    Google ile yorum yap!
    Facebook ile yorum yap!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir düşüncen varsa eğer söyle bana ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.